Köşe Yazısı

Çelik Erengezgin

Çok Katlı Yaşam ve Cep Telefonları23 Ekim 2009
"Gökdelen Sendromu" makalemde anlattıklarım yetmiyormuş gibi, şimdi gelecek şok açıklamaya da hazırlıklı olun. Cep telefonu ile çok katlı yaşamın ilişkisine.. Hatta daha da ileri gidip, topluca seyahat ettiğimiz ya da bir şeyler izlediğimiz mekanlarda olup bitene.
Üretim, Verimlilik ve Tasarruf Üzerine...16 Eylül 2009
Tasarruf genel anlamda elbette önemlidir. Ama, petrolden, doğalgazdan, nükleerden enerji elde ediyor ve sadece bunlardan tasarruftan bahsediyorsak, ahlaki bir yanlış içindeyiz demektir.. Tasarruf metotları ile gündemi doldurmadan önce, doğal döngünün canına okuyan, çanına ot tıkayan bu üretim metotlarından tümden vazgeçmeyi düşünmeliyiz...
Gökdelen Sendromu22 Temmuz 2009
Biri bana söylesin. Nedir bu merakımız, her gün gazetelerde televizyonlarda boy gösteren, günahını örtmek için adını "residence" uydurması ile değiştirdiğimiz "kule tipi yaşam" özlemimiz? Yoksa böyle bir talebimiz yok da birileri bizi ikna etmeye mi çalışıyor?
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.