Haberler

1 Mart 2007, Perşembe

Arkitera Workshop: Fibrous Structures Bir Sempozyumla Sona EriyorArkitera Workshop: Fibrous Structures Bir Sempozyumla Sona EriyorArkitera Mimarlık Merkezi’nin, Lafarge Agrega ve Beton Grubu'nun sponsorluğu ve British Council, Adams Kara Taylor ve Tuşpa Mimarlık işbirliği ile düzenlediği, Arkitera Workshop: Fibrous Structures; 2 Mart Cuma günü Parametrik Tasarım Sempozyumu’yla sona eriyor. Architectural Association (AA London)’dan 12 mimarlık yüksek lisans öğrencisinin ve Türkiye’deki mimarlık fakültelerinden 18 öğrencinin biraraya gelerek sürdürdükleri ortak çalışmalarda, parametrik modelleme prensipleriyle, malzeme olarak beton kullanılarak, İslam Mimarisi’ndeki "Mukarnas" ile İslam Sanatı'ndaki geometrik kurgu yorumlanıyor. Haberin Devamı
Zeytinburnu 'enkaz' altındaZeytinburnu 'enkaz' altında1999 yılındaki depremin ardından riskli bölgeler arasında gösterilen Zeytinburnu'nda o tarihten bu yana ne yazık ki bir şey yapılmadı. Topbaş'ın 'mutlaka yıkılacak' dediği 2 bin 295 konut halen duruyor.
Peyzaj Mimarı, Mimar, Hukukçu, Şehir Plancısı ve Kentsel DönüşümPeyzaj Mimarı, Mimar, Hukukçu, Şehir Plancısı ve Kentsel DönüşümPeyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi, “Kentsel Dönüşüm ve Peyzaj Mimarlığı” başlıklı atölye çalışması ile peyzaj mimarlarının yanı sıra akademisyen, hukukçu, mimar ve şehir plancısını bir araya getirdi.
Pembe panjur hayali bitti, akıllı pencereler geldiPembe panjur hayali bitti, akıllı pencereler geldiTeknoloji geliştikçe hayalleri de değiştiriyor. Eskiden 'pembe panjur' özlemi çeken ev sahipleri artık hırsızlığa karşı koruyan 'akıllı pencereler'in peşinde koşuyor İşin meraklıları ve PVC sektörünün önde gelenleri de penceredeki son trendleri görmek için 56'sı yabancı, toplam 128 firmanın katılacağı Pencere 2007 Fuarı'nı bekliyor.
İstanbul’un otopark sorunu ‘Cadde Altı’ otoparklarıyla çözülüyor…İstanbul’un otopark sorunu ‘Cadde Altı’ otoparklarıyla çözülüyor…Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un en önemli problemlerinden biri olan otopark sorununu bütçesinden kaynak ayırmadan ve hızla cadde altı otoparkları yaparak çözüyor. Zeytinburnu’ndan sonra Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı, Beşiktaş Nispetiye Mahallesi, Güngören Fatih Caddesi ile Mecidiyeköy, Şişli, ve Şişhane Meydanı’nın altına katlı otopark inşa ediliyor.
Yıkılma tehlikesi geçiren binanın olduğu bölgenin zemini çürük çıktıYıkılma tehlikesi geçiren binanın olduğu bölgenin zemini çürük çıktıManisa'da önceki gece büyük bir gürültü duyulduğu ve bazı çatlakların görüldüğü gerekçesiyle boşaltılan binada Belediye İmar İşleri Müdürüğü ekipleri bugün incelemelerde bulundu.
Kemer’de 1. derece sit alanına 10 yıllık maden ruhsatı çıktıKemer’de 1. derece sit alanına 10 yıllık maden ruhsatı çıktıAntalya’nın Kemer İlçesi’nde birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Çalık Tepesi’nde TUİ Turizm Uluslararası İşletmecilik ve Seyahat Acentesi’nin sahibi Nurettin Çevik’e 10 yıllık maden arama ve işletme ruhsatı verildi.
'Kyoto'yu imzala' diyenler çığ gibi...'Kyoto'yu imzala' diyenler çığ gibi...Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne imza atması amacıyla başlatılan kampanyada, elde edilmek istenen sonuca şimdiden yaklaşıldı. Kampanyaya imza verenlerin sayısı dün 92 bini aştı.
