Söyleşi

2007 Yılı Söyleşileri

Toplam 25 söyleşi 2 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 1. söyleşiden 20. söyleşiye kadar olanlar gösterilmektedir.
William AlsopWilliam AlsopAralık 2007
Çağdaş mimarlık dünyasının başına gelebilecek en iyi şeyin “Evrim” olduğuna inanan İngiliz mimar William Alsop, 27 Kasım 2007’de ARKIMEET konferans serisinin konuğu oldu. Konferans öncesi kendisiyle yaptığımız röportaj ile, İngiltere’den Avusturalya’ya, santralistanbul’dan Bradford Planı'na, sigara kutularındaki altın orandan Samuel Beckett ve Archigram’a uzandık.
Bolles+WilsonBolles+WilsonKasım 2007
Santralistanbul'da düzenlenen Bilgi'de ARKIMEET konferansı için 15 Kasım 2007 tarihinde İstanbul'a gelen dünyaca ünlü mimarlar Peter Wilson ve Julia Bolles'le mimarlıkta yerellik, küresellik ve sürdürülebilirlik hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.
Her Zaman MimarlıkHer Zaman MimarlıkKasım 2007
Söyleşide; lisans eğitimi almak üzere olan ve lisans eğitimini sürdüren iki öğrenci ile değil de; bir çocuk, lisans eğitimini sürdüren bir mimarlık öğrencisi ve meslekte yıllarını geride bırakmış bir mimar ile konuşmaya karar verildi.
Ölçek 1/1: Ölçek 1/1: "hiu"Ekim 2007
Bağımsız bir “öğrenci” oluşumu olan Ölçek 1/1: Nasıl bir mimarlık eğitimi alıyoruz? Bu eğitim ne kadar yeterli? Biz öğrenciler bunu geliştirmek için ne yapabiliriz? sorularına bir cevap olarak ortaya çıkmış.
Danyal Tevfik ÇiperDanyal Tevfik ÇiperEkim 2007
...Hiçbir şekilde tasarıma karışmadılar. Zaten tasarım aşamasında biraz karışsalardı, o bina olmazdı, yerine başka bir yapı ortaya çıkardı.
Baykan GünayBaykan GünayEylül 2007
Ankara’nın son bütüncül planı 1970’lerde hazırlıkları başlayan ve 1984 yılında, işlevini bitirdiğinde onaylanan 1990 planıdır. Sözü edilen Çayyolu, Batıkent ve Eryaman gibi çeper yerleşmeler bu planda öngörülerek gerçekleştirilmiştir.
Orhan EsenOrhan EsenEylül 2007
Tüm rehberler kendi tarafından taraflı, öyle de olacak, doğal bu. Ama yaptığı işi kendi özgün çabasını göstererek yapanlar olduğu gibi, kendi ekolünün başarılı örneklerinden kopyalayarak işi idare eden yayınlar da var, ve aslında çoğunlukta. Sonuçta rehber kitap işi çok, çok büyük bir pazar, hayli büyük paralar dönüyor.
Ahmet ÖzgünerAhmet ÖzgünerAğustos 2007
Yaptığımız işte aslında biraz da küratörlüğe soyunuyoruz. Kültürel sergilerin küratörden çok akademik danışmanları olur. O insanların amacı prensip olarak orayı gezmeye gelen insanlara ellerindeki malzemeyi en iyi şekilde sunmaktır. Ama biz her seferinde bir adım daha öteye götürüp, konseptle ilişkili bir mekan da yaratmaya da çalışıyoruz.
Orhan IrmakOrhan IrmakAğustos 2007
Orhan Irmak Tasarım, Koleksiyon Mobilya - İstanbul serisi cam bardakları için hazırladığı ambalaj ile "red dot award: communication design 2007" ve "red dot: best of the best" ödüllerini kazandı.
Affan YatmanAffan YatmanAğustos 2007
Kızılay Binası sürecini anlatmaya yarışmadan başlamak lazım. Şu anda mevcut olan binadan önce, yine aynı arsada, meydana adını veren Kızılay binası vardı. Bu bina 1980 yılınının ilk günlerinde yıkıldı.
Thom MayneThom MayneTemmuz 2007
Kişisel bir mesele ile ilgili olarak ona kısa bir mail attım, beş dakika sonra bana cevap yazdı, ben de ona on dakika sonra bir ropörtaj teklifiyle geri döndüm. Tekrar on dakika sonra bana verdiği cevapta yazılarımdan birini okuduğunu ve onu beğendiğini belirtti.
