Haberler

İnşaatta Kalıplar Yıkılıyor

Tarih: 26 Şubat 2006 Kaynak: Türkiye Yazan: H. Basri Özaydın
Yapı sektöründe yaşanan canlılık ve bunun neticesinde gelişen konut sektörü, yeni projelerle büyümeye devam ediyor. Sektördeki pazar payını artırmak isteyen inşaat firmaları ise değişen tüketici taleplerini karşılamak için özellikli projelere imza atabilmeyi hedefliyor. Konut sektöründe yaşanan bu canlılık ile birlikte pazara sunulan yeni ürünler, her geçen gün artıyor. Her yeni ürün, tüketici tarafından ilgiyle karşılanırken satın alım kararı bu yeniliklere göre şekilleniyor. 10 yıldan bu yana yapı sektörüyle ilgili hizmet veren Küre Yapı Group, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Yapıda Yeni Ürünler” fuarıyla sektördeki en yeni ürünleri tüketicisiyle buluşturuyor.

İhtiyaçtan Ortaya Çıktı
Küre Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Tok, fuarın ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: “Teknolojik yeniliklerin, büyük yapı fuarlarında gözden kaçtığını gözlemledik. İnsanlar bu yenilikleri göremiyorlardı. Bizim sadece yapı sektöründeki yenilikleri ve buluşları profesyonel ziyaretçilere sunmak gibi bir idealimiz oluştu. İnsanların zamanı çok önemli, profesyonel ziyaretçilerin fuarı en az iki saatte gezebilecekleri ve daha detaylı bilgiyi kısa sürede alabilecekleri şekilde organize ettik. Türkiye’de büyük bir deprem yaşandı. Tüketici artık bilinçlendi, ev alırken ya da bina yaparken malzemelerinin daha kaliteli ve konforlu olmasını sorgulamaya başladılar.”

Giriş Ücretsiz
2006 yılının trendine yön verecek ve ilk kez bu fuarda sergilenecek bir çok yenilik, hızla büyüyen konut pazarında gelinen son noktayı yansıtıyor. 100’den fazla firmanın yeniliklerini sunduğu fuarın etkinlik programında ise; Yapıda Bilişim, Yapıda Teknik Tekstilleri ve Trend Area gibi seminerler bulunuyor. Seminerlerin yanı sıra fuara katılan 180 firma, ziyaretçilerine ürünlerini uygulamalı olarak anlatacaklar.

Depremi Önceden Bilen Akıllı Evler
Akıllı Evler sektörünün ilk Türk üreticisi ARLA Tecnologies, 1999 yılından bu yana Akıllı Ev Teknolojisi üretip geliştiriyor. ARLA, ürettiği akıllı ev konseptleri yanında deprem sensörleri konusunda araştırmalar ve uygulamalar yapıyor. Deprem, yaydığı P dalgaları (Primary) ve S dalgalarıyla (Secondary) etki yapıyor. P dalgası ilk dalga, S dalgası ise merkezden uzaklaşan ikinci dalga olarak biliniyor. İşte ARLA, ev ve binalara uyguladığı depreme karşı duyarlı sensörler vasıtasıyla, P dalgasından gelen ilk sarsıntıyı, evin içinde sizi uyaracak alarma dönüştürüyor ve sistem P dalgasını algıladığı anda evdeki bütün
doğal gazı kaparak güvenliği arttırıyor.

Türkiye’de İlk Defa Bu Fuarda Sunulacak ve Yapı Sektörüne Yön Verecek Ürünlerden Bazıları
1- Hafif Sıklet Çatılar

Ülkemizde, çatı sistemleri uygulanırken genellikle; yağmura, kara, rüzgara karşı dayanıklılığı, yapım kolaylığı, ısı yalıtım özellikleri, ekonomik yönü ve estetik beklentiler gibi ölçütler esas alınıyor. Fakat geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız felaket, depremin çatılara olan etkisini göz ardı ettiğimizi de açıkça ortaya koydu. Botek İnşaat tarafından geliştirilen “Metal Kenet Sistemi” metre kareye minimum 2,39 kg ile maksimum 17.69 kg ağırlık uygulayor. Metal Çatı Sistemi’nde metal levhalar yani deprem kuşakları için en ideal çözüm olarak gösteriliyor.

