Haberler

24 Ağustos 2010, Salı

Marka Olmak ya da Olamamak.... İşte Bütün Mesele Bu - IIMarka Olmak ya da Olamamak.... İşte Bütün Mesele Bu - IIMarka Olmak ya da Olamamak isimli haberimizin ilk bölümünde ülke ve şehirler söz konusu olduğunda markalaşmanın öneminden ve getirilerinden bahsettik. Gayrimenkul sektörü özeline girersek yatırımcılar için cazibe merkezi olabilmek, yatırımların getirilerini üst seviyelerde tutabilmek, tutarlı bir gelişim sağlamak adına topyekun yaratıcı çözümler üretmemiz gerekiyor. Uzmanlardan alınan görüşler ülkeler, şehirler ve başkentler gibi şehirde ufak yerleşim alanlarına kadar rekabetin olduğunu gösteriyor. Dünyanın farklı bir kıtasındaki yükselen bir değer ülkemizin ufak bir yerleşim alanındaki bireylerin ekonomik gelirlerini doğrudan etki edebiliyor. Haberin Devamı
Türk müteahhitleri nereye, kalıp ve iskele için Urtim orayaTürk müteahhitleri nereye, kalıp ve iskele için Urtim orayaTürk müteaahhitlerin gittiği hemen her ülkeye kalıp ve iskele ürün ve hizmeti götüren Urtim, başarısını yine inşaat sektörünün yurtdışı gelişimine bağlayarak ‘Onlar nereye biz de oraya' diyor.
Tüp geçiş projesi Ankara'da kaybolduTüp geçiş projesi Ankara'da kaybolduSadece otomobillerin geçişi için projelendirilen ve 5 yılda tamamlanması planlanan tüp geçiş projesi, 2 yıldır Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK) onay bekliyor.
"Şirince'deki 16 binayı yıkacağız""Şirince'deki 16 binayı yıkacağız"Yazar Sevan Nişanyan'ın Şirince'de inşa ettiği pansiyonu da dahil tüm yapılar hakkında İl Özel İdaresi Encümeni'nce yıkım kararı alındığını belirten Vali Kıraç, "Karar uygulanacak. Ben de takipçisi olacağım" dedi.
Sultangazi'nin çehresi değişiyorSultangazi'nin çehresi değişiyorGörkemli kamu binalarının yapımına başlanan Sultangazi, yeni hastaneler, okullar, pazar yerleri ve parklarla modern bir görünüm kazanıyor.
Daha güzelini yapmak için yıkacaklarDaha güzelini yapmak için yıkacaklarBeylikdüzü halkının heyecanla beklediği halk plajı açıldı, ancak belediye başkanı Uzun, sahili yıkıp çok daha iyisini 2012'ye kadar yapacaklarını söyledi.
"Kente metro ne kadar lazımsa opera binası da o kadar lazım""Kente metro ne kadar lazımsa opera binası da o kadar lazım"İzmir'de yapımı planlanan opera binası için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''Ulusal Mimari Proje Yarışması''nın sonuçlandığı bildirildi.
Kuleleri bitirip, yeni 4 projeye başlayacakKuleleri bitirip, yeni 4 projeye başlayacakBu yılı 300 milyon dolar ciro ve Anthill'i teslim ederek kapatmayı planlayan Ant Yapı, Çengelköy, Çekmeköy ve Çamlıca'da da yeni projeler peşinde.
İzmir, opera binasına kavuşuyor İzmir, opera binasına kavuşuyor Kente uluslararası niteliklerde bir opera binası kazandırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Jüri Başkanı Mimar Doç. Dr. Celal Abdi Güzer, birincilik ödülü kazanan eseri "İzmir ile birlikte anılacak, İzmir'i temsil edecek bir yapı" olarak nitelendirdi.
Trafikte 'Çin işkencesi'Trafikte 'Çin işkencesi'Çin'in başkenti Pekin'e uzanan bir anayolda binlerce aracın oluşturduğu, 100 kilometre uzunluğundaki kuyruk dokuz gündür devam ediyor.
