Haberler

17 Temmuz 2007, Salı

Abdurrahman Hancı'yı KaybettikAbdurrahman Hancı'yı KaybettikMimarlar Odası kurucularından mimar Abdurrahman Hancı 17 Temmuz 2007 tarihinde vefat etti. 1923'te İstanbul'da doğan Hancı ortaöğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1947 - 1948 yılları arasında Fransa'da çalışan Hancı savaşta yıkılmış olan Le Havre kentinin yeniden imarı ile görevlendirilmiş olan Auguste Perret ile de çalışma şansı buldu. 1951 yılında Beyoğlu'nda "Kitap Sarayı" adlı kitapçı dükkanının iç mekan düzenlemesi ile Büyükada'da Yalman Evi'ni yaptı. Yine 1951 yılında Turgut Cansever ile girmiş olduğu Anadolu Kulubü yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Haberin Devamı
Türk 'Yunak Evleri' Hollywood'u solladı!Türk 'Yunak Evleri' Hollywood'u solladı!CNN International'daki 'The Art Of Life' programında 'Yunak Evleri' detaylarıyla incelendi. Kapadokya'daki 'Yunak Evleri' 5. ve 6. yüzyıldan kalan 6 mağara evden oluşuyor ve 17 odası bulunuyor. Odalarda antika eşyalar yer alıyor.
Karayolları, bin 700 kilometre daha uzadıKarayolları, bin 700 kilometre daha uzadıKarayolları Genel Müdürlüğü, 2006 yılında 1.240 kilometre bölünmüş yol ile 459 kilometre tek yolu tamamlayarak hizmete açarken, 2007 yılı içinde 500 kilometre duble yol yapmayı planlıyor.
Neden Bizden Daha Yeşiller?Neden Bizden Daha Yeşiller?Merkez ofisi Dessau, Almanya’da bulunan Federal Çevre Ajansı, çalışmalarına terkedilmiş havagazı fabrikalarının kıyısında az katlı – yatay bir binada devam ediyor. Savaş yıllarında mühimmat üretim merkezi konumundaki Dessau, müttefiklerin bombalarıyla görünür biçimde zarar gördü. Bu sebeple hem acenta binası hem de bulunduğu yer ekolojik açıdan duyarlı, yeni bir Avrupa’yı şekillendirmeliydi denilebilir. Berlin kökenli genç firma Sauerbruch Hutton tarafından tasarlanan bina için dünyadaki en verimli örneklerden biri olacağı söylendi, ancak sürdürülebilirlik iddiasını kendi içerisinde gerçekleştiremedi. Dört katlı bina, zemin altı borularından oluşan bir sistem tarafından ısıtılıp soğutulan, haddinden büyük bir iç avlu etrafında dönüyor.
Türkiye’nin İlk Ev Estetik Merkezi “Marshall Key Showroom”Türkiye’nin İlk Ev Estetik Merkezi “Marshall Key Showroom”Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek dekorasyonda renk kullanımı ve boya uygulaması ile ilgili tüm ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen Kalamış - Marshall Key Showroom, 12 Temmuz 2007 Perşembe günü gerçekleştirilen organizasyonla kapılarını açtı.
Schüco, Kıbrıs’ta Düzenlediği Seminer ile Ürünlerini TanıttıSchüco, Kıbrıs’ta Düzenlediği Seminer ile Ürünlerini TanıttıSchüco Türkiye, 13 Temmuz Cuma günü düzenlediği seminer ile Kıbrıs inşaat sektörünün önde gelen isimleri ile bir araya geldi.
İlk "Akıllı Salon" Gümüldür'eİlk "Akıllı Salon" Gümüldür'eİlçe ve beldelere “açılıp kapanabilen” tribünlü “akıllı” salonlar kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk adımı Gümüldür’de atıyor. İhalesi tamamlanıp yer teslimi yapılan salonlar, 4 ay gibi kısa bir sürede hazır olacak.
Kuğulu projesine bilirkişi itirazıKuğulu projesine bilirkişi itirazıKuğulu Kavşağı ile ilgili tartışmalar hala gündemdeki ağırlığını korurken bir gelişme de mahkemede bilirkişi heyetinin verdiği raporda yaşandı.
Ördekli Hamamı'nın muhteşem silüeti restorasyonla ortaya çıkarıldıÖrdekli Hamamı'nın muhteşem silüeti restorasyonla ortaya çıkarıldıBursa merkez Osmangazi Belediyesi, Ördekli Hamamı'nın muhteşem silüetini ortaya çıkardı. Göz kamaştıran Ördekli Hamamı'nın restorasyonu tamamen bittiğinde Bursa, Ulucami, Yeşil Türbe gibi simgesel yapılarından birine daha kavuşacak.
İzmir'deki Kentsel Dönüşüm Türkiye'ye Örnek Olacakİzmir'deki Kentsel Dönüşüm Türkiye'ye Örnek Olacakİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki vatandaşların taşınacağı Uzundere’de, midye üretimi için özel steril havuzlar, sterilizasyon ünitesi ve 21 adet midye satış reyonu yapacak.
Arkitera Mimarlık Merkezi, 2007 Yılını SüzüyorArkitera Mimarlık Merkezi, 2007 Yılını SüzüyorArkitera Mimarlık Merkezi 2007 sonunda yayınlanacak ve yıl içinde mimarlık, inşaat, gayrimenkul, şehircilik ve tasarım alanlarında gerçekleşmiş önemli olayları ve etkinlikleri basılı olarak arşivlemeyi hedefleyen bir yayın olan Mimarlık Almanağı 2007’yi hazırlıyor.