Karayolları arazisi için kıran kırana yarış başladıKarayolları arazisi için kıran kırana yarış başladıKarayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsası için açılan ihaleye yerli ve yabancı toplam 10 grup teklif verdi. Araziye talip olanlar arasında Sama Dubai, Emaar, Ofer, Morgan Stanley ve Osmanlı gibi yabancı gruplar da yer aldı.
Boğazın en değerli arazisine 10 talipBoğazın en değerli arazisine 10 talipEmlakçıların boğazın en değerli arazisi olarak tanımladığı İstanbul Ortaköy'deki 96 dönümlük karayolları arazisine 10 talip çıktı. Özelleştirme İdaresi son teklifleri aldı.
Haydarpaşa müze gibi olacakHaydarpaşa müze gibi olacakTCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, halkın istediği doğrultuda “Haydarpaşa Gar ve Dönüşüm Projesi”nde düzenlemeye gidildiğini belirterek, Haydarpaşa’daki rayların tarihi eser statüsü kazandığını söyledi.
Türkiye'nin mimarlık politikasıTürkiye'nin mimarlık politikasıÜlkemizin "tarihine yakışır mimarlık" la yeniden buluşabilmesi için Mimarlar Odası'nca hazırlanan "Türkiye Mimarlık Politikası" , 27 Şubat 2007'de basına açıklandı.
726 yıllık Kebir Camii aslına göre restore edildi726 yıllık Kebir Camii aslına göre restore edildiIsparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Kebir Camii'nin restorasyon çalışmaları sona erdi. Selçuklular'dan kalma 726 yıllık caminin restorasyonu için 298 bin YTL'nin harcandığı bildirildi.
İşte çöken apartmanın raporu: Beton demeye bin şahit isterİşte çöken apartmanın raporu: Beton demeye bin şahit isterİstanbul Zeytinburnu'nda geçen hafta çöken Huzur Apartmanı'ndan alınan numuneler, deprem bölgesindeki tehlikeyi gözler önüne serdi.
Saatli bomba gibiSaatli bomba gibi"Yıkılsın mı, yıkılmasın mı?" diye tartışılan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) adeta dökülüyor. Bodrum katından çatısına kadar her yerini dolaştığımız AKM'nin duvarları nemden çürümüş.
“Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı M. Osman Korfmann Kütüphanesi” kuruldu“Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı M. Osman Korfmann Kütüphanesi” kurulduTroia Antik kenti mirasını gelecek nesillere kazandırmak amacıyla kurulan Çanakkale Tübingen Troia Vakfı, 18 yıl boyunca bölgede kazı heyeti başkanlığı yapan ve iki yıl önce vefat eden Prof.Dr. M. Osman Korfmann’ın bağışladığı Troia ve Troas üzerine yazılmış binlerce kitaptan oluşan kütüphaneyi 24 Şubat’ta araştırmacıların hizmetine sundu.
Sakarya Nehri'nin kenarı piknik alanı oluyorSakarya Nehri'nin kenarı piknik alanı oluyor1,5 yıl önce düşünülen, ancak Selçik Köprüsü'nün yıkılması nedeniyle askıya alınan Sakarya Nehri Kıyısı Rekreasyon Projesi, belediyenin çalışmasıyla nihayet hayata geçiriliyor. Mesire alanları 2007 yaz sezonuna yetiştirilecek.
FIAT500 "Saat"FIAT500 "Saat"2008 yılının başında yenilenmiş tasarımıyla sevenleriyle buluşmaya hazırlanan yeni FIAT500'ün kullanıcı kitlesinin yaşam tarzına yönelik olarak Altera Design Studio tarafından tasarlanan “Saat”, FIAT tarafından düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında finalist tasarımlar arasında yer aldı.
Rüyalar Gerçek Oluyor mu?Rüyalar Gerçek Oluyor mu?“Yoksa Rüya mı?” program ekibinden mimar Kaan Önal’ın elindeki hoparlörle yaklaşık 50 kişilik ekibi yönlendirmesiyle başlayan yıkım (eşyaları parçalama) esnasında diğer ekip arkadaşlarının kahkalarının yankısı da onlara eşlik ediyor. Onlar eşyaları parçaladıktan sonra iş makinasının yıkıma başlaması “O zaman neden kendinizi yordunuz?” sorusunu akla getiriyor. Uğur Dündar yönetimindeki ekip 4 kişiden oluşuyor; Kaan Önal (mimar), Gizem Kristal (iç mimar), Zeynep Şen (iç mimar) ve Tanem Sıvar (aile ve alışveriş sorumlusu).
