Haberler

Fütüristik Mimarinin Mimarı Türkiye’deydi

Tarih: 30 Haziran 2006


Çatı ve Cephe kaplama sektöründen Botek İnşaat, İngiliz demir çelik sanayinden Corus firmasının; Kalzip, Falzinc ve Titansilver ürünlerinin Türk pazarına girmesi ve bu ürünlerin profesyonellere tanıtılması amacıyla, 27 Haziran 2006 tarihinde Green Park Merter Hotel’de “Fütüristik Mimari” ve “Geleceğin Enerjisi Güneş Enerjisi” temalı bir lansman toplantısı gerçekleştirdi.

Fütüristik mimarinin önemli ürünleri olarak kabul edilen Kalzip, Falzinc ve Titansilver’ın sağladığı avantajlar ve yurt dışındaki uygulamalarının da tüm detaylarıyla anlatıldığı lansman gecesine, sunumuyla Sir Norman Foster Mimarlık ofisinden Mr. Mathis Osterhage eşlik etti. Mr. Osterhage başta İngiltere olmak üzere, Amerika ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde gerçekleştirdiği fütüristik tasarımlarıyla Sir Norman Foster Mimarlık ofisinin önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

Mr. Ostarhage, Botek İnşaat lansman gecesi kapsamında gerçekleştirdiği sunumda İngitere’de 2004 Stirling ödülüne layık görülen Kunsthaus Graz müzesinin çizim aşamasından projenin bitimine kadarki bölümünü ve uygulama biçimlerini detaylı bir şekilde davetlilere aktardı. 1960’ların efsanevi Archigram mimari grubunun kurucusu olan Prof.Peter Cook‘un direktifleri altında ödül kazanan Kuntshaus Granz projesi, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.



Mathis Ostarhage yaptığı sunumda ayrıca; Norman Foster’in dizayn ettiği Londra Albion Riverside Binası, Future Systems mimarları tarafından ortaya çıkartılan Natwest Medya Plaza'nın ve ünlü Selfridges Magaza zincirinin merkez binasının eğrisel çatı ve duvarlarının karşılaştırılması ile beraber aynı zamanda metalin değişik formlarda kullanılması prensiplerini ve adı geçen binaların dış yüzey kaplamalarının özelliklerini ve benzer binaların Alman Corus firmasının üretimi olan ve Botek tarafından temsil edilen Kalzip’i anlattı.

Mathis Osterhage; mimarların, mühendislerin ve yapı endüstrisinin yakın ilişkileri sonucu özgün ve yaratıcı mimarinin ortaya çıkacağına ve Türkiye’de son zamanlarda ivme kazanan İnşaat sektörü sayesinde önümüzdeki dönemlerde bu tip yapıların Türkiye’de de görüleceğine inandığını belirtti.

Gerçekleştirilen sunumun ikinci bölümünde söz alan Corus firmasından Kalzip AluPlusSolar Ürün Müdürü Dr. Jürgen Neuwald, gelecekte güneş enerjisinden büyük miktarlarda elektrik enerjisi elde etme imkanı sağlayan AluPlusSolar sistemini, davetlilere tanıttı.

Türkiye’de Botek İnşaat tarafından temsil edilen Kalzip AluPlusSolar (Elektrik Üreten Çatı Kaplama Sistemleri) gerek iç bükey gerek dış bükey gerekse düz çatılarda kolaylıkla uygulanabildiği gibi son derece estetik görüntüsüyle de yapılara yeni ve modern bir mimari görünüm katmaktadır. Kristal sistem elektrik üretim panellerinden farklı olarak bükülebilirliği ve korozyona uğramaması sayesinde oldukça uzun ömürlü olan AluPlusSolar, aynı zamanda da kısa süreli yatırım geri dönüşümü ile de sanayinin kendi elektriğini temin edeceği yegane ürün olarak gösteriliyor.

Mathis Osterhage Hakkında
Mathis Osterhage, Londra Bartlett mimarlık akademisinden 1999 yılında mezun olduktan sonra Richard Rogers ve Norman Foster mimarlık ofisinde birçok projede görev aldı. Osterhage, daha sonra Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin ek binalarının yapım projelerinde Amerika‘da Foster ve ortaklarını temsil etti.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.