Haberler

İtalyan Mobilyacılar Yatırım İçin Geliyor

Tarih: 9 Mart 2006 Kaynak: Akşam Yazan: Halil Okşit
Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası adıyla faaliyet gösteren ve İtalya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri yönlendiren kuruluşun temsilcileri 23 Mart ve 3 Nisan tarihlerinde iki kez İtalyan yatırımcıları Türkiye’ye getirmek için Trieste’ye gidecek. Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin, amaçlarının İtalya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini geliştirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi: Amacımız iki ülke arasındaki ticaret dengesini oluşturmak. Bu konuda 2005 yılında başarılı olduk. Türkiye’den İtalya’ya ihraç edilen malların tutarı yüzde 14 oranında arttı. Buna karşın İtalya’dan Türkiye’ye yapılan ihracat yüzde 5 civarında arttı. İki ülke arasında yapılan ticaretin dengeye gelmesi için çalışıyoruz. Bu denge için İtalyan şirketleri yatırıma çağırırken, Türk şirketlerini de İtalya’ya kapı açmaya yönlendiriyoruz.

İki Ayrı Görüşme
Ayçin, oda olarak, bu yılki yönelimlerini üç sektöre yoğunlaştırmaya karar verdiklerini açıklayarak, kısa dönem programları hakkında şu bilgileri verdi: Bu yıl mobilya, metal mekanik ve çevre sektörlerinde yatırım için İtalyan yatırımcı adaylarıyla görüşeceğiz. Bu nedenle mart ve nisan aylarında iki ayrı gezi düzenleyeceğiz. Trieste bölgesine yapacağımız ilk gezide bölgedeki üç ticaret ve sanayi odası yönetim ve üyeleriyle buluşacağız. Türkiye’deki yatırım olanaklarını, ekonomideki iyileşmeleri ve AB’ye yakınlaşılmasını anlatacağız. Ardından nisan ayında yapacağımız geziye, Trieste bölgesindeki şirketlerle ortaklık yapabilecek Türk şirketlerin temsilcileriyle birlikte katılacağız.

2005 Gibi Olmasın
Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Ayçin, 2005 yılında ayakkabı ve deri sektörlerini yatırıma çekmek için çalıştıklarını ama rekabeti Romanya’nın kazandığını söyledi. Ayçin, “Ne yazık ki, geçen yıl önemli ayakkabı ve deri yatırımlarını Romanya’ya kaptırdık. İşçilik maliyetlerinin yüksekliği Türkiye’nin bu yatırımları kaçırmasında en önemli etken olarak ön plana çıktı” dedi. Marsili, Akdeniz’in çok stratejik bir önemi olduğunu kaydederek ‘ Şimdiye kadar kuzeyde ve merkezde bulunan Avrupa’nın kalbini güneye doğru taşımamız gerekli” dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.