Türkiye'nin bir senaryosu bile yokTürkiye'nin bir senaryosu bile yokİklim değişimlerinden kaynaklanan meteorolojik afetlerin, Afet Kanunu kapsamına alınması için çalışma yürütülüyor. Afet İşleri Genel Müdürlüğü, mevzuatı güncellemek için 'İklim Değişimi Komisyonu' oluşturdu.
Görükle beldesi, yeni park ve bahçelerle cazibe alanı oluyorGörükle beldesi, yeni park ve bahçelerle cazibe alanı oluyorYapımına yeni başladıkları üç yeni parkın dışında mevcut parkları da yenileme yoluna gittiklerini söyleyen Bursa'nın Görükle Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Biltekin, "Modern kentleşmenin bütün gereklerini Görükle'de yerine getirmek hedefiyle hizmetlerimize devam ediyoruz." dedi.
Merkezi İş Alanları Projesi (MİA) hayata geçiyor…Merkezi İş Alanları Projesi (MİA) hayata geçiyor…Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Ulus ta Merkezi İş Alanları ( MİA) projesini hayata geçiriyor.
"Büyük Melen Nehri, en kurak durumda bile İstanbul'a yeter""Büyük Melen Nehri, en kurak durumda bile İstanbul'a yeter"Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Müdürü Cüneyt Gerek, İstanbul'un 'orta vadede' içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen Büyük İstanbul İçmesuyu Projesi'nin İstanbul'a çare olacağını belirterek, "Büyük Melen Nehri, en kurak durumda bile İstanbul'a yeter." dedi.
Mimarlık Eğitiminin Haritası "Arkitera Kampüste" ile ÇıkıyorMimarlık Eğitiminin Haritası "Arkitera Kampüste" ile ÇıkıyorArkitera Mimarlık Merkezi, Türkiye ve KKTC’de mimarlık eğitimi veren tüm üniversitelere “Arkitera Kampüste” projesi ile ulaşacak. Türkiye’de ve KKTC’de kaç üniversitede mimarlık eğitimi veriliyor biliyor musunuz? Arkitera Mimarlık Merkezi, bir ilki gerçekleştirerek "Arkitera Kampüste" etkinliği ile mimarlık alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi veren üniversiteler hakkında bilgi toplayacak, okulları ziyaret edecek, belgeleyecek ve aktaracak. Türkiye’deki mimarlık kültürünün gelişmesi amacıyla birçok yayın ve etkinlik gerçekleştiren Arkitera Mimarlık Merkezi, mimarlık okulları, öğrencileri, mezunları ve akademisyenleri ile çeşitli platformlarda sürdürdüğü bilgi paylaşımını 29 Ekim - 10 Kasım 2007 tarihleri arasında "Arkitera Kampüste" buluşması ile destekleyerek Türkiye ve KKTC’de mimarlık bölümü bulunan 37 üniversitede birer sunum yapacak.
Ağaçlandırılacak alana maden izniAğaçlandırılacak alana maden izniKuşadası'nda geçen yıl çıkan yangında küle dönen orman alanı, "ağaçlandırma sözü" veren Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin izniyle, kalker ocağı ve kırma eleme tesisleri kurulmak üzere bir şirkete tahsis edildi.
"Kuş Cenneti"ne Dünya Bankası'ndan destek"Kuş Cenneti"ne Dünya Bankası'ndan destekBir zamanlar yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Akgöl, Dünya Bankası tarafından sağlanacak 5 milyon YTL değerindeki arıtma tesisi projesiyle eski güzelliğine kavuşacak. Kuraklık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Akgöl'ün, projenin tamamlanmasıyla 5 yıl sonra yeniden kuş cenneti olması hedefleniyor.
Küresel ısınmaya karşı inek maketli kampanyaKüresel ısınmaya karşı inek maketli kampanyaSon yıllarda sosyal sorumluluk projelerine daha fazla eğilen şirketler, özellikle küresel ısınma konusuna dikkat çekiyor. 'İnek Festivali' kapsamında sergilenen maketler, susuzluğa dikkat çekiyor.
Paris ’toplumsal’ takılıyor, bizimki 10 milyon YTL’ye kendini tanıtıyorParis ’toplumsal’ takılıyor, bizimki 10 milyon YTL’ye kendini tanıtıyorİstanbul Büyükşehir Belediyesi 2006’da yaptığı icraatları duyurmak için 10.3 milyon YTL para harcadı. Paris Belediyesi ise 13 milyon Euro’yu toplumsal kampanyalara harcıyor.
Hastane değil, tıp sarayıHastane değil, tıp sarayıHastaneler kralı olarak bilinen Dr. Azmi Ofluoğlu, Çamlıca'daki 30 bin metrekarelik alana, 70 milyon dolarlık yatırımla kurduğu yeni hastanesinin kapılarını ilk kez Hürriyet'e açtı. İnşaatı 4.5 yıl süren hastane, zeminden tavana beyaz renklerle dekore edildi. Versace mobilyalar kullanıldı.
Yesârizâde'den Ali Emîrî'ye herkes buradaYesârizâde'den Ali Emîrî'ye herkes buradaİstanbul'un fethinden sonra yapılmış ilk sultan camii olan Fatih Camii, tarihi, mimarisi ve haziresi ile üç ciltlik bir kitaba konu oldu. Kitabın sayfalarını çevirirken caminin haziresinde medfun pek çok tanınmış isimle karşılaşıyorsunuz. 'Fatih Külliyesi'ni Kültür AŞ yayımladı.
