Haberler

10 Nisan 2007, Salı

Amerika'da ve Dünyada İnşaat Firmalarının DurumuAmerika'da ve Dünyada İnşaat Firmalarının DurumuENR (Engineering News Record) uzun süreden beri mühendislik alanında çeşitli istatistikler hazırlıyor, inşaat sektöründeki gelişmeleri takip ediyor. 1964’ten beri özellikle Amerika’da inşaat sektöründe faaliyet yürüten çeşitli firmaların gelişim süreçlerini takip ederek kamuoyuna sunan ENR 2006 yılı sektör devlerini açıkladı. Hem Amerika’da hem de Amerika dışında çalışmalarını sürdüren çeşitli inşaat firmalarına yer veren ve bu firmalarının 2 yıl içerisindeki gelişim süreçlerini takip etmemizi sağlayan ENR’nin istatistikleri farklı kategorilerde yüzlerce firmaya yer veriyor. Haberin Devamı
Soyak çekirdek aileler için proje yaptı, 48 m2 evler 100 bin YTLSoyak çekirdek aileler için proje yaptı, 48 m2 evler 100 bin YTLSoyak küçük metrekareli evlere artan talebi görünce, Kartal’da yeni bir projeye başladı. 812 daireden oluşan Soyak Evreka’da yer alan 48-100 metrekarelik daireler 100 bin ila 200 bin YTL fiyatla satışa çıktı.
"Sanal Müzeler" internette hizmette"Sanal Müzeler" internette hizmetteTürkiye genelindeki 16 müze, saray ve manastır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sayfasında sanal olarak gezilebiliyor.
Kaleden kopan kayalar, tarihi medrese ile 3 evin çatısına düştüKaleden kopan kayalar, tarihi medrese ile 3 evin çatısına düştüMardin'de, 7 bin yıllık tarihi kaleden kopan büyük kaya parçaları, tarihi medrese ile 3 çatısına düştü. Can kaybının olmadığı olayda, evlerin büyük kısmı yıkılırken, düşen kaya parçaları tedirginliğe yol açtı.
Kyoto Protokolü için 2 yıl içinde adım atılmalıKyoto Protokolü için 2 yıl içinde adım atılmalı2 yıl içinde adım atılmazsa, Türkiye Kyoto Protokolü’ne asla katılamayabilir. AB uyum sürecinde yeni bir engel oluşturabilecek bu durum, Türkiye’nin sürdürülemez kalkınma sürecini de kalıcı hale getirebilir.
Kemeraltı'na "can suyu" projesiKemeraltı'na "can suyu" projesiBüyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski dokusuna kavuşturmak için hazırladığı proje, çarşı esnafından tam destek aldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kemeraltı İzmir’in serveti ve biz bu servetin tüketilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
GYODER'in Düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi 7'de Gayrimenkul Sektörünün Geleceği TartışılacakGYODER'in Düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi 7'de Gayrimenkul Sektörünün Geleceği TartışılacakGayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen gayrimenkul zirvelerinin yedincisi 25 - 26 Nisan 2007 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Doxa’nın Dördüncü Sayısı ÇıktıDoxa’nın Dördüncü Sayısı ÇıktıDoxa dördüncü sayısıyla yoluna devam ediyor. Kapakta Danièle’ini yakınlarda yitirdiğimiz sinemanın efsane ikilisi Straubların Amerika - Sınıf Savaşımı filminden bir kare yer alıyor.
İstanbul’daki ‘Selatin Camileri’ Büyükşehir Belediyesi’ne emanet…İstanbul’daki ‘Selatin Camileri’ Büyükşehir Belediyesi’ne emanet…Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanacak protokolle, İstanbul’daki 22 büyük caminin güvenlik, rehberlik, temizlik, bakım ve onarım hizmetleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
Büyük kentsel dönüşüm Balat’taBüyük kentsel dönüşüm Balat’ta8 Nisan’da Balat’ta kentsel dönüşüm için ihale düzenlenecek. Bölgedeki inalar dokuya uygun şekilde yenilenecek.
Eminönü-Küçükayasofya’da yıkımEminönü-Küçükayasofya’da yıkımİstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Tedbir Müdürlüğü'nce Eminönü-Küçükayasofya’ da yeşil alan ve kültürel tesis alanında kalan 5 adet binanın yıkımı yapılıyor.
Ermenistan’da çizildiErmenistan’da çizildiAkdamar’daki Surp Haç Ermeni Kilisesi’nin restorasyon danışmanı Mimar Zakarya Mildanoğlu kubbeye konulması istenen haçı 1 yıl önce yaptırdıklarını söyledi.
Geleceğin Tasarımcıları Milano’da “5 Senses: İstanbul” Sergisinde BuluşuyorGeleceğin Tasarımcıları Milano’da “5 Senses: İstanbul” Sergisinde BuluşuyorBu yıl 80. kuruluş yıldönümünü kutlayan Nurus, “motivasyon tasarımı” anlayışı ve çalışma yöntemleri ile Türk Endüstriyel Tasarımının gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Nurus, bu alandaki bilgi ve deneyimini ortaya koyarak Türkiye’de ve küresel çerçevede düzenlediği farklı projeler ve etkinlikler ile kararlı bir şekilde tasarımı destekliyor.
"Topkapı Sarayı 170 yıldır ihmal edilmiş""Topkapı Sarayı 170 yıldır ihmal edilmiş"Topkapı Sarayı'nda Kutsal Emanetler'in muhafaza edildiği 'Hasoda' restore edilmeye başlandı. 4 milyon 700 bin YTL bütçe ile onarılacak hasodalarda 35 adet eser karışık, 60 eser de konusal bütünlükle teşhir edilecek.
Sulukule'de "baryam" varSulukule'de "baryam" varSultanahmet-Ayasofya'dan bile önce turist rehberlerinde yerini alan, birçok ünlünün eğlence mekânı ve yıllarca sinemalarda bayılarak izlediğimiz Roman filmlerinin doğal platosu olan Sulukule. Bu ünlü semt tarihe karışmamak 'yıkılıp gitmemek' için kendi festivalini düzenliyor.