Bakan Yıldırım'dan Ankara metrosu müjdesiBakan Yıldırım'dan Ankara metrosu müjdesiUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çıkan yasa ile birlikte bakanlığın metro ve hafif raylı sistem yapacağını, bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
'Yeni proje uygulanmalı''Yeni proje uygulanmalı'AKM'nin daha fazla vakit kaybedilmeden Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan ve onaylanan projeye uygun olarak, yenileme uygulamasının başlatılmasını, kimliğinin, özgün niteliklerinin, kentliyle ve kentle ilişkisinin ve nice simgesel değerlerinin yaşatılmasını, sürdürülmesini dilerim.
Doğa Derneği'nden Gediz Deltası için uyarıDoğa Derneği'nden Gediz Deltası için uyarıGenel Müdür Kurt, "Çiğli atıksu arıtma tesisi körfezin iç kısmını temizlerken, Gediz Deltas'nı yok ediyor" dedi
Gerçeküstü evde sergiGerçeküstü evde sergiGerçeküstücülük ve mimarinin buluşmasını gösteren ilk sergi olma özelliğini taşıyan Londra'daki 'Gerçeküstü Ev' sergisinde, 1920-40 arasındaki ilk nesil gerçeküstücülerin 170 eseri var.
Ege'nin büyük hazinesi Sedir AdasıEge'nin büyük hazinesi Sedir AdasıSezar'ın Cleopatra için Mısır'dan getirttiğine inanılan muhteşem kuma sahip Cleopatra Plajı, sizi çağırıyor..
Nişanyan taş evleri AİHM'ye götürecekNişanyan taş evleri AİHM'ye götürecekİzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde 1995'te yaptırdığı 12 taş eve yıkım kararı çıkması üzerine harekete geçen Sevan Nişanyan, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşımaya hazırlanıyor.
Rus zenginin uzay mekiğini Ant Yapı yapıyorRus zenginin uzay mekiğini Ant Yapı yapıyorRus zengin Vladimir Doronin'in sevgilisi Naomi Campell ile yaşamak için Moskova eteklerindeki çam ormanları arasında yaptırdığı uzay mekiğine benzer konutu Ant Yapı imzası taşıyor.
Munzur'da 'HES sondajı'na izin yok Munzur'da 'HES sondajı'na izin yok Munzur'da hidroelektrik santralı için sondaj çalışması yapan işçiler çevrecilerin girişimiyle gözaltına alındı. Sondaj için malzeme getiren kamyon da emniyete çekildi.
Böyle Mühendise "Can" KurbanBöyle Mühendise "Can" KurbanBüyük depremin 11. yılında yapılan "Ne kadar hazırlıklıyız?" tartışmalarında unutulan bir taraf var, o da 1938'de çıkarılmış olan 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Yasası. Halen yürürlükte olan yasa bir türlü değiştirilemediğinden, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe'ye göre, "İstanbul'da yapılmış yeni projelerin bile çoğu deprem yönetmeliklerine uygun değil ve altlarında mühendislerin imzası var. İnsanların can ve mal güvenliği tehlike altında."
Marka Olmak ya da Olamamak.... İşte Bütün Mesele Bu - IMarka Olmak ya da Olamamak.... İşte Bütün Mesele Bu - IGünümüzde marka olmak, dünya üzerinde adeta varolmakla eşdeğer görülüyor.Yönetimlerin şeffalaşması, teknolojinin ilerlemesi, ulaşımda sağlanan kolaylıklar, medya ve internetin gücü ile bilginin akışkanlığının ve hızının artması tüm taşları yerinden oynattı. Ne kadar değerli bir insan olduğunuz markanızla ilişkilendirilirken, yaşadığınız ülkenin markalaşması farklı ülkelere seyahet ettiğinizde diğer insanların size olan yaklaşımlarını etkiliyor. Algıların yönetimi olarak da nitelendirilebilen ve sosyal, ekonomik, kültürel süreçleri de içine alan, bütünsel bir yaklaşım olan markalaşmayı şehir özelinde ele alırsak, şehrinizin markalaşma başarısı ekonomik durumunuza doğrudan etki edebiliyor. Arkitera olarak bu konuyu incelerken ulusların ve şehirlerin markalaşması konusunda uzman olan Simon Anholt'dan İstanbul hakkındaki görüşlerini aldık.