Saat kulesi zamana yeniliyorSaat kulesi zamana yeniliyorİzmir’in simgesi tarihi saat kulesi, bakımsızlıktan dökülmeye başladı. Saat kulesinin 13 yıldır restore edilmediğini belirten uzmanlar, her 5 yılda bir yapılması gereken bakım çalışmalarının da aksadığını söylüyor.
İMP - Sermaye İşbirliğine KarşıİMP - Sermaye İşbirliğine Karşı28 Şubat 2007 Çarşamba günü Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) tarafından İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nde (İMP) "Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Geliştirmede Yeni Fırsatlar" başlığı altında bir "eğitim" semineri düzenlenliyor.
Haritalandırma ve şehir modellemesinde ‘lazer’ devri…Haritalandırma ve şehir modellemesinde ‘lazer’ devri…İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘nin TÜBİTAK, İTÜ ve ISPRS’in beraber düzenlediği “Hava Lidar Uygulamalarında Veri Elde Etme ve İşleme” seminerinde, fotogrametri ve uzaktan algılama sistemleriyle ilgili yeni teknolojiler ele alındı. Seminerde katılımcılara lazer teknolojisinin haritalandırma ve şehir modellemesinde kullanılışı aktarıldı.
Dünyanın yeni harikaları seçiliyorDünyanın yeni harikaları seçiliyorDünyanın antik dönemde belirlenmiş 7 harikasına alternatif arayan Kanadalı bir tarihçinin başlattığı kampanya Temmuz’da sona eriyor. 21 harika adayı arasında Türkiye’den Ayasofya Müzesi de var.
Göztepe Parkı'na cami mahkemeden döndüGöztepe Parkı'na cami mahkemeden döndüGöztepe Parkı'na cami yapma kararını iptal eden İstanbul 5. İdare Mahkemesi, parka yürüme mesafesinde üç cami olduğuna dikkat çekti ve olası bir deprem sonrası için buranın açık alan olarak korunması gerektiğini belirtti.
Türkiye Mimarlık Politikası Hayata GeçiyorTürkiye Mimarlık Politikası Hayata GeçiyorMimarlar Odası, Türkiye’ye özgü bir mimarlık politikasının oluşturulmasının daha nitelikli bir yapılı çevreye ulaşılması konusunda önemli bir adım olduğu fikrinden hareketle, bir mimarlık politikası metni üretilmesi konusunu uzunca bir süredir tartışılıyordu; son iki yıllık dönemde bu konu öncelikli konulardan biri haline gelmişti. Mimarlar Odası 27 Şubat 2007 tarihinde, hazırlamış olduğu Türkiye Mimarlık Politikası’nın içeriğini bir basın toplantısıyla tartışmaya açtı. TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna bu içeriğin herkesin katılımına ve fikirlerine açık olduğunu vurguladı.
Seranit, bayi eğitimlerine devam ediyorSeranit, 150 bayisine granit seramik sektöründeki üretim teknikleri, ürün özellikleri ve kullanım alanlarının anlatıldığı kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirdi.
İMP Toplantıları'nda BugünBugün saat 19.00’da Metropoliten Planlama Merkezi Konferans Salonu’nda basına açık olarak düzenlenecek "Kent ve Sanayi Dinamikleri" başlıklı panel; İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Dekanı Prof.Dr. Cengiz Giritlioğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.
Buğday silosu otel olduEskişehir'de 1934 yılında Fransızlar tarafından yapılan tahıl ambarı silo, Türk-Fransız ortaklığı ile 3 yıldızlı modern bir otele dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi'nin Toprak Mahsuller Ofisi’nden (TMO) satın alıp otele dönüştürülmek üzere Akfen'e verdiği silolar, Fransız Accor firmasıyla ortaklaşa yapılan çalışmayla otel olarak hazırlandı. İbis Oteller zincirine eklenen otelin nisan ayının ilk haftasında hizmete açılması bekleniyor. 12 beton silodan oluşan tahıl depoları, 2 yıl süren çalışmalar sonunda 6 katlı, 108 odalı ve 216 yataklı otel olarak kullanılacak.
Tarih: 1 Mart 2007 Kaynak: Referans
İstanbul'un şanına yakışır enstitüSuna-İnan Kıraç Vakfı'nın Pera Müzesi'nden sonraki ikinci büyük adımı olan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü yarın açılıyor. 50 bini aşkın kitap ve nadir arşiv materyallerin yer aldığı enstitü, İstanbul'la ilgili nitelikli projeleri destekleyecek.
