Haberler

Başkanlar Yazıyor: Ümraniye kültür vadisi oldu

Tarih: 24 Temmuz 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Hasan Can
Nüfusu itibariyle İstanbul’un en büyük ikinci ilçesi olan Ümraniye, gerek iki köprü arasında bulunması ve gerekse TEM otoyolunun ilçenin içinden geçmesi nedeniyle ulaşım bakımından önemli bir konum elde etmiştir. 28 Mart 2004 yılı, Ümraniye açısından bir milat oldu. Biz de göreve gelir gelmez öncelik olarak Ümraniye’yi olumsuz imajından kurtarmak, nüfus, yüzölçümü ve yerleşim yeri olarak hak ettiği yere getirmeyi hedefledik. İlçemizin artan nüfusu, ulaşım ağı ve ticari gelişmeleri iyi takip ederek söz konusu gelişmelerle ilgili çok sayıda büyük projeler gerçekleştirdik.

Hizmetlerimizde kültür sanata ayrı bir önem verdik. Hiç kültür merkezi bulunmayan ilçemize, “15 Mahalleye 15 Kültür Merkezi” sloganıyla kültür merkezleri inşa etmeye başladık. Dudullu Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı 2005 yılında gerçekleştirilmişti. İstiklal Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Eğitim Merkezi ile Çakmak Mahallesi’nde Gülden Soyak Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışlarını, 8 Eylül’de düzenlediğimiz görkemli bir törenle gerçekleştirdik. Daha sonra hizmete giren Atakent ve Cemil Meriç ile birlikte Ümraniye’de hizmete sunduğumuz kültür merkezi sayısı 8’e ulaştı. Sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde Aliya İzzet Begoviç, Nikâh Sarayı ve Namık Kemal Kültür Merkezi ile birlikte bu sayıyı 11’e çıkardık. 4 kültür merkezimiz de proje aşamasında olup, yakın zamanda inşaatına başlayarak Ümraniyelilerin hizmetine sunacağız.

Kültür sanat alanında gerçekleştirdiğimiz hizmetler yalnızca İstanbul’da değil, bütün Türkiye’nin gündemine konu oldu. Çanakkale Zaferini anlatan ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli çizgi sinema filmimiz, hem ülkemizde hem de yurt dışında büyük yankı buldu. Bununla birlikte Ümraniye Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz hikâye, resim ve şiir yarışmalarına yalnızca ülke genelinden değil; aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Azerbaycan’ın bulunduğu muhtelif ülkelerden eserler katıldı. Yarışmalarda dereceye giren eserlere para ve diğer ödülleri vermenin yanı sıra, bu eserleri kitaplaştırarak edebiyat dünyasına yeni soluklar kattık.

Belediye olarak diğer bir önemli eğitim hizmetimiz de; sayılarını bu yıl 23’e çıkardığımız Bilgi Evleri projesidir. Özellikle son yıllarda sayıları hızla artan internet kafeler ve oyun salonları çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmesine yol açıyordu. ‘Bilgi Evleri’ çalışması ile bu alanda oluşan boşlukları doldurmaya çalıştık. Son teknoloji ile donatılmış bilgisayarların bulunduğu bilgi evlerimizde internet ve kütüphane de yer alıyor. Gözetmenler eşliğinde derslerine çalışıp, kitap okuyan çocuk ve gençlerimiz nezih bir ortamda bilgiye ulaşmanın ayrıcalığını yaşıyor. Bilgi evlerimiz, bugüne kadar 400 binden fazla ziyaretçiye hizmet verdi. Amacımız bu yıl içinde bilgi evlerinin sayısını 30’a tamamlamak.

Bütün bunların yanında hazırlık aşamasında olan birçok projemizi hayata geçirmek için belirlenen zamanları bekliyoruz. Yapılan hizmetler Ümraniyelilerin hak ettiği hizmetlerdi. Biz görevimizi yerine getirmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Arzumuz, ilçemizi hak ettiği yere ulaştırmak, burayı İstanbul’un, hatta Türkiye’nin en modern, en çağdaş ilçesi haline getirmek. Çabamız bunun için. Bu noktada hiçbir fedakârlıktan çekinmedik ve çekinmeyeceğiz. Her şey daha yaşanılabilir bir Ümraniye için...

* Ümraniye Belediye Başkanı
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.