"Suyu içilebilir" göllerden Sapanca'daki kirlilik, 6 balık türünün sonunu getirdi"Suyu içilebilir" göllerden Sapanca'daki kirlilik, 6 balık türünün sonunu getirdiAvcılar ve Balıkçılar Derneği'nin yaptığı tespitlere göre kirlilik sonucu Sapanca Gölü'ndeki tatlı su levreği, kadife balığı, kaya uskumrusu, yılan balığı, gökmen balığı ve istakozun nesli tükendi. Kızılkanat, turna, yayın ve sazan balıkları da yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.
Kayseri'de parklar güneş enerjisiyle aydınlanıyorKayseri'de parklar güneş enerjisiyle aydınlanıyorKayseri Melikgazi Belediyesi, parkların güneş enerjili lambalarla aydınlatılması için çalışma başlattı. Belediye pilot uygulama olarak belediye hizmet binası ile Japon Bahçesi olarak bilinen alan 80 adet papatya türü, 80 adet de kaldırım taşı türü güneş enerjisiyle çalışan lambalar yerleştirdi.
Anadolu yakasına 18 otel yapılacak, yatak sayısı ikiye katlanacakAnadolu yakasına 18 otel yapılacak, yatak sayısı ikiye katlanacakŞu anda 5 bin 154 yatak kapasiteli ve çoğunluğu 3-4 yıldızlı olan otellerin hizmet verdiği İstanbul’un Anadolu yakasında önümüzdeki 2 yılda yatak kapasitesi ikiye katlanacak.
Sinan'ı  An-la-makSinan'ı An-la-makHer yıl Sinan’ı resmi törenler ve seminerlerle anmanın günümüz Türk toplumuna ne faydası oluyor diye sormadan edemiyorum. Sinan uzun süredir marjinalize edilmiş ama yakın tarihlerde kendisiyle tarihsel bağlantısının açıkça kabul edildiği anılarında kendi dindar sözleriyle gelecek kuşaklar tarafından hayırla anımsanmak için dua eder. İçinde bulunduğu ve ebediliğine naifçe inandığı dünya düzeninin kırılganlığından ve gelecek kuşaklar için anımsama eyleminin travmatik boyutlara dönüşebileceğinden habersizdir bu dilekte bulunurken. Nasıl bir mimar olursa olsun ben Sinan’ı hep öncelikle bir insan olarak düşünmeden edemiyorum; dört yüzyıldan uzun zaman önce yaşamış bir insan.
İstanbul lalesiyle buluştuİstanbul lalesiyle buluştu2'nci İstanbul Uluslararası Lale Festivali başladı. Belediye Başkanı Kadir Topbaş açılışta yaptığı konuşmada 100 yıl aradan sonra İstanbul'un yeniden lale ile buluştuğunu söyledi.
Deltalar kurudu, su kuşları Türkiye'den kaçıyorDeltalar kurudu, su kuşları Türkiye'den kaçıyorKüresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklık, su kuşlarının sayısının da azalmasına neden oldu. Samsun-Kızılırmak, İzmir-Gediz, Aydın-Büyükmenderes ve Adana-Göksu deltaları olmak üzere en önemli sulak alanlarda yaşanan kuraklık, söz konusu bölgelerdeki su kuşu sayısında önceki yıla oranla büyük düşüş oldu.
Kees Christiaanse’den Kampüs Tasarımı ÜzerineKees Christiaanse’den Kampüs Tasarımı ÜzerineBilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nın konuğu olan Hollandalı mimar Kees Christiaanse, ETH’in Mimarlık ve Kentsel Tasarım Bölümü’nde Kerstin Hoeger ile birlikte yürüttüğü “Campus Design” projesini dinleyiciler ile paylaştı.
Karadeniz Sahil Yolu resmen açıldıKaradeniz Sahil Yolu resmen açıldıİlk büyük ihalesi 1987 yılında yapılan, birçok hükümet ve bakanın görev aldığı Karadeniz sahil yolu, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle resmen açıldı.
İstanbul’da küresel ısınmaya karşı ‘teras çatı’ teşvik edilecekİstanbul’da küresel ısınmaya karşı ‘teras çatı’ teşvik edilecekDünyanın ekolojik bir kıyamete doğru gittiğine dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Zeytinburnu başta olmak üzere bazı yerlerde inşa edeceğimiz evlerin üstünü teras çatı şeklinde yaparak bitkilendireceğiz. Böylece sera etkisini en aza indirmeyi düşünüyoruz” dedi.
'Kıyamet raporu'na onay'Kıyamet raporu'na onayKüresel ısınmanın yaratacağı tehlikeleri ortaya koyan rapor, 2 bin 500 bilim adamının katıldığı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nce onaylandı.
Ya fabrika ve depoları ev yapıyorsunuz ya da duvarsız daireler inşa ediyorsunuzYa fabrika ve depoları ev yapıyorsunuz ya da duvarsız daireler inşa ediyorsunuzAmerika'da başlayan eski depo ve fabrikaları eve dönüştürme merakı "Loft", Türkiye'de de uygulanmaya başladı. Loft evlerin en önemli özelliği, içinde mekanı odalara ayıran duvarların olmayışı ve tavanların yüksek olması. Duvar olmayınca koridor ve kapılar da yok. Bu sayede yaşadığınız mekanı bir bütün olarak algılayabiliyorsunuz.
Sayılarla Orta Sınıfın DüşüşüSayılarla Orta Sınıfın DüşüşüSon yıllarda ulusal konut piyasası ile boğulmuş durumdayız. Piyasadaki canlılık ve ekonomik kriz tahminleri de tarihe geçti. Ama bunu sadece bazı ev sahipleri biliyorlar, ulusal rakamlar yerel konut piyasalarında neler olduğunu çok da anlatmıyor. Bundan dolayı büyük zarara da uğrayabilirsiniz. New York’lu gayrimenkul danışmanlık ve gayrimenkul ekspertiz şirketi Miller Samuel Inc. idareci şefi Jonathan J. Miller; “Bu piyasada göze çarpan özellik ise şu; yakından bakarsanız değişik modellerin belirdiğini görürsünüz. Örneğin New York’da ihale savaşları olduğunu ve bazı satışçıların fiyat düşürdüğünü gördük,” diyor.