Başbakan Erdoğan’ın Başkanlığında Başkentte Su Zirvesi…Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ve Devlet Bakanı Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in katılımıyla yapılan toplantıda, Ankara’ya Kızılırmak üzerindeki Kesikköprü Barajı’ndan su getirilmesi kararlaştırıldı.
Çimentocular hisse yüzünden kapıştıÇimentoda kavga var. Batıçim'de yüzde 45 primli fiyatla 'küçük ortaklardan hisse almak için çağrı' yapmaya hazırlanan ve şirketin yüzde 21'ine sahip olan Mısırlı OCI Çimento, şirketin hâkim ortaklarını bu girişimi engellemeye çalışmakla suçlayarak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) şikâyet etti.
'Huzur' insanların üzerine yıkılsın diye inşa edilmiş!Zeytinburnu'nda çöken bina için hazırlanan rapora göre projeden itibaren hiçbir yönetmeliğe uyulmamış. 10 yıl boyunca çalışan fırın da konuta zarar vermiş.
Müteahhitler onarıma direniyorÇıldır Merkez İlköğretim Okulu'nun depreme karşı dayanıksız olduğu belirlendi. Müteahhitten güçlendirme çalışması yapılması istendi. Müteahhit bunu yapmayınca hakkında alacak ve ceza davası açıldı. Ardahan'da kamu binalarındaki risk bu binayla sınırlı değil. Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak'ın CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün soru önergesine verdiği yanıt durumu ortaya koyuyor: "Ardahan'da 33 kamu binasından 5'i depreme dayanıklı. 28 binanın güçlendirilmesi ya da yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Bu çalışmalar için müteahhitlerin itirazları nedeniyle 'mahkeme' kararı bekleniyor." Olası bir depremde yıkılma tehdidi altında olan kamu binaları arasında, okulların yanı sıra, pansiyonlar, öğretmenevi, polisevi, yurt binası, jandarma karakol binası ve 100 yataklı devlet hastanesi de bulunuyor. Akla şu soru geliyor: Marmara depreminden sonra yıkılan binaların sorumluluğundan zamanaşımıyla kurtulan müteahhitler yine buna mı güveniyor?
Tarih: 1 Mart 2007 Kaynak: Radikal
Büyükşehir’den 9 yol altı otopark ihalesiBüyükşehir Belediyesi, otopark sıkıntısının had safhaya ulaştığı Tarlabaşı Bulvarı, Şişli, Mecidiyeköy, Nispetiye ve Merter gibi bölgelerde 9 adet cadde altı otopark yapmak için ihale açtı. Belediye bütçesinden herhangi bir kaynak kullanılmadan ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle inşa edilecek otopark ihaleleri, 13 ve 20 Mart tarihlerinde 2 grup halinde yapılacak. İşletme süreleri 20 ilâ 30 yıl arasında değişen otoparkların işletmecileri, Büyükşehir Belediyesi’ne ihalede belirlenecek bedel üzerinden her yıl kira da ödeyecek. İhaleye çıkarılan projeler şöyle: Beşiktaş Nisbetiye Mahallesi’nde Çarşı Caddesi ile Karakol sokak arasındaki Gonca Sokak ve Mecidiyeköy’de zemin altı otopark yapılacak. Her iki otoparkın inşaatı da bir yıl içinde bitirilecek. Tarlabaşı Bulvarı’ndaki otopark 2 yılda, Şişhane Meydanı’ndaki 15 ayda, Şişli Meydanı’ndaki otoparkın da bir yılda tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca Merter’de Fatih Caddesi, Kasım Sokak ile Güngören Çam Sokak’ta birer yeraltı otoparkı yapılacak. Her üç otopark da 12 ayda tamamlanacak. Bakırköy Şevketiye Mahallesi’nde yapılacak katlı otopark da 10 ayda bitirilecek.
Tarih: 1 Mart 2007 Kaynak: Türkiye
'Göztepe'de cami var da kaçacak yer yok'İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin kararında, parkın, olası İstanbul depreminde insanların sığınabileceği az sayıdaki alandan biri olduğu hatırlatıldı.
Sarayda öyle her aklınıza eseni yapamazsınız Mustafa Bey!Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, bir gazeteye İstanbul'un tarihi yarımadasında yapmayı planladıkları değişiklikleri anlatmış.
