Haberler

Yarımadanın yüzde 20'si 2015'e kadar yenilenecek

Tarih: 22 Şubat 2011 Kaynak: Milliyet

Tarihi Yarımada Fatih'in 1950'lerden sonraki sanayileşmeden büyük yara aldığını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, göç akınına İstanbul'un hazırlıksız yakalandığını dile getirdi.

Tarihi Yarımada Fatih'in yerel yönetimi olarak, kentsel dönüşüm için gereken her şeyi yapacaklarını altını çizen Demir, "Tarihi Yarımada Fatih birinci derecede deprem bölgesinde. Olası bir depremde, şimdiki haliyle en çok kayıp verecek yerlerden biri olacak. O açıdan elimizi çabuk tutmamızı gerekiyor" diye konuştu.
Bu bölgelerin bir an önce yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Demir, "Fatih'te 5366 sayılı Kanun ile Sulukule, Fener, Balat, Ayvansaray, Süleymaniye, Yenikapı Yalı Mahallesi, Yedikule ve Marmara Sahil bölgesi yenileme alanı olarak ilan edildi" diye konuştu.

Bu bölgelerde yapılacak çalışmalar ile 2014 yılı sonuna kadar tarihi yarım adanın yüzde 20'sini yenilemeyi ve depreme karşı önlem almayı hedeflediklerini belirten Başkan Demir, "Süleymaniye'de restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Buraya Kiptaş 400'e yakın konut yapacak. 2011 yılı sonuna kadar Sulukule'deki 620 konut ve 45 işyerini sahiplerine teslim edeceğiz. Balat'ta mülk sahipleri ile görüşmelere başladık" diye konuştu.

Bölgesel olarak çalışmalara devam edeceklerinin sinyallerini veren Başkan Demir, "Yenikapı Yalı Mahallesinde mülk sahipleri ile anlaşmalar sağlanıyor. Burası Marmaray'ın çıkış ayaklarından birisi olacağı için önemli bir nokta. Burada turizm, konut ve işyeri ağırlıklı bir yenileme gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Ayvansaray'ın da turizm ve konut alanı olarak planlandığının altını çizen Demir, "Mevlanakapı ile Silivrikapı arasında yer alan surların iç kısımlarına 70 bin metrekare kadar rekreasyon alanı yapacağız. Çalışmalarına başladığımız yenileme projeleri deprem ve tarihi önem açısından en kısa sürede tamamlamak öncelikli hedefimizdir" dedi.

ÜÇ ADIMDA MUSTAFA DEMİR'İN DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ

1- Depremde çok fazla can kaybı olacak. Elimizi çabuk tutmalıyız.
2- Lokal olarak bölgeler yenilenmeli. Sonuçta ciddi bir rakama ulaşılır.
3- Kentsel dönüşümle depreme ve tarihe karşı önlemler alınmalı.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.