Aslı Kıyak İnginAslı Kıyak İnginTemmuz 2007
İstanbul’da son zamanlarda gerçekleşen mahalle düzeyinde etkinlikler ve bir araya gelmeler; kent planlama ve mimari tasarım alanından birçok aktör ile mahalle sakinlerine karşılaştırma ortamları oluşturmakta.
M. Murat UluğM. Murat UluğHaziran 2007
Kentin içinde, yeni bir rant alanı bulma çabası gibi gözükmeye başladı. Tabi ki olabilir, sonuçta kent demek rant demek. Rantın kötü bir şey olduğunu söylemiyorum.
Turgut CanseverTurgut CanseverHaziran 2007
Garanti Galeri ve Osmanlı Bankası Müzesi, 04 Nisan - 26 Mayıs 2007 tarihleri arasında, küratörlüğünü Uğur Tanyeli ile Atilla Yücel'in yaptığı, Turgut Cansever: Düşünce Adamı ve Mimar başlıklı "İkiz Arşiv - Sergi"ye ev sahipliği yaptı. Bu söyleşi ikiz sergi kapsamında 29 Nisan 2007 Pazar günü Büyükada Anadolu Kulübü'nde Atilla Yücel ve Turgut Cansever'in konuşmasından deşifre edilmiştir.
Yves BéharYves BéharMayıs 2007
Bana göre insanlara tasarımı yaşatmak, kafalarına beyzbol sopasıyla vurur gibi gözlerine sokmak değildir. İnsanları gelişigüzel değil duygusal yönden, derinden etkilemek önemlidir. Zaten bu, gerçekten dikkat çekici ve şaşırtıcı olanla yalnızca yapılan ve şaşırtan arasındaki farktır. İnsanların zekalarına hitap etmelisiniz.
Hakan KıranHakan KıranMayıs 2007
Şehircilik anlamında yaptığınız iş tetikleyici olmalı. Öyle noktaları düzeltirsiniz ki birçok farklı noktaya etkisi olur. Bence, Salı Pazarı alanında yapılacak doğru bir konsept o ara yollarla birlikte, tarihi dokunun olduğu bölgeden başlayarak Kadıköy’ün sahilini de dönüştürme projesinin bir parçasıdır.
Pieter KusterPieter KusterNisan 2007
Rotterdam’ın kalıcı bir yenileme geleneği var; deneysel mimari ve yenilikçi kentsel tasarıma yönelik alınmış bir karar. Kent merkezinin harap edilmesi Rotterdam’ın modernleşmesinde büyük bir etkiye sahip olsa da, zaten bu süreç erken 20. yüzyılda başlamıştı. O zamandan bu yana, Rotterdam modern mimarinin kenti olarak biliniyor.
Brett SteeleBrett SteeleMart 2007
Bence fibrous – lifsi – strüktürleri strüktürel tasarım yöntemlerinin ana öğelerinden biri olarak algılamamız gerekiyor. Genel olarak strüktür hakkındaki düşünceler oldukça monolitik, süreklilik arz eden tek bir eleman üzerine yoğunlaşıyor. Fakat elemanlar aynı zamanda tek başlarına ve elastiki bir şekilde de hareket edebilirler. Bu günümüzde karşımıza çıkan tüm farklı projelerde görebileceğimiz bir durum.
Hanif KaraHanif KaraMart 2007
Türkiye’ye Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Fibrous Structures Workshop’una danışmanlık yapmak için gelen strüktür mühendisi Hanif Kara’yla mimarlık ve strüktür ilişkileri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.
Eduardo Souto de MouraEduardo Souto de MouraMart 2007
22 Şubat 2007 tarihinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde projeleri ve mimari yaklaşımıyla ilgili bir konferans veren Portekizli ünlü mimar Eduardo Souto de Moura’yla uygarlık ve yapı arasındaki ilişkiden başlayan Porto ve İstanbul şehirlerine doğru uzanan bir söyleşi gerçekleştirdik.
Toplam 25 söyleşi 2 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 1. söyleşiden 20. söyleşiye kadar olanlar gösterilmektedir.
Söyleşi Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen söyleşilerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz söyleşiyi listeden seçiniz.