Brezilya bu golü nasıl attıBrezilya bu golü nasıl attıİsviçre’deki New7Wonders Vakfı’nın düzenlediği "Dünyanın Yeni Yedi Harikası" oylaması, 100 milyon insanın katılımıyla 07.07.2007’de sonuçlandı ve seçilen 7 harika, Lizbon’da açıklandı. Ancak sonuçlara yapılan itirazlar bitmedi. En şaşırtıcı sonuç, bu 7 harikanın arasında Brezilya’daki İsa Heykeli’nin de bulunması. 1931’de Rio de Janeiro’da yapılan bu heykel nasıl oldu da bu listeye girebildi?
Tarihi binaya tedaviTarihi binaya tedaviBüyükşehir Belediyesi tarihi binalar için bir laboratuar kurdu. Tarihi binalardan alınan numunelerin incelendiği laboratuar Türkiye'nin en büyük bina hastanesi olacak.
Alanya'daki yangın tekrar başladıAlanya'daki yangın tekrar başladıAntalya'nın Alanya ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. 200 hektardan fazla bir alanda etkili olan yangında, 20'den fazla ev yandı, 3 köy boşaltıldı.
Alacahöyük kazıları 100 yaşındaAlacahöyük kazıları 100 yaşındaÇorum’a bağlı Alaca ilçesinin 15 kilometre kuzeybatısında yer alan ve önemli arkeolojik ören yerlerinden biri olan Alacahöyük’teki kazılar 100. yılına ulaştı. Kalkolitik Çağ’dan (MÖ 4 bin) günümüze kadar sürekli bir iskana sahne olan Alacahöyük, Hititlerin önemli merkezlerinden biri.
“Osmanlı'yı Kötüleyerek Bir Yere Varamayız”“Osmanlı'yı Kötüleyerek Bir Yere Varamayız”2004 yılında Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün girişimleri ile başlatılan “İstanbul Müze – Kent” çalışmaları devam ediyor. “Müze - Kent” projesi kapsamında, ”Tarihi Yarımada”da özellikle Osmanlı mimarisinin örneklerini ve diğer tarihi yapıları yenileyerek çeşitli faaliyet alanları olarak yeniden topluma kazandırmak için de çalışmalara başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama Merkezi tarafından yapılan çalışmalar pilot bölge seçilen Süleymaniye ve Zeyrek ile tüm Tarihi Yarımada’da devam ediyor. Proje koordinatörü Prof.Dr. Cengiz Eruzun “Müze Kent”in çalışmayan bir platform olduğunu ve kendilerine ihale edilmiş bir işi yaptıklarını vurguluyor. “Müze Kent” projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama Merkezi’nin çalışmaları ile ilgili Prof.Dr. Cengiz Eruzun ve Nergiz Başkaya ile kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdik.
Kap Camii'nde Restorasyon SürüyorVakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve yaklaşık 6 aydan beri devam eden Kap Camii'ndeki restorasyon çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
Cersaie Fuarı 25. Yılını KutluyorSeramik kaplama ve banyo aksesuarları sektörünün uluslararası alanda en önemli fuarlarından biri olan Cersaie, bu yıl artık gelenekselleşen buluşma noktası Bologna Exhibition Centre’da 25. yılını kutluyor.
Halkalı’da ‘zehirleniyoruz’ korkusuHalkalı Toplu Konutlar 3. Etap sakinleri, sitelerinin karşısında kurulu olan ve İstanbul’un tüm asfalt gereksinimini sağlayan asfalt fabrikası İsfalt’tan çıkan gazdan dolayı dışarı çıkamıyorlar.
1923'ten günümüze mimari icatlarBerlin'de, "'Model ve Sembol -Türkiye'nin İcadı"' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Kreuzberg semtinde bulunan "'Neue Gesellschaft für Bildende Kunst"' adlı sanat derneğinin salonunda, sanatçı Katja Eydel tarafından açılan fotoğraf sergisinde, 1923 yılından bu yana, içinde bulunduğu modernleşme süreci mimari yönden ele alınıyor. Eydel, çalışmaları sırasında Türkiye'ye gittiğini ve burada 8 ay kaldığını, Türkiye'nin farklı bölgelerini yakından görme fırsatı bulduğunu söyledi. NGBK'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Rainauer de Eydel'in, Türkiye'nin önemli yapılarını fotoğraflarıyla ortaya koyduğunu ifade etti. Serginin açılışına, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman ve çok sayıda davetli katıldı. NGBK'de 19 Ağustos'a kadar ziyaretçilere açık olacak sergi çerçevesinde çeşitli konferanslar, sanatçılarla söyleşiler ve film gösterileri düzenlenecek.
Tarih: 17 Temmuz 2007 Kaynak: Birgün
Başka bir Sulukule mümkünİstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Programı çerçevesinde düzenlenen bir çalışma, Sulukule projesinin nasıl bir şekilde, insanları yaşam çevrelerinden uzaklaştırmadan, yerinden etmeden ve katılımcı şekilde yapılabileceğini gösterdi.
Ormanlar 2B Yasası için yanıyorTürkiye yüzölçümünün yaklaşık yüzde 25'ini oluşturan alan ormanlarla örtülü. Yıllardır temelinde insan kaynaklı sabotaj ve ihmaller nedeniyle orman alanları önemli ölçüde tahrip ediliyor.
Hangi politikacı ateşi söndürecek?Şimdi ateşi söndürmek her şeyden daha önemli. Çünkü haşlanarak ölmek üzereyiz! Bireyler olarak körüklememeye çalışsak da sistem, ateşi beslemeyi sürdürüyor. Haşlandığımızın farkına varıp ateşi besleyen sistemi tersine çevirmek ise bizim elimizde...
İstanbul için son 96 günİstanbul'un su havzalarında yapılan araştırmalarda, ciddi bir kuraklığın yaşandığına şahit olundu. Uzmanlar "iklim değişikliklerine bağlı kuraklığın artacağını söylemiştik, ancak bu kadar hızlı seyir edeceğini tahmin edememiştik" diyor.
