"İş hacmi yüzde 80 artacak"
Alanın çevresindeki iş merkezlerinin de pazarın taşınmasından olumlu etkilendiği ve dolmaya başladığı bölgeyle ilgili olarak Kevser Emlak'ın sahibi Altuntaş, konut fiyatlarının yüzde 30 civarında arttığını, dükkânlardaki oranın çok daha yüksek olduğunu, bu artış oranının pazar açıldığında yukarı doğru bir seyir izleyeceğini söyledi. Pazar alanının tam karşısında bulunan Büfe Konak'ın sahibi Şeref Çelik de daha önce 550 YTL ödediği dükkânın kirasının, mal sahibi tarafından, bir anda 850 YTL'ye çıkarıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Pazarın faaliyete geçmesiyle, bizim işlerimizde de yüzde 70-80 artış olmasını bekliyoruz. Ben 8 yıldır burada esnaflık yapıyorum, fiyatlarda bu kadar artış hiç görmedim. Dükkânları için 3 bin YTL isteyenleri duyuyoruz. İçinde kiracı olmayan herkes dükkân kiralarını iki kat ve üzerinde artırdı."
Pazarda kredi kartıyla ödeme dönemi
İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün, elektrik tesisatındaki eksikliklerin pazarda daha önce POS makinesi kullanımını engellediğini, bu yüzden kredi kartıyla alışverişin mümkün olmadığını dile getirdi. Şengün, "Yeni yerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden POS altyapısı istedik. Dışbank ve Denizbank'la yaptığımız görüşmeler sonucunda bu bankalar hiçbir depozit almadan bize POS makinesi vermeyi kabul ettiler. Artık pazarlarda kredi kartıyla yapılan, taksitli alışverişler yaygınlaşacak" dedi.
4 bin 200 esnaf taşınacak
Pazarla ilgili bilgi veren AA Grup'tan şantiye sorumlusu ve İnşaat Mühendisi Ayhan Kaleli, 2 araç, 5 de yaya girişinin olacağı alanın, çevresindeki yürüyüş ve bisiklet yolu ile de çevre sakinlerine hizmet vereceğini söyledi. 4 bin 200 esnafın taşınacağı alanın, altyapı çalışmalarına özen gösterdiklerini dile getiren Kaleli, alanın, salı ve cuma günleri pazar yeri, bu günler dışında, konser ya da miting alanı ile otopark olarak da kullanıma uygun olduğunu kaydetti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamış
Bütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!