Dünyanın en yüksek lego kulesiDünyanın en yüksek lego kulesiLego oyun taşlarından yapılan dünyanın en yüksek kulesi Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Günzburg kentindeki Legoland adlı eğlence parkında kuruldu.
Büyükşehir Agora'da "kazı evi" kuracak Büyükşehir Agora'da "kazı evi" kuracak Agora kazılarının yapıldığı alanda bir kazı evi oluşturmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yabancı arkeologları da burada ağırlayacak.
Karadeniz'in ZeugmasıKaradeniz'in ZeugmasıKarabük'ün Eskipazar ilçesinde, Karadeniz'in Zeugması olarak adlandırılan Hadrianaupolis Antik Kenti'nde yeni kazı başkanı atanarak 2 yıl aradan sonra çalışmalara başlandı.
Rhodiapolis'in Giriş Kapısı Ortaya ÇıktıRhodiapolis'in Giriş Kapısı Ortaya ÇıktıRhodiapolis Antik Kenti'nin batı yakasında bulunan giriş kapısı ortaya çıkarıldı. Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Rhodiapolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarında, antik kentin batı yakasında bulunan giriş kapısı ortaya çıkarıldı.
Esin kaynağını yaşamdan alan projelerEsin kaynağını yaşamdan alan projelerDünyada adından söz ettiren projeler artık yaşam kaynağını hayattan alıyor. Kimisi Moğol halk danslarından temel alıyor, kimisi ise Thames Nehrinin kıvrımlarından esinlerenek nehir üzerinde alışveriş imkanı sunuyor.
İçi de dışı da sanat eseriİçi de dışı da sanat eseriDünyanın farklı köşelerinden mimarinin de bir sanat olduğunu gösteren yapılar...
Bu evde hiçbir engel yok Bu evde hiçbir engel yok Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Teknik Bölümler öğrencileri "Engelsiz Ev'' tasarladı.
Orada Kimse Var Mı?Orada Kimse Var Mı?17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Kocaeli depreminin ardından her enkazın başında duyulan soruydu: "Orada kimse var mı?" Sabaha karşı, 03:02'de ve 7,4 şiddetinde gerçekleşen deprem, 45 saniye sürerek, merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olmasına rağmen ülkenin büyük kesiminde hissedilmiş ve yakın çevresindeki yerleşim yerlerinde yıkımlara ve can kayıplarına neden olmuştur. Yaşanan 45 saniyelik felaketten sonra, birçok can ağır betonlar altında bu cümleyi duymayı beklemiş, bazıları duyabilmiş, bazılarına ise bu ses hiç ulaşamamıştır.
Sakinleşin... Burası SeferihisarSakinleşin... Burası Seferihisar'Cittaslow', dünyada tam anlamıyla sığınılacak bir akım haline geldi. Yavaş, bir diğer deyişle sakin şehirleri keşfetmeye ve dahası yaratmaya adanan bu hareketin Türkiye'deki tek temsilcisi Seferihisar, daha da sakinleşmek için özel projelerin peşinde
Projesi çalıntı kaymakam lojmanı mühürlendiProjesi çalıntı kaymakam lojmanı mühürlendiArdahan Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün, Hanak ilçesinde 300 bin lira harcayarak yaptırdığı 14 odalı, kapalı havuzlu, kapalı otoparklı tripleks lojman, projesinin çalındığını iddia eden Mimar Erdinç Erdağı'nın başvurusu üzerine mahkeme kararıyla mühürlendi.
Dünyanın ilk ışıklı caddesine ilk adımDünyanın ilk ışıklı caddesine ilk adımHatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kültürel mirasa sahip çıkmak için olumlu adımlar attıklarını söyledi.