Vakko'nun Merter'deki arsasını Colins'in sahibi aldıVakko'nun İstanbul Merter'deki 40 dönümlük arsasını Colins'in sahibi Nurettin Eroğlu'nun da ortağı olduğu Akkom şirketi 56 milyon dolara satın aldı. Vakko arsasının alışveriş merkezi veya konut olarak değerlendirileceği ifade ediliyor.
Soyak orta gelir grubunu keşfettiSoyak, Kartal'daki yeni projesi Evreka'yı satışa sundu. Küçük daire tipleri ve uygun ödeme koşullarıyla dikkat çeken Evreka'da fiyatlar 100 bin YTL ile 200 bin YTL arasında değişiyor
Karadeniz Sahil Yolu önemli bir yatırımdırKaradeniz Sahil Yolu'nun tamamlanması hem Karadenizliler için hem de ülke ekonomisi için sevinilecek bir gelişmedir. AKP iktidarı karayolu yapımına önem verdi ve bu icraatında başarılı oldu.
AKM'ye ilişkin tasarı Meclis'teKültür başkenti olma yolundaki İstanbul, yeni bina yapılana kadar AKM'den yoksun kalacak. İstanbul'un kültür simgelerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılmasını öngören tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Vakko'nun Merter'deki gayrimenkulleri 56 milyon dolara Akkom'unVakko, Merter'deki gayrimenkullerin 10 milyon doları peşin olmak üzere toplam 56 milyon dolara Akkom'a satılmasına karar verildiğini açıkladı. Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri AŞ, 9 Nisan'da alınan karar ve borsaya gönderilen durum açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Şirketimizin satarak değerlendirilmesine karar verdiği Merter'deki gayrimenkullerin satışı konusu görüşülerek son aşamaya gelindiği tespit edildi. Gayrimenkuller için ciddi teklif sahipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda en uygun şartlarda en yüksek değeri teklif eden Akkom Müh. İnş. Turizm Sanayii ve Tic. A.Ş.'ye 10.000.000 USD peşin ve 46.000.000 USD taksitle olmak üzere tamamı 56.000.000 USD'na satılmasına, bu konuda protokol imzalanmasına ve gerekli teminatların alınarak tapuda devir ve tescil işleminin gerçekleşmesine oy birliği ile karar verilmiştir."
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Dünya
Profilo inşaatta büyüyecekProfilo Holding İnşaat Grubu, Mecidiyeköy'deki Profilo Alışveriş Merkezi, Bodrum Yalıkavak Marina'dan sonra, Yalıkavak'ta Turkuaz Köy Evleri adıyla yeni bir villa projesini hayata geçiriyor.
Karagöz ve Hacivat talana karşı çıkıyorBursa'nın çok kültürlü, çok kimlikli tarihinin fetih ideolojisiyle, mekânlarının restorasyon adı altında yok edilmesine devam ediliyor. Osmangazi Belediyesi'nin, düzenlediği "Osmangazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri" çerçevesinde gerçekleştirilen Fetih Yürüyüşü'nde, Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün katılımıyla Restitüsyon ve Restorasyon Projesi tamamlanan Saltanat Kapısı ve Bursa surlarının açılışı gerçekleştirildi.
Karadeniz Sahil Yolu 21 bölümde 7 başbakan döneminde ihale edildiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın hafta sonunda resmi açılışını yaptığı Karadeniz Sahil Yolu, 21 bölüm olarak 20 yılda 7 başbakan döneminde ihale edildi.
Kültür başkenti, TBMM Başkanlığındaİstanbul'un 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olması amacıyla hazırlanan tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında, İstanbul'u 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak hazırlamak, 2010 yılında yapılacak eddnlikleri planlamak ve yönetmek, kamu kurum ve kuruluşlarının bu amaçla yapacakları çalışmalarda koordinasyonu sağlamak üzere İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın kurulması öngörülüyor. Ajans, özel hukuk hükümlerine tabi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilişkili, tüzel kişiliği haiz olacak. Harcamalar, ulusal bir banka nezdinde açılan özel hesaptan karşılanacak. Özel hesabın gelirleri; İstanbul İl Özel İdaresi'nin ve İstanbul Belediyesi'nin 2008, 2009 ve 2010 bütçelerine her yıl bu amaçla konulacak ödenekten, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası tarafından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında aktarılacak tutarlardan oluşacak.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Birgün
Yıkımlara karşı keman sesleriTarihi mirasına sahip çıkmak amacıyla bir araya gelen İstanbul Sulukule halkı, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne alternatif çözümler arayan "40 Gün 40 Gece Plat-formu"nun organize ettiği keman atölyesinde dayanışma örneği gösterdi.
'Ekolojik yapıya zarar veriyor'TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 9 aydır görüşülmeyi bekleyen Sayıştay'ın kıyılarla ilgili raporunda, Karadeniz Sahil Yolu'nun plansız dolgular üzerine yapıldığı vurgulandı.
TMMOB'dan Kentsel Dönüşüm Projesine Tepki: İstanbul rantiyenin şantiyesi haline geldiTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Mimar Sinan'ın 419. yıldönümünde anarak, Kentsel Dönüşüm Projeleri adı altında İstanbul'un çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek yıkım planlarına karşı çıktı.
Tarihî camilerimiz Büyükşehir’e emanetİstanbul’daki belli başlı tarihi camilerin bakım, onarım, temizlik, güvenlik ile turizme yönelik rehberlik hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.
Haleplibahçe'den tarih fışkırıyor14 Mayıs 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haleplibahçe'de temeli atılan dinler bahçesi ve Temalı park projesi kazı çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen mozaikler çıktı.
Salıpazarı ihalesi için 2. dava yoldaİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP grubu, Kadıköy'de Salıpazarı olarak bilinen Kuşdili Çayırı ihalesinin yasal dayanağı olmadığını savunarak ihalenin iptali için önerge verdi.