Çevre bilinciBol bol deodorant kullandık, en yakın yerlere uçakla gittik, şehir içerisinde 4x4 araçlarla gezdik, klimaları ve elektrikli küçük ev aletlerini sınırsızca kullandık.
Orman yangını değil yürek yangınıNe zaman bir orman yangını haberi duysam, aklıma hep o görüntü gelir. Ağaçlar yanıyor, orta yaşlı bir adam gözyaşları içinde, çaresiz bir ses tonuyla haykırıyor: "Evlatlarım, evlatlarım yandı."
Gelecek kararıyorHafta sonu özellikle Bodrum, Manavgat, Çeşme'de turistik bölgelere ve arazi değeri yüksek alanlara yakın bölgelerde çıkan orman yangınları, "kasıt" olasılığını güçlendirirken Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesi İspatlı köyünde başlayan ve İshaklı ve Seki köylerine de sıçrayan orman yangını hâlâ kontrol altına alınamadı.
Mimarlık ve kent filmleriurulduğu 1954 yılından günümüze, mimarlık kültürünün gelişmesi ve tarihi mirasın korunması amacıyla çalışan Mimarlar Odası, bu çalışmalara yeni bir boyut kazandırmak amacıyla, "İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali" ni düzenliyor. Hedef, etkinliğe, başta mimarlar olmak üzere, bu alana ilgi duyan herkesin etkin olarak katılımını sağlamak; mimarlık ve kent konularında üretilmiş filmleri desteklemek, yeni yapımları özendirmek, başarılı filmleri izleyiciyle buluşturmak. Ayrıca, konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul'da bir araya gelmelerini sağlayarak ülkemizi ve mimarlık ortamımızı geniş kesimlere tanıtmak. Festival kapsamında, yurtiçinden ve yurtdışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş belgesel ve canlandırma türünde filmler gösterilecek ve bu filmler arasında bir yarışma yapılacak. Ayrıca konuyla ilgili olarak, çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecek. Yarışmaya belgesel ve canlandırma türünde, mimarlık ve kent konularını işleyen, son 2 yıl içinde üretilmiş filmler başvurabilir. (www.archfilmfest.org/  - 0 212 227 69 10)
Tarih: 17 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Kartal'dan Adalar'a teleferikle geçilecekKartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, kiralık bir binada hizmet veren belediyenin, yapımı süren ve gökyüzünden bakıldığında Kartal görüntüsündeki yeni belediye binasına taşınacağını söyledi.
Şaban Ormanlar uğurlanıyorDemokrasi, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin önderlerinden TMMOB Mimarlar Odası'nın 18-19 ve 20. dönem genel başkanı Şaban Ormanlar, bugün Bostancı Kuloğlu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1927'de doğan Ormanlar, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Ormanlar, "Dernek ve Hür Gençlik" dergisinin faaliyetlerine katıldı. 1951 TKP tevkifatında tutuklanan Ormanlar, Mimarlar Odası'nın etkin bir hale gelmesi çalışmalarında aktif rol oynadı. 1972-75 arasında odanın genel başkanlık görevini yürüten Ormanlar, 15 Temmuz Pazar günü evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.
Tarih: 17 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Alanya'daki yangın kontrol altındaOrman yangınları hız kesmiyor. Antalya, Çanakkale, Muğla ve Mersin'den orman yangını haberleri geliyor. 300 hektarda etkili olan Alanya'daki yangında birkaç ev yanarken, 180 hektarda etkili olan Bodrum'daki yangında bir kişi ağır yaralandı.
Yol çalışmaları, okullar açılmadan tamamlanacakİstanbul'un en önemli sorunlarının başında gelen ulaşım problemi, yapılan yol çalışmalarının eklenmesiyle içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İstanbul'da devam eden yol inşaatlarının okullar açılmadan tamamlanması için asflatlama çalışmalarına hız verildi.
Rüzgara göre yangın ayarlamasıRüzgar raporları yayınlanıyor. Rüzgar hangi saatte, hangi hızda esecek, bunu gösteren raporlar. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün internette yayınlanan normal rüzgar raporları.
Turgut Cansever sergisi uzatıldıOsmanlı Bankası Müzesi (OBM) ve Garanti Galeri’nin (GG) ortak projesi olan “Turgut Cansever: Düşünce Adamı ve Mimar” başlıklı ikiz sergilerin OBM’deki bölümü, yoğun ilgi üzerine 26 Ağustos’a kadar uzatıldı. Retrospektif sergi, 26 Ağustos’a kadar OBM’de ziyaret edilebilir.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Milliyet
Küçükçekmece Ayazma - Tepeüstü Mevkileri Kentsel Dönüşüm ProjesiTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Küçükçekmece Ayazma - Tepeüstü Mevkileri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bölge halkına etkilerini anlatan ve sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama ve barınma hakkının temel bir insanlık hakkı olduğunu hatırlatan bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasının tamamını aşağıda yayınlıyoruz.
İklim değişikliği afet sayılacakİklim değişimlerinden kaynaklanan meteorolojik afetlerin, Afet Kanunu kapsamına alınması için çalışma yürütülüyor.