Bursa'nın tarih kokan evlerine yolculukBursa'nın tarih kokan evlerine yolculukÖzgün yapıları, cumbalı balkonları, işlemeli ahşap doğramaları ve yüksek duvarlı bahçeleriyle sivil mimari örneği "Eski Bursa Evleri", betonarme yapılardan bunalan kent sakinlerini, yaşanmışlığın verdiği sıcaklıkla tarihsel yolculuğa çıkarıyor.
Bursa'ya Yunuseli müjdesiBursa'ya Yunuseli müjdesiBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yunuseli Havaalimanı'nın açılmasıyla ilgili son protokolü imzaladı.
Batman'da Tekel arazisine 3 bin kişiye iş verecek tekstil sitesi kuruluyorBatman'da Tekel arazisine 3 bin kişiye iş verecek tekstil sitesi kuruluyorMaliye Bakanı Mehmet Şimşek'in memleketi Batman'da atıl durumda olan Tekel'e ait fabrika arazisi ve depoları üzerinde, 3 bin kişiye istihdam sağlayacak Tekstil Sitesi ile dört lise ve üç kız yurdu inşa ediliyor.
İstiklal'deki AVM'nin üstüne otel açılacakİstiklal'deki AVM'nin üstüne otel açılacakİstiklal Caddesi'nde alışveriş merkezi yatırımına hızla devam eden Demirören Şirketler Grubu, projenin 3 katını otele ayırdı.
Aç, yoksul halka 'şekilli' şehir...Aç, yoksul halka 'şekilli' şehir...Yoksulluk, açlık ve şiddetle boğuşan Sudan'da akıl almaz bir proje gündemde. Halk yoksulluk içindeyken 10 milyar dolarlık bütçe ayrılan proje, Sudan'ın güneyindeki eyaletlerin başkentlerini hayvan ve meyve şeklinde yeniden inşa etmeyi öngörüyor.
2010'un reddettiği müthiş projeler! 2010'un reddettiği müthiş projeler! İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti yolculuğu devam ediyor. Proje başvuruları ise 2009 Nisan'ında sona ermişti. 2 bin 433 projeden sadece 614'ü İstanbul'a layık görüldü.
Mimarlık Firmaları Geleceğin Kentlerini DüşlüyorMimarlık Firmaları Geleceğin Kentlerini DüşlüyorKentlerimiz 2030'da neye benzeyecek? Bu soruyu 3 tanınmış mimarlık firmasına sorduk. Yanıtlar ise çok çarpıcı ve birçok açıdan da devrimsel. Nasıl yaşadığımız, çalıştığımız, eğlendiğimizden yola çıkarak her firma kentlerimizin gelecekte nasıl bir hal alacağına dair farklı düşüncelere sahip. Gelecekte binalar sadece ikamet edilen yerler olmaktan çok çalışma ve eğlenceyi de kapsayan, kendine yeterli ve bağımsız mekanlar haline gelecek. Biyolojik arıtma sistemi doğrultusunda atık sularının %100 yeniden kullanımı gerçekleşmeyebilir fakat enerjilerinin çoğunu kendileri üretebilecek.
Kadıkalesi, bölgenin tarihine ışık tutuyorKuşadası'nın önemli kalelerinden biri olan ve 2001'den beri kazılan Kadıkalesi, bölgede ilk iskan tarihini günümüzden 10 bin yıl öncesine kadar götürürken; bölgenin coğrafi güzelliğine tarihi bir hava katıyor.
Dünya 6 derece ısınırsa ne olur?Beyaz ayılar, üstüne çıkacak buzul, insanlar altında yatacak ağaç arıyor. Küresel ısınma hepimizi perişan etti! Bir tek klimacılar mutlu... Herkesten randevu alacağımız aklımıza gelirdi, klimacılardan asla.Bilim insanları açıklıyor, çalışan her klima dünyayı biraz daha ısıtıyor... Dünyanın ısınmaması lazım.
İstanbul depremini beklerken"17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 11. Yıldönümünde bölgeden yapılan canlı yayınları izledik, depremzedelere dair yürek burkucu öyküleri okuduk, üzüldük. Sonra halimize şükrettik ve klasik tartışmalarımıza geri döndük.