7 Nisan Karadeniz'in Kara GünüKaradenizli çevreciler, büyük oranda dolgu malzemeyle yapılan Sahil Yolu'nu bir türlü önleyemediler. Bundan böyle Karadenizliler, açılışın gerçekleştiği 7 Nisan gününü "Karadeniz'in Kara Günü" olarak anacak. Karadeniz Sahillerini Koruma Platformu Sözcüsü Hasan Özkazanç, yola değil kıyı dolgusuna karşı olduklarını belirterek "Yargının ağır işlemesi ve idari yargı kararlarını uygulatacak bir mekanizma olmaması nedeniyle Karadeniz'i kaybettik. Kamu kaynaklarını denize döktük. Karadenizli denizini kaybetti, müteahhitler zengin oldu" dedi. KTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Çelik ise, "Karadeniz'de oluşacak 5-6 metrelik dalgalarla yoldaki tahkimatlar ve mahmuzlar yıkılır" diye konuştu.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Tom Cruise'a daire vereceğizEmaar Properties'in Türkiye yatırımlarında Toskana Vadisi villalarının başlangıç olduğunu belirten Cihan Kamer, doğru proje bulduklarında İstanbul'a 50 milyar dolarlık yatırım yapabileceklerini söyledi.
Alışverişte Anadolu modası!İstanbul’da faaliyette bulunan ve yapımı devam eden alışveriş merkezlerinin sayısı üç haneli rakamlara ulaşmak üzere. Ancak araştırmalar hâlâ Türkiye’deki 81 ilin 27’sinde alışveriş merkezi olmadığını gösteriyor.
Ruslardan Beylikdüzü’ne buz pistiİstanbul Beylikdüzü’ne buz pisti ve otel yapmayı planlayan Ruslar, aynı bölgede Dubai’dekine benzer suni kayak pisti yapmak istiyor.
Avrupa’da pazar daraldı, otel yatırımcısı Türkiye’ye yöneldiOtel yatırım danışmanlık şirketi Jones Lang LaSalle Hotels Avrupa’nın CEO’su Mark Wynne-Smith, Türkiye’nin önemli bir pazar olması nedeniyle operatör ve yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, İstanbul’un, 10-15 yeni oteli daha kaldırabilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.
Hükümetten ’gecekondu alanlarını yenileyin’ genelgesi geliyorHükümet, Türkiye’deki bütün gecekonduların yıkılarak, "kentsel yenileme" kapsamında ıslahı ve hak sahiplerine yeni konutlar kazandırılması amacıyla genelge hazırladı.
Carlton Oteli arsası yeniden satıştaTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Halis Toprak'a ait Sarıyer Yeniköy'deki eski Carlton Oteli arsasını bugün yeniden satışa çıkaracak.
Antalya ihalesinde 3 firma çekişecekTürkiye’nin İstanbul’dan sonra en yüksek yolcu kapasitesine sahip Antalya havalimanının, toplam 2.5-2.7 milyar dolar büyüklüğünde olduğu ifade edilen ve iki dış hat terminalinin işletilmesiyle iç hatlar terminalinin inşa ve işletilmesi için açılan ihalede yerli ve yabancı firmalardan oluşan 3 grubun teklif vermesi bekleniyor. Perşembe günü ihaleyi yapacak olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, 5 milyon dış hat ve 3 milyon da iç hat yolcu kapasitesine sahip olmasın karşın geçen yıl 12.2 milyonu dış hat olmak üzere 14.6 milyon yolcunun taşındığı Antalya havalimanı için TAV Havalimanları Holding, IC Holding ile Frankfurt havalimanının işletmecisi Alman Fraport ortaklığı ve Çelebi Hava Servisi ile yabancı ortağı katılacak. Çelebi, geçen hafta yaptığı açıklamada bu ihale için Singapur merkezli Changi Airport ile Viyana havalimanını işleten Avusturyalı Flughafen Wien ile ayrı ayrı ortaklık görüşmesi yaptığını duyurdu ancak hangisi ile ihaleye gireceğini açıklamadı.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet
Sulukule geçilmez!40'ın üzerinde dernekleri ve federasyonlarıyla Romanlar, maçta olduklarını anlatmaya çalışıyorlar. Destekliyoruz... Memleketin neresini tutsak elimizde kalacak! Çok hızlı bir şekilde her türlü ayrımcılığı kovalamak lazım!
İstanbul sokaklarında BEK imzasıİstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul 2010 Kültür Başkenti çalışmalarına uygun düşecek bir raslantıyla, kentteki bütün sokak kapı numarası tabelalarını değiştiriyor. Aykut Köksal'in işbirliğiyle ve 'İstanbul Kentsel Bildirişim ve Tasarımı' ismiyle BEK'te geliştirilen ve tasarlanan bu proje, İstanbul'daki bütün cadde, sokak ve kapı üstlerinde uygulanacak. Hatta başlandı bile. Beyoğlu'nda pek çok sokağa asıldı bu tabelalar. Kırmızı kabartma zemin üstünde, gofre kabartma beyaz yazı ve rakamların yer aldığı bu sokak tabelalarının altında her ilçenin değişen renk bantı ve ilçe ismi yer alıyor. Hatta aradaki beyaz bantta ise mahalle ismi. Tabela uygulamalarındaki işçiliklerden memnun değil Erkmen, ama yapacak bir şeyi yok bunun için, bir işe yaramasa da yetkilileri sürekli uyarmaktan başka!
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Radikal
AKM neden yıkılmalı?Atatürk Kültür Merkezi’nin temeli ben doğmadan beş yıl yıl önce atılmış-m-ı-ş. Ancak, 1978 yılındaki esas açılış gerçekleştiği vakit, saçım sakalım haniyse ağarmıştı. Varın, inşa süresini siz hesaplayın.
'Tasarımın püf noktası dinlendirmek'Petrol Ofisi için yaptığı tasarımlarla ABD'de iletişim sektörünün en iyilerine verilen Mercury'de dört ödül birden kazanan Bülent Erkmen, 'Tasarladığınız şeyi dumanı üstündeyken ortaya sürmemelisiniz.