5.9'luk depremde, sadece kamu binaları 'çatladı'Elazığ'da geçen çarşamba yaşanan ve Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesini etkileyen deprem, yalnızca kamu binalarını vurdu. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve 21 Şubat Çarşamba günü meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde de hasara yol açtı.
100 bin konutluk projeİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayabaşı köyünde TOKİ’yle birlikte 90 ila 100 bin arasında konut yapmayı planladıklarını ve bunun 30 binin sadece İstanbul’da deprem riski taşıyan bölgelerde oturan ev sahiplerine verileceğini belirtti.
Küresel ısınma için eylem zamanı!2 Şubat'ta yayımlanan ve iklim değişikliğinin durum analizini yapan rapordan sonra, şimdi 11 ülkeden 18 bilim insanının iki yıllık çalışmasıyla oluşturulan politika önerileri raporu geldi.
Koylara Danıştay kalkanıMuğla'nın koylarının korunması için başlatılan çevre eylemleri ve hukuk mücadelesi olumlu sonuç verdi. Yörede bulunan sekiz koy, yapılaşmaya açılmaktan kurtuldu.
Yıkım kararı ulaşmıyorBeykoz'daki Özel Serdaroğlu Ormanı'nı katlederek yapılan Acaristanbul'un "yıkım vizesi" niteliğindeki Danıştay kararı, 15 gündür Beykoz Belediyesi'ne ulaşmadı. Daha önce "Yıkımla ilgili karar vermeden önce Danıştay'ın gerekçeli kararını bekleyeceğiz" açıklamasını yapan Beykoz Belediyesi ise kararın kendilerine resmi olarak tebliğini bekliyor. Beykoz Belediyesi'ne ulaşacak karar, çeşitli aşamalardan sonra belediye encümenine sunulacak. Salı günleri toplantı yapan encümenin de dosya eline gelir gelmez olağan ya da olağandışı bir toplantı yaparak karar vermesi bekleniyor.
Tarih: 1 Mart 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Yeşil alan kurtulduİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe Parkı'na cami yapma girişimi yargıdan döndü. İstanbul 5. İdare Mahkemesi, parka cami yapımını öngören kararı, "yürüme mesafesinde 3 cami bulunduğu", "şehircilik ilkelerine aykırı olduğu" ve "kamu yararı bulunmadığı" gerekçeleriyle iptal etti.
'Tarihî okul binaları, harcında dürüstlük olduğu için yıkılmıyor'17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremde gördüğü hasar nedeniyle yıkılarak Vehbi Koç Vakfı tarafından yeniden yaptırılan Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Bakan Çelik, okul binalarının depreme dayanıklılığına büyük önem verdiklerini söyledi.
Küresel ısınmaya küresel eylemDünyanın felaketi olacak küresel ısınmaya karşı bugün saat farkı gözetilmeden 19.55-20.00 arasında her ülkede enerji kaynakları kesilecek. Evde elektrikler kapatılacak, arabalar kenara çekilecek. 5 dakikalık kesintiyle bu kötü gidişe dikkat çekilecek.
Haydarpaşa özelleştirmesine yargıdan 'dur'Danıştay 10. Daire, TCDD'nin Özelleştirme Kanunu ve Anayasa kapsamı dışında, özelleştirilmesine neden olduğu gerekçesiyle, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK), TCDD ana statüsünü değiştiren kararının yürütmesini durdurdu.
Okullar depreme karşı güçlendirildiElazığ Valisi Muammer Muşmal, okullarda depreme karşı güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
TOKİ'ye Hazine garantisi haksız rekabet yaratırMortgage'ta TOKİ'ye tahvil çıkartarak finansman sağlamasının yolu açılıyor ancak inşaatçılar tahvillere Hazine garantisi uygulanmasına tepkili. Sektör temsilcileri, uygulamanın haksız rekabet yaratacağını belirtiyor.
Karayolları arsası için devler bugün kapışacakKarayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasının kapalı zarf ile teklif alınması için bugün son gün. İhaleye Sami Ofer’in Global’in patronu Mehmet Kutman ile birlikte teklif vereceği belirtiliyor.
Küresel ısınma Amazonları da vuracakBrezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan, Çevre Bakanlığı’nın yayımladığı rapor, Brezilya’da 2100’e dek sıcaklığın ortalama 4 derece artabileceğini ortaya koydu.
'En azından evinin duvarını boya'Bundan üç yıl önce Avrupa Kültür Başkenti olan Lille, bu imkânı en iyi kullanan kentlerden biri olarak biliniyor. Düzenledikleri etkinlikler hakkında sadece televizyonlarda 2 bin haber yayımlanan Lille, ekonomisini de yüzde 20 büyüttü.