Türk insanı internette neler yapıyor?Alexa, ABD mezkezli bir internet şirketidir. Sitede diğer web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgilere yer verilmektedir. Aynı zamanda ülke ülke internet kullanım alışkanlıklarını inceleyebileceğiniz sayfalara da ulaşabiliyorsunuz.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sözleşmeli 294 Personel AlıyorBayındırlık ve İskan Bakanlığı Taşra Teşkilatında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklere göre istihdam edilmek üzere, KPSS(B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Bakanlık tarafından yapılacak yerleştirme ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.
12. Venedik Mimarlık Bienali Japonya Pavyonu'nda "Metabolism" Konusu İşleniyor Japonya'dan dünya çapında bir etki yaratan Metabolist hareket mimarlığın ve kentin yeni vizyonunu ortaya koyuyor. Hareket, bir kentin, fonksiyonel bileşenlerinin yer değiştirmesi ile metabolize edilebilmesi gibi devrim niteliğindeki görüşleri baz alıyor. Ancak bu megaloman kentin henüz bunları uygulamaya koyduğu söylenemez. Bununla beraber, son 50 yılda büyük bir değişim geçiren Tokyo'nun durumu ele alındığında, metabolizma ile dile getirilen fikirlerin gelişme kaydettiği gözleniyor.
Anadolu insanı camla Oylum Höyük'te tanışmış Kilis'teki Oylum Höyük kazılarında, Anadolu'da camın en erken dönemde kaplarda kullanıldığını gösteren arkeolojik buluntulara ulaşıldı.
Süleymaniye'nin onarımı yıl sonuna kadar bitiyor Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nün, 2007 yılında başlattığı Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor. Gür Yapı İnşaat tarafından başlatılan restorasyonun, bu yılın temmuz ayında tamamlanması gerekiyordu; ancak ortaya çıkan acil ve incelenmesi gereken durumlar sebebiyle hedef tutmadı.
Yortanlı barajı çalışmaları bitmek üzereİzmir Valisi Cahit Kıraç, Bergama ilçesi yakınındaki Yortanlı Barajı'nın, bölgedeki Allinoi Antik Kenti korunarak hizmete sunulmasıyla ilgili çalışmayı tamamlamak üzere olduklarını bildirdi. Vali Kıraç, Yortanlı Barajı ve Allinoi Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Vali Kıraç'a, inceleme sırasında Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ile Belediye Başkanı Mehmet Gönenç eşlik etti. Vali Kıraç, yaptığı açıklamada, barajın gövdesinin 2005 yılında tamamlandığını ancak, antik kentin korunmasını isteyen çevrecilerin müracaatları nedeniyle 67 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip barajın su tutmadığını kaydetti.
Bergama UNESCO yolunda ilerliyorİzmir'in Bergama ilçesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilmesi için belediyenin başlattığı çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 17-18 Ağustos 2010 tarihlerinde Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, söz konusu listeye aday Selimiye Camisi ve Külliyesi taslak yönetim planının değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Başkan Gönenç'le birlikte Belediye Proje Hazırlama ve Kardeş Şehir İlişkileri Büro Sorumlusu Ersin Güleç ile İmar ve Şehircilik Müdürü Yıldıray Kanat da hazır bulundu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve Selimiye Camisi ve Külliyesi Alan Yönetim Başkanı Namık Kemal Döleneken'in başkanlık ettiği toplantıda, yönetim planı bütün ayrıntılarıyla tanıtıldı. Başkan Gönenç, toplantıyla ilgili değerlendirmesinde, "Edirne Belediyesi'nin yapmış olduğu işbirliği ve eşgüdüm gerektiren alan yönetiminin kurulması, yönetim planlarının hazırlanması çalışmaları, diğer belediyeler için iyi bir uygulama örneğidir. Halen İstanbul, Alanya, Diyarbakır, Bursa, Kars ve Selçuk gibi belediyelerimiz, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor." dedi. Bergama'daki kentsel ve arkeolojik sit alanlarıyla içlerinde barındırdıkları değerlerin özgünlük ve bütünlükleriyle büyük oranda korunduğunu vurgulayan Gönenç, "İlçemiz, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilecek tüm niteliklere fazlasıyla sahiptir." şeklinde konuştu.