Kemeraltı'nı eski canlı günlerine kavuşturmak için proje başlatıldıBir zamanlar Ege'de alışverişin kalbi olan Kemeraltı Çarşısı'nı eski canlı günlerine döndürmek için proje hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi çarşıdaki mimari ve kültürel özelliği olan yapıların cephelerini restore etmek için kolları sıvadı.
Türkiye’nin ilk ’katılımcı bütçesi’ Çanakkale Belediyesi’ndenKatılımcı bütçe kavramına henüz yabancı sayılırız. Nedir bu kavram? Aslında her gün aramızda konuştuğumuz şeylerle yakından ilgili.Hükümetin, belediyenin "nerelere", "ne kadar para" harcadığı meselesi.
"AKM'nin yıkılması doğru"Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Vekili Mine Acar, İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılması tartışmalarıyla ilgili olarak "Sayın Bakan'ın dediği gibi yıkılıp yerine çok daha İstanbul'a, Atatürk'e yakışır, modern bir kültür merkezinin yapılması benim görüşüme göre doğrudur." dedi. AKM'nin kışın ısıtılamadığını, yazın soğutulamadığını ve kötü bir vaziyette olduğunu belirten Acar, AKM'nin yıkılmasının ardından yaşanacak süreçte DT olarak sahne sıkıntısı yaşamayacaklarını da söyledi.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Zaman
2010 yasasında AKM sürpriziUzun süredir beklenen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti için kanun tasarısı TBMM'de. Tasarının içine eklenen AKM'nin yıkılmasına yönelik madde herkes için sürpriz oldu!
Toprak'ın arazisi yeniden satıştaToprak Grubu'na ait Sarıyer Yeniköy'deki eski Carlton Oteli arsası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yeniden satışa çıkarılıyor. Muhammen bedeli 49 milyon 562 bin 613 YTL olan eski Carlton Oteli arsasının ihalesi, TMSF'nin Esentepe'deki binasında yapılacak. Sait Halim Paşa Yalısı'na komşu ve otel yapma izni bulunan Boğaz kıyısındaki arsanın toplam büyüklüğü 6 bin 674 metrekare.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Zaman
İstanbul 'rantın' şantiyesi oluyorDün Mimar Sinan'ın 419'uncu ölüm yıldönümüydü. "Sinan'ı anmak, onu bugün yaşatmak, evrensel değerleriyle geleceğe taşımak ve İstanbul'u yıkım projelerinden korumaktır" diyen TBMM Mimarlar Odası'na göre, yapı ve kentsel alanlar 'rantçı ve çağdışı' anlayışlar doğrultusunda yıkılıyor 'Kentsel Dönüşüm' adı altında yağma ve yıkım süreci, '2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul' hazırlıkları adına araç olarak kullanılıyor. Hatalı kararların iptali için hukuki girişimlerimiz karalanıyor. Bu kararlara itiraz eden kamu çalışanı mimar, plancı ve mühendisler görevlerinden uzaklaştırılıyor veya dışlanıyor. Bizler, 'İstanbul'un satış ve yıkım projeleri'nden vazgeçilerek 'çağdaş ve bilimsel bir İstanbul planlaması'nın hayata geçirilmesini istiyoruz.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yalçın Bayer
Bitlis Kalesi'nde altın mı bulunduBitlis Kalesi kazılarının kamuoyuna açık bir şekilde yürütülmesi gerekir. Pamukkale Üniversitesi tarafından dört yıldır sürdürülen kazılarda kaleden bugüne kadar neler çıktı, bunlar nereye götürüldü? Bizler Bitlis Kalesi'nin orijinal halini koruma inisiyatifi olarak eserlerin Bitlis'te sadece devletin resmi bilim adamlarına değil, herkese açık bir halde incelenmesi için sergilenmesini istiyoruz. Şerefiye Medresesi böyle bir müze işlevini görebilir. Ancak Bitlis halkı; devletin, kalede altın bulmuş olmasından ötürü, kaleyi kapatmış olduğu görüşündedir. Bu konuda, bugüne kadar Bitlis Belediyesi, Bitlis Valiliği ya da kültür kurumları da herhangi bir açıklamada bulunmuyorlar. Bitlis Kalesi’nden çıkan hazine ve tarihi eserlerin talan edildikleri düşüncesi gittikçe inandırıcılık kazanmaya başlıyor.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yalçın Bayer
2010’da İstanbul’a 10 milyon turistİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Lale Sempozyumu’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Lale Devri’nin eğitim kitaplarında hep olumsuzluk çağrıştırarak anlatıldığını, oysa lalenin uygarlık olduğunu söyledi. İsen, cazibe merkezi İstanbul’a geçen yıl 5.5 milyon turist geldiğini belirterek "İstanbul asla bunu hak etmiyor. Bu yılın ilk üç ayının turist girdisi yüzde 26 arttı. 2010’da İstanbul’a 10-11 milyon turist gelecek. Bunun için İstanbul’u çok iyi bir şekilde bir uygarlık kenti olarak hazırlamamız gerekiyor" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çobançeşme’deki 300 bin dönümlük arazinin Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan tahsisini aldıklarını, burayı çiçek ve fidan satış mezat alanı yapacaklarını söyledi.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hasan Ay
İstanbul sihirli kentMonaco Prensi Albert, Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırma Komisyonu CIESM’in 38. kongresinin Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul’u "sihirli bir kent" olarak niteledi. İstanbul’a övgüler yağdıran Albert, "Yedi tepeli kent, Avrupa ve Asya’yı birleştiriyor. Bu sadece Boğazlar nedeniyle değil. Burada, farklı etnik kültürler de kendi içinde birleşiyor. Konferans için buradan daha uygun bir yer bulmak herhalde mümkün olmazdı" dedi. Albert, İstanbul Boğazı’ndan yoğun gemi geçişlerinin yarattığı sorunlarla ilgili CIESM’nin bir rapor hazırlayacağını söyledi. Albert, Akdeniz’in ekosisteminin sürdürülebilir kılınması ve kıyılarının korunması için verilen mücadelenin bir "meydan okuma" olduğunu belirtti.