TOKİ, 189 bin dar gelirliyi evsahibi yaptıBaşbakanlık Toplu Konut İdaresi TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, 58. ve 59. hükümetin acil eylem planı ve programları doğrultusunda başlatılan "Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği" kapsamında TOKİ'nin, 1 Ocak 2003-06 Temmuz 2007 tarihleri arasında, 81 il ve 357 ilçede, 774 şantiyede 274 bin 329 konuta ulaştığını belirtti. Bu rakamın 100 bini aşkın nüfuslu 12 adet yeni şehir anlamına geldiğini ifade eden Bayraktar, "Ürettiğimiz konutların 222 bin 455'i sosyal konut niteliğindedir. 140 bin konut sosyal donatıları ve çevre düzenlemeleri ile birlikte bitirilme aşamasındadır. Yoksullara 55-65 metrekare büyüklüğündeki konutları peşinatsız, konut tesliminden sonra, 150 YTL'den başlayan taksitlerle 20 yıl vadeli olarak, alt gelir grubuna 65-87 metrekarelik konutları, 4 bin YTL peşin, konut tesliminden sonra 250 YTL'den başlayan taksitlerle 15 yıl vadeli olarak satışa sunuyoruz" dedi.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Yeni Şafak
Osmanlı Kışlası kültür merkezi oluyorİstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz'daki Osmanlı Kışlası'nı restore ederek kültür merkezi haline getirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Kışlası'nı restore ediyor. 5 milyon YTL'ye mal olacak proje 2008'in Nisan ayında tamamlanacak. Mülkiyeti Beykoz Belediyesi'ne ait yaklaşık 20 bin metrekarelik alana sahip tarihi kışla, İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projeye göre restore edilecek. Yapı İşleri Müdürlüğü, projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan tarihi kışlanın restorasyonuna başladı. Proje tamamlandığında tarihi kışla, ana işlevi 'sanat ve halk eğitim merkezi' olan bir kültür ve kongre merkezine dönüşecek. Kültür merkezi içinde 3 adet 125 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi ve atölyeler ile avluda 220 kişilik gösteri alanı bulunuyor.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Gökhan Yılmaz
Kuruçeşme Arena gidecek yerine lüks otel gelecekİki yıldır İstanbul'un Boğaz'a nazır konser alanı olan Kuruçeşme Arena'nın üzerinde bulunduğu arazi, sahibi Tahsin Kaya tarafından satışa çıkarıldı. Kaya, otel imarlı arazi için 140 milyon dolar istiyor.
Çevre bilincinin kaçınılmazlığı...Hiç yaşamadığınız kentleri düşündüğünüz oldu mu? Peki ya düşlerine yattığınız, haritada yerini arayıp bulduktan sonra fotoğraflarıyla bakışlarınızı avuttuğunuz kentlerinize doğru içsel yolculuklara da çıktığınız oldu mu?
Küresel ısınma 'afet' kapsamına alınıyor sıcaklık 4 derece artıyorAfet İşleri Genel Müdürlüğü iklim değişimlerini afet kapsamına alıyor. Avrupa Doğal Afetler Eğitim Merkezi Müdürü Varol, "Küresel ısınma hayatı etkileyecek ve ölümlere neden olacak. Bu nedenle bir afettir" diyor.
AKP’nin çevrede sicili kabarıkAKP’nin çevre politikalarını anlattığı broşürde son beş yılda yaşanan çevre katliamlarına hiç değinilmiyor. Yaklaşan seçimlerle birlikte diğer partiler gibi AKP de propaganda çalışmalarına hız verdi.
Şanlıurfa’da tarihî eserler korunacakÇeşitli uygulamalarla koruma altına alınmış tarihî ve kültürel mirasın yanı sıra; Şanlıurfa’da hâlâ korumayı bekleyen yapı ve dokuların mevcut olduğu bildirildi. 29 Haziran’da Şanlıurfa’ya gelen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve ekibi, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ziyaret ederek kentin tarihî dokusu konusundaki problemleri gözden geçirdiler. Yapılan görüşmeler neticesinde uygulanması gereken koruma çalışmalarının bir an önce planlanarak hayata geçirilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Türkiye Yazan: İnan Arvas
Santralistanbul’a ilgi büyükTürkiye’de kültür, sanat ve eğitimin bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı projelerinden biri olan ‘santralistanbul’ ziyaretçi akınına uğruyor. Ön açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan sergilerde; Avrupa’nın önde gelen sanat kurumları Fransa’dan Centre Pompidou (Ulusal Sanat ve Kültür Merkezi), Almanya’dan ZKM (Sanat ve Medya Merkezi) ve İspanya’dan MUSAC (Çağdaş Sanat Müzesi) sanat birikimlerini Silahtarağa Santrali’nde bir araya getirdiler. ‘Santralistanbul’un ilk uluslararası projesi olma özelliğini taşıyan sergi, 26 Temmuz’a kadar 19.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Türkiye Yazan: Tuncay Önür
Allianoi'ye mektuplar"Ben Allianoi...Bekleme başkasının çağırmasını. Onlar sevmemekte inatçı, okumamakta isim yazılanı. Sokaklarımda dolaşan zümrüt yeşili gözlü Romalı kızın nefesidir..."