2- Zehirlenmeye Son
Kış aylarının gelmesiyle birlikte baca zehirlenmesi kazaları artıyor ve istenmeyen üzücü olaylarla karşılaşılıyor. İzmirli bir inşaat mühendisinin dünyada ilk olan buluşu ise baca zehirlenmelerini artık tarihe karıştırıyor. İnşaat Mühendisi Rüstem Kertiş’in geliştirdiği sistem özellikle rüzgarlı havalarda baca dumanının geri tepmesini önleme esasına dayanıyor. Bacafan üzerinde oluşturulan düzenek sayesinde rüzgarın estiği yönün tersine konum alıyor ve içindeki dumanı ise pervane sayesinde dışarı üflüyor.

3- Binanızı Bohçalayın
Türkiye’de ilk kez sergilenecek olan Karbon Lifli Lamine (KL) güçlendirme teknolojisi ile evler depremde yıkılmayacak. Bina bir defaya mahsus olmak üzere kolonları ve tavanı Karbon Lifli Lamine ile adeta kumaş gibi bohçalanıyor. Daha sonra bu yapı binanın tavanına ve sütunları ile bütünleşerek binayı sağlamlaştırıyor. Belçika’da kimya sanayi ve yapı mühendisliği sahasında 40 yıl tecrübesi olan TRADECC’in Türkiye distribütörü Grup Fatsan tarafından Türkiye’ye getirilen ürün, depremde hasar görmüş binaların güçlendirilmesinde de kullanılabiliyor.

4- Fonksiyonel Mutfak
Samet Mutfak tarafından geliştirilen ve sadece 120 cm x 60 cm alana sığabilen Galia Mini Mutfak, sektörde yeni bir buluş olarak nitelendiriliyor. Bir mutfakta bulunması gereken; buzdolabından, evyesine, ocağından, tezgahına ve hatta aspiratörüne kadar her detayı Galia Mini Mutfak’ta bulmak mümkün. Evlerin salonuna, yazlıklara, iş yerlerine, teknelere, karavanlara yönelik geliştirilen Galia Mini Mutfak; Galia ocağı, Pyramis eviye ve armatürü, dört yıldızlı Electrolux buzdolabı, özel paslanmaz çelik tezgâhı ve özel dolabıyla pratik, şık, işlevsel bir ürün.

5- Isıtan Tablo
Vendo-Plus’ın uluslararası partneri ve “Ekolojik Görünmez Entegre Isıtma Sistemleri” üreten İspanyol Calinteg Confort şirketinin teknolojisi olan Calinteg-Confort; herhangi bir düz yüzeye uygulandığında görünmez oluyor ve bu sistem sayesinde, mobilya yerleşimi ile ilgili sınırlar ya da estetik sorunlar ortadan kalktığı gibi boru, kazan, radyatör vb. için ek ücret ödenmesine gerek kalmıyor. Sevdiğiniz bir tablo ya da ayna, arkasına yerleştirilen Calinteg Confort panelleri; 1 mm kalınlığında, yanmaz, korozyona uğramaz özellikte olup, kömür parçacıkları, reçine, silikat ve mikadan oluşuyor.

6- Üç Boyutlu Binalar
Yapı ve inşaat sektöründeki yenilikler, sektörün hareketlenmesiyle birlikte birbiri ardına geliyor. Film sektöründe kendinden söz ettiren üç boyutlu teknoloji artık inşaat ve yapı sektöründe de yerini aldı. Kortek firması tarafından Türkiye’ye ithal edilen flex-c-ment sistemleri, iç ve dış duvarlara ‘üç boyutlu’ doğal taş veya tuğla görünümü kazandıran çimento bazlı bir karışım. Tek bir uygulamada 7-8 cm’ye varan kalınlıkta, mevcut yüzeylere uygulanabiliyor.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.