Tarih: 10 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ardıç Aytalar Yazan: Selçuk Yaşar
Kimse kazmayı alıp AKM'yi yıkmıyorDevlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Vekili Mine Acar, İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılması tartışmalarıyla ilgili, “Sayın Bakan'ın dediği gibi yıkılıp yerine çok daha İstanbul'a, Atatürk'e yakışır, modern bir kültür merkezinin yapılması benim görüşüme göre doğrudur” dedi.
Yoğunluktan vazo kırıldıTopkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, müzeye gelenlerin çoğunlukla ne için geldiğini ve neyi göreceğini bilmediğini ifade ederek, dünyadaki birçok müzenin ziyaretçi azalttığını ve Türkiye’de de bunun yapılması gerektiğini bildirdi. Ortaylı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kremlin müzelerinde böyle bir tahkimat var. Bizde de yapılması lazım. Çünkü buraya bazen aynı anda 15 bin kişi giriyor. Bu kadar kalabalığı ağırlayamayız. Burada her yer çok hassas. Mesela bugün de hırka-i saadette izdihamdan kenardaki bir çini vazoyu kırmışlar. Çok kıymetli değil ama bu kalabalıklar böyle sokulmaz her yere. Bazı günler kapatılabilir, seyirci sayısı sınırlandırılabilir.” Prof. Dr. İlber Ortaylı, yerli ziyaretçilerin daha çok kutsal emanetlere ilgi gösterdiğini belirterek, yabancı ziyaretçilerin ise “fazla bir şey bilmeden geldiklerini” dile getirdi.
Tarih: 9 Nisan 2007 Kaynak: Türkiye
170 yıllık ihmalKültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Topkapı Sarayı’ndaki Mecidiye Köşkü’nde, İstanbul’da taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili düzenlenen basın toplantısında, 170 yıllık bir ihmali telafi etmeye çalıştıklarını ifade ederek, mümkün olan en kısa zamanda ihmalin telafisi için çalışacaklarını bildirdi.
‘Devlet arazileri satsın yeni şehirler kuralım’Karayolları arazisini Zorlu grubuna kaptıran, Dubaili gayrimenkul şirketi Emaar Properties, 2006 yılının mart ayında girdiği Türkiye pazarından Avrupa’ya açılmayı planlıyor.
Dar gelirliye konut müjdesiKırıkkale’de 41 tesinin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada bir de müjde verdi. 50 ilde ve 119 merkezde 34 bin 394 konutu satışa çıkaracaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, vatandaşların 240 ay vade ve 250 YTL taksitle bu konutlara sahip olabileceklerini belirtti.
Başkan Topbaş; “Ulaşım sorununu çözmeden gitmeyeceğiz…”ATV’deki Teke Tek programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Ekibimizle İstanbul’un başta trafik olmak üzere bütün sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden 24 saat çalışıyoruz. İstanbul’un her noktasında varız ve ulaşım sorununu çözmeden gitmeyeceğiz” dedi.
İstanbul-Bursa arasını 75 dakikaya indirecek feribot geliyor…Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i ağırlayan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul ile Bursa arasını 75 dakikaya indirecek Osman Gazi Feribotu’nun Hint Okyanusu’nu geçtiğini ve 21 Nisan’da Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla ilk seferine başlayacağını açıkladı. 1200 yolcu, 225 araç kapasiteli feribot dünyanın ikinci büyük feribotu.
Abe Sulukule’den nasıl gidelim?Gırgıriye filmlerinin ve eğlencenin unutulmaz mekanı Sulukule, Kentsel Dönüşüm projesi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.
Emaar, iki tane Armani Otel yapacakZincirlikuyu’daki Karayolları arazisini Zorlu Grubu’na kaptıran Emaar, Türkiye’de 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım ve Armani Oteli açmayı planlıyor.
Moda markalarının ‘home’ merakıTürkiye’nin önde gelen moda markaları kadın ve erkek giyiminden sonra şimdi de evlerimizi giydirmek için birbirleriyle yarışıyor.
Meğer Carlton arazisinin 500 metrekaresi kıyı çizgisi olarak ayrılmışCarlton arazisinin ihalesine potansiyel alıcıların hiçbirinin ilgi göstermemesine kıyı kenar çizgisinin neden olduğu iddia ediliyor. SİT Kurulu’nun imar iznine düştüğü nota göre, arazinin deniz kıyısının kamuya açılması gerekiyor.
Antalya Havalimanı'na 6 firma şartname aldıTürkiye'de gelir yönünden Atatürk Havalimanı'nın ardından ikinci sırada bulunan Antalya Havalimanı'nın yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan iki terminalinin işletmesi 12 Nisan 2007 tarihinde ihale edilecek. İhale için şartname alan firmalar arasına Çelebi Holding, TAV, Fraport, Cengiz İnşaat, Fiba Holding'in yanı sıra Singapur Changi Airport da katıldı. Firmalar öncelikle mali ve teknik yönden değerlendirilecek. Yeterli görülen firmalarla tekli pazarlık yapılacak ve 17 yıl 3 ay 17 günlüğüne kiraya verilecek havalimanı terminallerinin işletmesini, en yüksek teklif veren firma kazanacak. İhale için DHMİ Genel Müdürlüğü'nden 6 firma ihale dokümanı satın aldı, 4'üne yer gösterimi yapıldı. Uluslararası ihaleye, daha önce yıllık 7,5 milyon yolcu kapasiteli ve 100 bin metrekarelik terminal işletmeciliği yapmış firmalar katılabilecek. Türkiye'de TAV dışında bu kritere uyan başka bir firma bulunmadığı için halen terminal işletmeciliği yapan bazı yerli firmaların, kritere uyan yabancı ortaklarla ihaleye girmesi bekleniyor.
Tarih: 9 Nisan 2007 Kaynak: Dünya
Okulları TOKİ yapacakMilli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilmesi ve ödemelerin TOKİ'ye yapılması konusunda görüşmeler yapıldığını belirtti. Bakan Çelik, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin'de, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Çelik, burada yaptığı açıklamada şunladı dedi: "TOKİ, şimdiye kadar kendi imkânlarıyla 250 okul yaptı. Ama yeni görüşmelerin sonucunda, eğer planlarımız hayata geçerse, okullar tamamen TOKİ tarafından bizim ihtiyaç duyduğumuz yerlere yapılacak. Biz de 5 yıl içinde TOKİ'ye ödeme yapacağız. Bu yeni bir proje ve yeni bir formül."