Sorgun ormanının imar planı değişmeyecekDanıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, turizm yatırımına açılan Manavgat Sorgun Ormanı imar planı revizyonunun yürütmesinin durdurulmasına Kültür Ve Turizm Bakanlığının yaptığı itirazı reddetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca Manavgat Sorgun Mahallesi'ni kapsayan çevre düzeni planı ile nazım imar planı revizyonlarını 2005 yılında 3 ayrı kararla onaylamıştı. Bakanlığın onay işlemine karşı Salih Meşhur adlı vatandaş tarafından Danıştayda dava açılmıştı. Danıştay 6. Dairesi, ilk inceleme sonunda bakanlığın çevre düzeni planı revizyonunun yürütmesinin durdurulması istemini reddederken, 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı revizyonlarının yürütmesini durdurmuştu. Alınan bilgiye göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, dairenin kararına itiraz etti.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Sabah
Tarihî ‘Tosya Evleri’ onarılıyorÇEKÜL Vakfı’nın girişimi ve Tosya Belediyesi’nin desteğiyle, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan tarihî evler onarılıyor. ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcileri Faruk Soydemir, Vedat Ağca ve mimarlık öğrenci grubu; geçtiğimiz hafta, zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Kastamonu’nun Tosya ilçesini ziyaret etti. Ekip, ziyaretinde koruma çalışmalarını planladı. Buna göre; ilk olarak tarihi Tosya evlerinin yaşatılması için dört evde onarım çalışması yapılacak. Aynı zamanda iki sokakta da sağlıklaştırma çalışması yürütülecek. Tosya’da, Abdurrahman Camii, Dere Çeşmesi, Halim Baba Çeşmesi, Ali Osman Ağa Çeşmesi, Büyük Hamam, Tekke Hamamı ve Çifte Hamam gibi önemli tarihi eserlerle birlikte 180 civarında sivil mimarlık örneği hâlâ varlığını koruyor. Ancak bu eserlerden sadece 47’si Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilmiş durumda.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Türkiye
Kentsel dönüşümün son hedefi RüzgarlıbahçeDerbent, Ayazma ve Gülsuyu gibi yerleşim yerlerinden sonra Beykoz’a bağlı Kavacık’taki Rüzgarlıbahçe Mahallesi’ni de “Kentsel Dönüşüm” vurdu.
Allianoi heyetinden suç duyurusuİzmir’in Bergama ilçesinde yapımı tamamlanan, ancak su tutma havzası içinde Allianoi Antik Kenti’nin yer alması nedeniyle durumu tartışmalı olan Yortanlı Barajı’nda gerçekleştirilen eylem, antik kentin kazı heyetinin tepkisine yol açtı.
Kocaçay kurudu!Balıkesir in İvrindi ilçesindeki Madra Dağları'ndan doğan ve çevredeki derelerle birleşerek Manyas Gölü'ne dökülen Kocaçay, küresel ısınma ve aşırı sıcaklar nedeniyle kurudu. Suların neredeyse tamamen çekildiği ve sadece su birikintilerinin kaldığı Kocaçay'da, oksijen yetersizliğinden ölen yüzlerce balık karaya vurdu.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Birgün
Hükümet'ten 'pes' dedirten uygulamaBakanlar Kurulu, daha önce Danıştay tarafından iptal edilen bir kararı yeniden imzalayıp yürürlüğe koydu. Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü alan ile çevresindeki ormanlık ve tarımsal alanları serbest bölge ilan eden Bakanlar Kurulu kararı, 2005 yılında TMMOB'nin başvurusu üzerine Danıştay kararıyla iptal edilmişti.
Marmaray'da bu kez toplu mezarİstanbul Yenikapı'daki Marmaray kazılarında ortaya çıkan Antik Thedossius limanında 11'inci yüzyıla ait toplu mezar bulundu. Bizans dönemine ait bir şapelin (küçük kilisenin) içinde öldürülmüş ya da ölümü kabullenmiş 45 insana ait kafatasları üç gün önce Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından da ziyaret edildi. Kazı başkanı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü İsmail Karamut toplu mezar için şimdilik açıklama yapmanın bilimsel olmayacağını belirterek incelemenin sürdüğünü söyledi. Şapeldeki iskeletleri antropolojik açıdan inceleyen Dr. Murat Görgülü'nün verdiği bilgilere göre, kafatasları 40 yaşlarındaki bir kadın iskeletinin baş ve ayak uçlarında toplanmış. Dikkat çekici nokta ortadaki kadın iskeletinin başının Kudüs'e dönük olması ve sağ kaval kemiğinde 10 santim uzunluğunda, dört buçuk santimetre genişliğinde tömoral bir büyümenin tespit edilmesi. Bu tümoral büyüme, kadının bir hastalık nedeniyle öldüğünü ortaya çıkarabilir. Ahşap bir yatak üzerindeki ve bütünüyle korunmuş bu tek iskelet, büyük ihtimalle üst mertebeli bir rahibeye aitti. Ayak ve başucundaki bebek, erkek ve çoğunlukla kadın kafatasları ise onun yanında çalışan ruhani kişilikler olabilir. Patrikhane Basın Sözcüsü Dositeos, "Eğer hangi kilise olduğu tespit edilirse o zaman konuşmak daha doğru olacak, ancak bizim burayı almak ya da yeniden kilise haline getirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Bedia Ceylan Güzelce
Gecekondu camisine Selçuklu tarzı yenilemeÇankaya Belediyesi ibadethanelerde uzun süredir devam ettiği temizlik, bakım gibi hizmetlere bir yenisini ekledi. Gecekonduda hizmet veren Hacılar Camii, Selçuklu tarzı bir mimari ile yeniden hayat buluyor.
Ataköy’de ‘kira’ kavgasıAtaköy Turizm Kompleksi’nde ihale iptalinden sonra kira krizi çıktı. ‘3 milyar dolarlık kompleks denizcilere peşkeş çekilecek’ diye Başbakan’a şikayete giden Dünya Göz Hastanesi’nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, “İhale iptal olunca denizciler 1.500 kiracıyı korkutup çıkarmaya çalışıyor” dedi.
Sheraton arazisine İngiliz Fordgate talipSudi Özkan’ın 4 oteline İngiliz gayrimenkul yatırım şirketi Fordgate talip. Kumarhaneler kralı Sudi Özkan’ın Türkiye’deki otellerine İngiliz yatırım şirketi Fordgate talip oldu.
Billboard kavgasıİstanbul'da, %50 Alman ve Türk sermayeli Ströer-İlbak şirketinin 2300 billboard üretimini Gül'ün baba şirketi Asteksan'a üretilmesinin yankıları sürerken, Büyükşehir Belediyesi'nin 1994'ten beri bu ihalelerde 'kayırmacılık' yaptığı belirtiliyor.