Karapınar dünyaya örnek olacakKonya'nın Karapınar ilçesinde toprak erozyonunu önlemek amacıyla 47 yıl önce başlatılan ve başarıya ulaşan çalışmalar dünyaya örnek gösterilecek.
Meclis Dilovası’nı tartıştıMeclis Genel Kurulu’nda, Dilovası’ndaki atıkların etkileri ve önlemlerin belirlenmesine ilişkin komisyon raporu görüşüldü.
Antik döneme ait zeytinyağı fabrikası bulunduMuğla'nın Milas ilçesinde antik döneme ait olduğu tahmin edilen bir zeytinyağı fabrikası bulundu.
İstanbul'un hazinesi yok ediliyorYirmi küsur yıldır süren surların restorasyonu konusu belki de İstanbul tarihindeki en trajik olaylardan biri. Bugün surların güya 'restore' edilen bölümlerinin artık hiçbir tarihi belge niteliği yok.
Sıcaklık 2 derece daha artarsa durum vahimDünyanın ortalama sıcaklığı 2 derece daha artarsa doğa telafisi mümkün olmayacak afetler doğuracak. Önde gelen bilim adamlarının BM'ye sundukları bir iklim raporuna göre, dünyanın ortalama sıcaklığının 2 santigrat derece daha artması, "kritik eşiğin aşılması'' anlamına gelecek ve insanlık için "telafisi mümkün olmayan'' sonuçlar doğuracak. BM'nin talebi üzerine hazırlanan ve dün kamuoyuna açıklanan 166 sayfalık rapora göre, yeryüzünde ortalama sıcaklık son 100 yıl içinde 0.74 derece arttı. Bu yüzyıl içinde 2 derece daha artması ise, kritik eşiğin aşılması anlamına gelecek. Birleşmiş Milletler'in isteği üzerine hazırlanan rapor için, 11 ülkeden 18 bilim adamı çalışma yaptı.
Tarih: 28 Şubat 2007 Kaynak: Sabah
İETT’den kültür hizmetiİETT, Üsküdar Bağlarbaşı’ndaki otobüs garajını “Kültür Merkezi ve Ulaşım Müzesi” yapıyor.
12 Eylül talanı yargıdaHükümetlerin ülkeye, topluma, geleceğe bakışı nasıl anlaşılır? "Siyasal söylem" gibi "uygulama" da yanıltıcı olabiliyor. Çünkü, hükümetlerin beğenilen tutumları bile her an değişebiliyor. Demirel 'in ünlü "Dün dündür; bugün bugündür" sözü, bu gerçeğin özetidir.
Dilovası raporu: Zehir saçılıyorDilovası'ndaki sanayi atıklarının, insan ve çevre üzerindeki etkileri Meclis'te ele alındı. TBMM Genel Kurulu'nda, kurulan komisyonun hazırladığı raporu açıklayan AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, "Sorunları tespit edip çözüm önerilerini ortaya koyduk. Sanayiden, karayolundan, limanlardan, çarpık kentleşmeden kaynaklanan kirlilik var. Dil Deresi, başlı başına zehir saçıyor. Dilovası'nın yüzde 40'ını bu dere kirletiyor" dedi.
Tarih: 28 Şubat 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Sorumluluk çağrısıMimarlar, son yıllarda yapı kültüründe yaşanan yozlaşmaya karşı kampanya başlattı. Mimarlar Odası Başkanı Bülend Tuna, yaşamsal kaynakların ve yaşamsal kurumların hızla yok edildiğine dikkat çekerek mimarlık politikası oluşturmanın önemli hale geldiğini söyledi.
Zeytinburnu mağduru ailelere TOKİ’den evİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu’nda çöken bina ile tahliye edilen yanındaki iki binadaki 24 daire sahibine TOKİ’nin Halkalı’da yaptığı sosyal konutlardan verileceğini söyledi. Dairelerin 6 bin YTL’lik peşinatlarının belediye tarafından karşılanacağını belirten Topbaş, "Taksitleri, kira öder gibi (yaklaşık ayda 250 YTL) ödeyecekler. Eğitim yılı sonuna kadar da öğrencilerine ücretsiz servis hizmeti vereceğiz" dedi.
Tarih: 28 Şubat 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hasan Ay
Takvim
<<Mart 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.