Tarih: 9 Nisan 2007 Kaynak: Sabah
Yol istedik 'Karadeniz'i verdikBugün törenle resmi açılışı yapılacak olan 542.5 kilometrelik Karadeniz Otoyolu (3x3) 19 yılda tamamlandı; 6.5 milyar dolar harcandı. 6 il, 63 ilçe, 17 bucak merkezi ve 9 liman ve 2 havaalanı ile yüzlerce köyü kapsayan otoyolda, 263 köprü ve 32 tünel bulunuyor.
"Rami Kışlası kütüphane oluyor"İstanbul'un 2010 yılında kültür başkenti olarak seçilmesi nedeniyle özel bir kanun hazırladıklarını ve yakın zamanda Meclis'ten geçireceklerini söyleyen Bakan Atilla Koç, "Başbakanımız İstanbul'a büyük bir kütüphane istedi. Yeri de hazır. Rami Kışlası'nda 140 dönüm arazi üzerine yapacağız. Kanuni altyapı oluşturulacak ve özel bir bütçesi de olacak. İstanbul'un en büyük eksiği ulaşım. Sabiha Gökçen de Atatürk Havalimanı da artık yetmiyor. Seçimden sonra kazanırsak yeni bir havalanı yapacağız" dedi. Turizmde rakamların çok iyi gittiğini anlatan Koç, geçen yıla göre İstanbul'un yüzde 30, İzmir'in yüzde 60 önde gittiğini söyledi.
Tarih: 9 Nisan 2007 Kaynak: Sabah
Türk tasarımcısı, Milano'ya çıkarma yapacakTürkiye'nin bir tasarım ülkesi olduğunu göstermek amacıyla 36 Türk tasarımcısı, ilk kez Avrupa'ya yönelik bir etkinliğe imza atıyor.
Asrın projesine sessiz imzaDeğerine bakılırsa, 815 milyon Euro gibi yüksek bir rakam. Niteliğine bakılırsa, saatte 250 kilometre, hızlı tren, Avrupa standartlarında. Süresine bakılırsa, 48 ayda bitmesi öngörülüyor. Ama, asıl yeri. Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlıyor.
Tarih Vakfı yine Darphane binasındaTarih Vakfı, geçen ay mühürlenen Darphane binalarına mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasıyla geri döndü.
Şehircilik cinayeti-rezaletiSevgili okuyucularım, Ankara'yı aylardır felç eden şehircilik cinayeti ve rezaletinin acı sonuçları alınmaya başlanıyor! Bu yazımın muhatabı, bu rezaletin sorumlusu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi değil, doğrudan doğruya devlettir, hükümettir. Başbakan, İçişleri Bakanı, Ankara Valisi'dir.
İklimler değişirkenSon aylarda herkes iklim değişikliğini konuşmaya başladı. Oysa, yıllardan beri bilim adamları küresel ısınmanın büyük tehlike yarattığını, tedbir alınmazsa insanları büyük felaketlerin beklediğini anlatmaya çalışıyordu.
Küresel ısınmanın diplomasisi mi olur?Kaç gündür dünyanın dört bir yanından bilimciler Brüksel'de toplantı halindeydi, son gün onlara 'hükümet temsilcileri' de katıldı.
Mimar Sinan'ın kafatası...Osmanlı devri mimarları arasında yapıtları ile öne çıkan, Mimar Sinan'ın ölüm yıldönümü 9 Nisan... 9 Nisan 1558'de ölen Mimar Sinan, yüz yılı aşkın bir ömre 400'den fazla eser sığdıran belki de tek mimar.
Harbiye 2009'a mutlaka yetişecekİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Kongre Vadisi Projesi ihalesinin evrak eksikliği ve tek firmanın katılması gerekçesiyle iptal edildiğini belirterek, "İstanbul'da 2009'da dünya çapında Dünya Su Forumu ve IMF Kongresi yapılacak. Bu İstanbul için önemli bir fırsat. 2009'a mutlaka yetiştireceğiz. Acilen ihaleye çıkacağız veya farklı bir yöntemle yapacağız. Gerekirse İMP'deki (İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi) mimarlarla oturur, biz çizeriz ve bitiririz" dedi.
Türkiye emlakta en çekici beş ülkeden biriİngiltere'nin önemli emlak yatırım kuruluşları arasında yer alan Assetz tarafından gerçekleştirilen ve The Sunday Times gazetesinde yayımlanan araştırmaya göre...
Bu yıl Ege Bölgesi'ndeki 75 tarihi eserin restorasyonu tamamlanacak2006 yılında Ege Bölgesi'nde 54 adet eserin onarımını yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu eserler için 2006 yılı fiyatları ile 16 milyon 232 bin 329 YTL harcadı.
Toprak ihaleye fesat karıştırdı TMSF suç duyurusunda bulunacakHalis Toprak'ın eski Carlton Oteli arsasını sattırmamak için ihaleye fesat karıştırdığını söyleyen TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Farkında değil ama yeni ihaleye girip orayı yüzde 50 indirimli fiyata alacağız" dedi. Ertürk, Toprak hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Kentte tiyatronun yeriİstanbul, kentin ana ekseninde inşa edilecek yeni tiyatro, opera yapılarını, sergi salonlarını, çok amaçlı kültür merkezlerini nasıl finanse edeceğini...
Küresel ısınmaya karşı ırmakların üzerinde gölet kurulması öneriliyorKüresel ısınma nedeniyle yaşanacak su sıkıntısının üreticilere ciddi sorunlar yaşatacağına inanan Alanya Ziraat Odası İlçe Başkanı Turgut Musluoğlu, en geç 2008 yılında bölgedeki 4 ırmak üzerinde gölet yapılması gerektiğini söyledi.