Kuraklık Söke'yi de esir aldıKurak ve susuz yazın, sadece Söke Ovası'nda binlerce dönüm pamuk tarlasının yanmasına neden olduğu bildirildi. Hububat ürününde kuraklık dolayısıyla verimin yüzde 50 düştüğünü söyleyen çiftçi temsilcileri, şimdi de pamuk ürününde aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Söke Ovası'nda susuzluk nedeniyle pamuk ürününün solup yandığına dikkat çekilirken il ve ilçe tarım müdürlüklerinin arazilere inip yaşanan kuraklığı yerinde tespit etmeleri istendi. Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek , Aydın İl Tarım Müdürlüğü'ne bir dilekçe verip Söke Ovası'nda keşif yapılmasını istediklerini vurguladı. Hububatta yaşanan verim düşüklüğünün şimdi de başta pamuk olmak üzere mısır, ayçiçeği, sebze ve meyvede yaşanmakta olduğunu söyleyen Örnek, "Tüm Aydın genelinde üretici perişan olmuştur" dedi.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Tevfik Akbaş
İstanbul için özgün bir tasarımİstanbul'un tüm sokak tabelaları Bülent Erkmen ve Aykut Köksal tarafından tasarlanan standart biçimiyle duvarlarda yerini almaya başladı.
Santralistanbul'un 'Işığı'Santralistanbul'u ilk kez üç yıl önce; "Bilgi Üniversitesi" , bu benzersiz serüvene el atma kararı aldığında gezmiştim... Ortada henüz yalnız eski Silahtarağa Elektrik Santralı'ndan geride kalanlar ve iddialı bir proje vardı...
Türkiye'nin ilacı güneş kentlerDünyada 100'den fazla örneği bulunan güneş kentlerle küresel ısınmanın önlenebileceğini savunan ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Göksu, Antalya'nın bu konuda pilot il olmasını istedi.
Antandros'ta kazı çalışmaları başladı Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde bulunan Antandros antik kentinde kazı çalışmaları başladı. Bu yıl Antandros-Gargara (Küçükkuyu-Edremit) antik yolunun geçtiği kentin "Nekropol" bölgesinde yapılacak kazı çalışmaları Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürcan Polat başkanlığındaki 35 kişilik ekip tarafından yürütülüyor. Çalışmaların 15 Eylül'e dek devam edeceği bildirildi.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Kervansaray Türk-Kırgız işbirliğiyle restore edildiHatay'ın Belen ilçesinde Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaptırılan ve günümüze dek ayakta kalmayı başaran tarihi kervansaray, Türkiye-Kırgızistan işbirliğiyle restore edilerek yeniden hizmete girdi.
İlk çevrecimiz yoksa Sultan Abdülhamid mi?Yılların gazetecisi, Monako Konsolosu Tuna Köprülü bugünlerde Al Gore’a kızgın. Nedenine gelince şöyle izah edebilirim: Monako Prensi II. Albert’in Al Gore’dan çok daha önce çevrecilik meselesine el attığını, uğraştığını ancak eski ABD Başkan Yardımcısı’nın bu konuda çok daha fazla gürültü kopartarak dikkat çekmeyi başardığını düşünüyor.
Erdoğan temel attı belediye kapattı Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın temelini attığı hafif raylı sistem projesi için açılan çukur, ertesi gün belediye işçileri tarafından kapatıldı. Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu'nun açtığı davaya, belediye meclisindeki kavgalara ve yurttaşların tepkisine karşın Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hafif raylı projesinin temeli geçen hafta sonu Erdoğan tarafından atıldı. Kent ulaşımını çözmeyeceği gerekçesiyle karşı çıkılan ve seçimin hemen öncesinde temeli atılan proje için açılan çukur törenin ertesi günü belediye işçileri tarafından kapatıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar "Burada törenlerle, alkışlarla temel attılar. Ertesi gün de gelip kapattılar. Seçim öncesi göz boyamaya çalışıyorlar" dedi.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Yıkılan Hacılar Camii'nin yerine Selçuklu tarzı cami yapılacakÇankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Dikmen'deki Mürsel Uluç Mahallesi'nde yıkılan Hacılar Camii'nin yerine Selçuklu mimarisi tarzında yeni bir cami yapmak üzere temelini attıklarını belirterek, ''Din-mezhep ayrımı yapmaksızın tüm ibadethanelere destek veriyoruz'' dedi.
Berlin büyükelçiliğini Türk mimar mı yapsın?Berlin büyükelçiliği binası için düzenlenen yarışmada ilk üç sırayı Alman mimarlık büroları paylaşırken, dördüncü Erginoğlu&Çalışlar seçildi. Hangi projenin uygulanacağına Dışişleri Bakanlığı karar verecek.
Gel de Bakan Pepe'nin verdiği söze inanBakan Pepe'nin 'Yanan orman başka amaçla kullanılmaz. Ağaçlandırılır' sözüne rağmen Kuşadası'nda yanan orman madene tahsis edildi. Tahsiste ÇED raporu bile istenmedi.
Ormanı yakan bedelini öderYargıtay, oğlunun yazlık evi etrafındaki kuru otları yakarken makilik alanın yanmasına neden olan kişinin, yangın söndürme masraflarının tümünü ödemesi gerektiğine karar verdi.