Tarih: 23 Ağustos 2010 Kaynak: Yeni Asır
Yoros Kalesi'ndeki kazılar, İstanbul'un Bizans ve Osmanlı dönemine ışık tutacak İstanbul Boğazı'nın tarihî açıdan çok önemli bir noktasındaki Yoros Kalesi'nde ilk kez arkeolojik kazı yapılıyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Asnu Bilban Yalçın, kazıların şehrin Bizans ve Osmanlı dönemi hayatına ve inanç sistemine ışık tutacağını ifade ederek, limanda su altı çalışması da yapmak istediklerini kaydetti.
Eski Bursa evleri, tüm önlemlere rağmen yok olma tehlikesi altında Tarihî Bursa şehrinin önemli anıtları olarak kabul edilen, kendine özgü tekniği ve mimari yapısıyla öne çıkan 'Eski Bursa Evleri', tüm tedbirlere karşın yok olma tehlikesi taşıyor. Şehir kültürünün ve toplumsal yapının da yansıması olan evler iki katlı, tek ya da çift çıkmalı ve bahçeli nizam şeklinde. Ayakta kalabilenleri ise çoğunlukla müze olarak kullanılıyor.
Cami projesine farklı dinlerden destek Farklı din mensubuna ait 71 önde gelen temsilci, 11 Eylül saldırılarıyla yıkılan New York'taki İkiz Kuleler'in yakınına içerisinde cami bulunan İslam Kültür Merkezi'nin inşa edilmesine ülkedeki tartışmalara rağmen destek verdi.
Avrupa'nın sakin düzlükleri...İklim değişikliği belirli bir bölgede sınırlı bir süre zaman içinde olup biten bir şey değil. Yeryüzü bir uçtan bir uca bir çılgınlık sonrasını yaşar gibi.
Deniz Gezmiş köprüsü yeniden yapılıyorİstanbul'dan gelen bir grup üniversiteli genç tarafından 1969 yılında Hakkari-Van karayolunun Zap suyu üzerinde inşa edilerek 'Deniz Gezmiş' adı verilen köprünün yapımına yeniden başlandı.
'İstanbul'un Şehirleri' belgeselinin çekimleri devam ediyorİstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında Genar Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen 'İstanbul'un Şehirleri' adlı belgeselin çekimleri iki farklı ekiple hem Balkanlar, Kuzey Karadeniz'de hem de Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da gerçekleştiriliyor.
3 ile büyükşehir olma yoluİçişleri Bakanı Beşir Atalay, statüsü gereği nüfusu büyük olan kentlerin 'Büyükşehir' statüsüne kavuşması için çalışmalar yapıldığını söyledi.
İkizler Avrupa ve Afrika'dan iki ödülle döndü2010 Avrupa ve Afrika'daki 39 seçkin gayrimenkul profesyonelleri arasında yapılan, Avrupa ve Afrika'nın en prestijli gayrimenkulleri sonuçları açıklandı. Aşçıoğlu Group'un Beşiktaş Spor Kulübü arazisi üzerine inşa ettiği Selenium Twins, projesi yüksek rezidans kategorisinde manzarası ve kullanılan yapı malzemesinin kalitesi ile birinciliği kazandı. Aşçıoğlu Group, 24 Eylül'de Londra Park Lane Otel'indeki gala yemeğinde ödülünü alacak. Aşçıoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu 'Selenium Twins projesine ilk başladığımızdan günden beri yani 5 yıl önce, Türkiye'nin en saygın ailelerini bir çatı altında toplayacağımız, dünyanın en prestijli inşaat malzemelerinin en son modellerini kullanacağımız ve dolayısıyla dünyanın en prestijli rezidans projesini yapacağız diye iddia ediyordum. Çok şükür iddiamızı Türk milletine kanıtlamak için Allah bize bu fırsatı verdi' diye konuştu. Twins, İngilizce'de 'ikizler' anlamına geliyor
Tarih: 23 Ağustos 2010 Kaynak: Akşam
Takvim
<<Ağustos 2010>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.