İshak Paşa Sarayı hayata dönüyorErdoğan'ın AKP'yi kurarken görüp etkilendiği, başbakan olunca restorasyon talimatı verdiği saray yenileniyor. Doğubeyazıt'taki İshak Paşa Sarayı, Lale Devri'nden kalan son büyük anıt yapı.
Oditoryum'un bitmesi için 3 Milyon YTL ödenek gerekiyorBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne ait oditoryum binası, ödenek bekliyor. Bitirilmesi halinde devlet tiyatrolarını dahi ağırlayabilecek kapasitede olduğu belirtilen salon için 2 milyon 900 bin YTL'nin gerektiği bildirildi.
"İstanbul'un Ruhu""Erguvanlar geçip gittiler bahçelerden/Geriye sadece erguvanlar kaldı..." Bir şiirime bu dizelerle başlamıştım ve şöyle düşünmüştüm: Erguvanlar üzerine bir şiir, ancak bu kentte, İstanbul'da yazılabilir.
Karadeniz Sahilyolu, İstanbul'un üçüncü köprüsüne bağlanacakKaradeniz Bölgesi dün tarihî günlerinden birini yaşadı. Temeli 20 yıl önce atılan sahilyolu, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.
Hızlı tren 23 Nisan'a yetişecekUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a '23 Nisan'da, hızlı trenin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir hattında vagonlu deneme seferi başlayacak' sözü veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Polatlı şantiyesinde yatıp kalkacak.
1200 Türk şirketi 14 bin Türke iş yarattıTürkiye'den Kuzey Irak'a yılda 5 milyar dolarlık ticaret yapılıyor. 2 milyar dolarlık müteahhitlik işi Türklerde. Prof. Doğramacı'nın şirketi, Bilkent'in bir benzerini Süleymaniye'ye inşa ediyor.
Tek teklifi arkadaşım verdi, iptal ettikUluslararası Lale Festivali’nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Kongre Vadisi Tesisleri Uygulama Projesi’yle ilgili, "Yapılan ihaleye benim arkadaşım olan bir mimarın firması tek teklifi verdi. Burada farklı değerlendirmeler yapılmaması, yanlış anlaşılmaması için ve evrakta eksiklikler olduğu için ihaleyi iptal ettik" dedi. Topbaş, hazırladıkları konsept projeyi Şehir Tiyatroları sanatçılarına sunduklarını belirterek, "Onlar buranın otel ya da başka bir şey olacağını zannediyorlardı. Bunun olmayacağını görüp ikna oldular. Kültür Başkenti İstanbul’a biz haksızlık edemeyiz" diye konuştu. AKM’nin fonksiyonlarının günümüzde yetersiz kaldığını belirten Topbaş, "AKM’nin arkasında bulunan bize ait katlı otopark arazisini de katarak uluslararası boyutta bir yarışmayla Taksim’e simgesel değerde çok daha farklı, güzel bir opera binası koyalım dedik" diye konuştu.
Tarih: 9 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hasan Ay
Kadirli'de altyapı sorunu bitiyorOsmaniye'nin Kadirli ilçesi Şehit Orhan Gök Mahallesi'nde yarım kalan kanalizasyon çalışmalarına tekrar başlanıldı. 2001 yılında 7 milyon YTL, ihale bedeliyle yapılmaya başlanan 1. etap kanalizasyon çalışmalarında 225 km yolun alt yapı sorunu bitmişti. Kalan 62 km lik 2. etap çalışmalarına mahalle sakinlerinden bir kaç kişinin karşı çıkarmasıyla bir süre ara verildikten sonra bugün çalışma tekrar başladı. Mahalle muhtarı Osman Gürsoy, mahallesinden alt yapı geçmesi durumunda kurban kesmeyi adadığından belediye başkanınında katılımıyla mahalle sakinlerine kavurma ziyafeti verdi. Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ''1.5 yıldır 150 hanenin alt yapı sorunu vardı ve bu problemi çözmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seçimden önce söz verdiklerimizi tek tek yerine getiriyoruz ve getirmeyede devam edeceğiz.'' dedi.
Tarih: 9 Nisan 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Hasan Cüvelek
Orhangazi Huzurevi, 9 bin metrekarelik alanı ile Bursa'nın en büyüğü olacakOrhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz, göreve geldiği tarihten bu yana yapmış olduğu proje ve çalışmaları otobüs gezisi düzenleyerek yerinde anlattı.
"Üçüncü havaalanına başlıyoruz"Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İstanbul'un bölgesel bir ulaştırma merkezi olma özelliği taşıdığını vurgulayarak, ''İstanbul'daki üçüncü havaalanı projesine artık yavaş yavaş başlıyoruz'' dedi.
Tarlabaşı projesiHarap vaziyette olan Taksim Tarlabaşı'nın yenilenmesi projesi Çalık Holding'e verildi... Holding malum... İktidarla yakınlığı sık sık gündeme gelen bir kuruluş...
Doğalgaz şebekesinin döşenmesine başlandı Afyonkarahisar hava kirliliğinden kurtulacakAfyonkarahisar'da doğalgaz şebekesinin döşenmesine Vali Haluk İmga'nın sembolik kaynak yapmasıyla başlandı. Yasal olarak 5 yılda bitirilmesi planlanan şebeke inşaatının çabuk ilerlemesi için vatandaşların abone işlemlerini hızlandırması istendi.
Yenikapı'da 24 saat arkeolojik kazıMarmaray metro kazılarında Yenikapı'da antik limanın çıkması üzerine çalışmaların uzayacağını düşünen müteahhit firma, arkeolojik kazıları 24 saate çıkardı.
Sinan’ın Mesajı9 Nisan Mimar Sinan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde, Mimarlar Odası’nın bu seneki Mimar Sinan bildirisini “Sinan’ın Mesajı” başlığı altında Prof.Dr. Doğan Kuban hazırladı.
Business Bay’de Zaha Hadid Tasarımı Omniyat ProjesiDubai kökenli gayrimenkul geliştirme firması Omniyat Holding’in bir kolu olan Omniyat Gayrimenkul, son ticari projelerinin, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandığını duyurdu.
Takvim
<<Nisan 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.