Projeler, Zorlu Center için yarışıyorZincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisini 800 milyon dolara alan Zorlu Holding, bu arazi üzerine inşa edeceği Zorlu Center için projelendirme sürecini başlattı. Toplam 96 bin 505 metrekarelik araziye kurulacak olan Zorlu Center, 14 mimarlık bürosunun hazırlayacağı projelerin arasından seçilecek. World Architecture Community tarafından yönetilen yarışma sürecinde, uluslararası mimarlık ve kentsel tasarım bürolarından gelen 117 başvuru dosyasını inceleyen Danışma Kurulu, 14 mimarlık bürosunun yarışmaya katılmasına karar verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda Yarışmacılar 4 yabancı büro, 5 Türk-yabancı konsorsiyumu ve 5 Türk büro olarak gruplandı. Zorlu Center mimarlık ve kentsel tasarım yarışmasına katılabilmek için adaylarda, en az 100 bin metrekarelik kentsel kullanım alanının kavramsal düzeyden ihale dosyasına kadar tamamlanmış olması, uluslararası ve ulusal ödüller kazanılmış olması, uluslararası yayınlarda yer alınmış ve uluslararası jüri üyelikleri görevlerinde bulunulmuş olması şartları arandı. Yarışmacıların, projelerini 1 Ekim 2007’ye kadar teslim etmesi gerekiyor. Birinci seçilen projenin yapımı 2008 yılının Ocak ayının sonunda başlayacak.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet
Genç tasarımcılar İtalya yolcusuİstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, 'Fikirlerinizin tıpasını açın' sloganıyla üçüncüsünü düzenlendiği Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda birinci olan yarışmacıları İtalya'nın en ünlü tasarım okuluna gönderiyor.
Tatilciler, alarm zillerini 150 milyon dolara çaldırıyorTürkiye’de kullanım oranı yüzde 3 olan alarm sistemlerinde yaz coşkusu yaşanıyor. Şehirdışına, yurtdışına ya da yazlıklarına giden tatilciler, kışlık evlerinin güvenliğini sağlamak için alarm sistemleri kurduruyor.
Pepe sözünü tutmadığını itiraf ettiÇevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, geçen yıl Kuşadası'nda çıkan yangından sonra söylediği "Yanan orman alanları ağaçlandırılacak. Yanan ve yakılan ormanlar kesinlikle 2B'ye konu edilemez. Buraların üzerinde yapılaşma olamaz, orman vasfını kaybetmezler" sözünün havada kaldığını yaptığı açıklamayla itiraf etti.
Molla Yegan Medresesi kültür merkezi yapıldıBursa'da "Tarihî ve Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi" kapsamında Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Molla Yegan Medresesi, kültür merkezi olarak hizmete girdi. Medresenin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Altuntaş, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yok olmak üzere olan Molla Yegan Medresesi'ni su yüzüne çıkarmanın onurunu yaşıyoruz." dedi. Medresede, kafeteryaların yanı sıra sergi salonu ve el sanatları kurs atölyeleri bulunuyor.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
1950 'de başlanan kazı çalışmaları devam ediyorAntalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesinde bulunan Xanthos antik kentindeki kazılar başladı. Likya Uygarlığı'nın en büyük kenti Xanthos'ta 1950 yılından bu yana yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü, Bordeaux Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümünden Prof. Dr. Jacques Des Courtlis başkanlığında yürütülüyor. Jacques Des Courtlis, çalışmalarda antik kentte bir süre önce ortaya çıkarılan Bizans mozaiklerinin tamirinin yapıldığını ve sondaj kazılarına devam edildiğini bildirdi. Des Courtlis, bölgede yaklaşık 20 kişilik Fransız bilim ekibinin çalıştığını vurguladı.
Tarih: 16 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman
Kars'ın tarihî dokusu yeniden canlandırılıyorKars'ta tarihî mekânlarda yürütülen çalışmalarla kente yeniden bir canlılık getirmeyi hedeflediklerini anlatan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, bu bölgenin Türkiye'nin en gözde mekânları haline getirileceğini söyledi.
Sıcaklar cebinizi yakmasın klima yerine yalıtımla serinleyinKüresel iklim değişimi sonucunda yazların şimdiye kadar görülmemiş aşırı sıcaklarla geçmesi klima satışları, elektrik kesintileri kadar sera gazı üretimimizi de artırıyor.
"İETT arazisinde karar incelemeden sonra"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sama Dubai firmasının 705 milyon dolarla kazandığı Levent'teki İETT Garajı arazisinin ihalesiyle ilgili hukuki değerlendirme sürecinin devam ettiğini bildirdi.
Randevu5 Ağustos'u ajandanıza kaydedin. Randevumuz var. O gün Ilısu Barajı inşaatının başlamamasının birinci yılını kutlayacağız.
Sıcaklardan Düden Şelalesi de etkilendiAntalya'nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi'nin suyunun, kaynaklarının büyük bölümünün tarımsal alanlara aktarılması nedeniyle azalmaya başladığı bildirildi.
"Selimiye Camii’siz 7 harika mı olur?"Dünyanın 7 harikası belirlendi ama uzmanlar bu durumu pek de umursamıyor. Halk oylaması ile belirlenen harikalar daha çok popüler değerleri yansıtıyor. Yani mimari ve estetik ikinci planda. Dünya halkının “harika” sınıfına giremeyen Ayasofya ise uzmanlara göre değerinden hiçbir şey kaybetmez.
İstanbul emlakta Londra ve Moskova'yla yarışıyorDünyada 55 ülkede faaliyet gösteren, milyarlarca dolarlık emlak satışı gerçekleştiren Cushman & Wakefield'in CEO'su Paul F. Bacon, gayrimenkul piyasasında dünyada şu anda İstanbul, Londra ve Moskova'nın birbirine rakip olduğunu söyledi.
Sorgun Ormanı'nı kurtaran kararDanıştay, Sorgun Ormanı imar planı değişikliğiyle ilgili, yürütmenin durdurulması kararına itiraz eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebini reddetti.
Takvim
<<Temmuz 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.