Haberler

31 Temmuz 2008, Perşembe

Bir Kentin Yeniden Varoluş Öyküsü: HiroşimaBir Kentin Yeniden Varoluş Öyküsü: HiroşimaBatı Japonya’nın Çugoku Bölgesi'ndeki, hafızalara “ilk atom bombası” saldırısıyla kazınan Hiroşima, felaketin üstünden geçen 63 yılda “Su Şehri” ünvanına yakışır bir yeniden yapılanma öyküsüne imza attı. Dönemin en güçlü derebeylerinden Mori Terumoto’nun Ota Nehri ağzında kendisine bir kale inşa ettirmeye karar vermesiyle (1589) şehirleşme yolunda ilk adımın atıldığı Hiroşima’ya içinden geçen altı nehir nedeniyle “Su Şehri” ve “100 Köprülü Şehir” de deniyor. Haberin Devamı
Evde tasarruf paketi büyüyor!Evde tasarruf paketi büyüyor!Küresel ısınmanın etkisiyle dünyanın giderek fakirleştiği enerji konusunda devletlerin ve şirketlerin çalışmaları devam ederken, gelinen noktada kişisel olarak alınması muhtemel önlemler de dile getirilmeye başlandı.
OR-AN sitesini kuran mimar Şevki Vanlı öldüOR-AN sitesini kuran mimar Şevki Vanlı öldüTürkiye’deki ilk uydu-kent denemesi olan Ankara’daki OR-AN’ı başlatan Türkiye’nin önemli mimarlarından Şevki Vanlı, önceki gün Ankara’da hayata veda etti.
TRT için aranan yer bulundu, TRT düşünüyorTRT için aranan yer bulundu, TRT düşünüyorSuna-İnan Kıraç Vakfı'nın İstanbul Beyoğlu'nda yaptırmaya çalıştığı kültür merkezinin önündeki engel kalkıyor. Merkezin yapılacağı yerde bulunan TRT stüdyolarının taşınması için aranan yer bulundu.
Rixos yüzde 55 zam yaptı yine de doluluk azalmadıRixos yüzde 55 zam yaptı yine de doluluk azalmadıRixos Otelleri standart oda fiyatını 550 dolardan 780 dolara, villa fiyatlarını ise bin 800 dolardan 2 bin 800 dolara çıkardı.
Fatih'e postmodern alışveriş merkeziFatih'e postmodern alışveriş merkeziİstanbul'un tarihi mekanlarından Fatih'in ilk alışveriş ve yaşam merkezi kapılarını açıyor. Mimarisi nedeniyle 'Postmodern AVM' olarak nitelendirilen merkez, Fatih semt pazarı üzerine kuruldu.
Haydarpaşa geleceğini kendisi belirliyor…Haydarpaşa geleceğini kendisi belirliyor…Haydarpaşa ve çevresinin geleceğiyle ilgili bir konferans düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi konunun tüm taraflarının görüşleri doğrultusunda yeniden planlayacak.
‘Düş Diyarı’ New York‘Düş Diyarı’ New YorkNew York Modern Sanat Müzesi (MoMA), kentin mimarisini biçimlendiren tasarımları konu alan bir sergiye evsahipliği yapıyor. Raimund Abraham, Peter Eisenman, Steven Holl, Hans Hollein gibi tanınmış çağdaş mimarların eserlerinin yer aldığı ‘Dreamland’ (Düş Diyarı) adlı sergide, mimarların yaptığı gerçek projelerin çizimleri, belgeleri ve örnek modelleri sergileniyor. Serginin küratörü Andres Lepik, New York’un 1970’lerde ekonomik gücün başkenti durumuna geldiği ve mimarlar için de bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi. New York’un bugünkü görüntüsünü 70’lerdeki büyük mimari atılım sırasında kazandığı söyleniyor.
Tarih: 31 Temmuz 2008 Kaynak: Radikal
Zorlu Center için nefesler tutulduZorlu Center için nefesler tutulduAhmet Nazif Zorlu’nun ‘50 yıl geçse bile İstanbul’da parmakla gösterilecek’ sözleriyle simgesel değerine işaret ettiği Zorlu Center için açılan yarışmada finale kalan Emre Arolat, Murat Tabanlıoğlu, Han Tümertekin ve Cafer Bozkurt’un projeleri 19 Ağustos’ta İstanbul 3 No’lu Anıtlar Kurulu’nun huzuruna çıkacak.
Gamze Güven’in Tasarladığı Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı Şişeleri İki Ödül Daha KazandıGamze Güven’in Tasarladığı Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı Şişeleri İki Ödül Daha KazandıEndüstriyel Tasarımcı Gamze Güven, üç yıl önce Yeni Rakı şişesi tasarımının ödül almasının ardından, bu yıl da içecek kategorisinde Tekirdağ Rakısı Altın Seri şişe tasarımı 21.TSE Altın Ambalaj Ödülü kazandı.
Pekin’in Değişen Yüzü: Yeni Çin’e Bir BakışPekin’in Değişen Yüzü: Yeni Çin’e Bir BakışPekin’in yeni havaalanında Batılılar’ın yaşadığı şaşkınlık, bir sürpriz değil. Bunun nedeni, sadece yapının inanılmaz büyüklüğü değil, aynı zamanda mekanın neden olduğu “Batı dünyasını değişimleriyle gölgede bırakan bir başka dünyaya açılan bu kapıdan bir daha geri dönememe hissi...” Bu deneyim, yüz yılı aşkın bir süre önce Viyanalı mimar Adolf Loos’un New York Limanı’nda buharlı bir gemiden indiği anda hissettiklerine benziyor olmalı. Geleceğe açılan bir kapıdan geçen Loos, Avrupa kültürünün “eskidiğini” de o anda algılamıştı.
700 yıllık Selçuklu kümbeti beton binaya ‘iliştirildi’700 yıllık Selçuklu kümbeti beton binaya ‘iliştirildi’Van’ın Gevaş ilçesindeki Selçuklu kümbetinin hemen bitişiğine beş katlı bir yurt binası inşa ediliverdi. Tarih katliamını, öğrencilerin şikâyet mektubu ortaya çıkardı.
Tarihi Kemeraltı'na makyajTarihi Kemeraltı'na makyajİzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı eski parlak günlerine döndürebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Anafartalar Caddesi Cephe Düzenlemesi Projesi'nin ilk iki etabının ardından, 3. etabın da önümüzdeki günlerde başlayacağı açıklandı.
Şevki Vanlı'yı KaybettikŞevki Vanlı'yı KaybettikŞevki Vanlı Mimarlık Vakfı'nın kurucusu, 1992 Ulusal Mimarlık Sergisi, "Büyük Sinan Ödülü" sahibi Şevki Vanlı’yı 29 Temmuz 2008 tarihinde kaybettik.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin “Kamp Ateşi” Bu Sene Ağırnas’taYıldız Teknik Üniversitesi’nin “Kamp Ateşi” Bu Sene Ağırnas’taMimar Sinan’ın doğduğu kasaba olarak bilinen Ağırnas, en az 3.000 yıllık tarihi, dehlizleri, mağaraları, yeraltı şehir kalıntılarıyla etkileyici bir yerleşim. Fakat şu günlerde kasaba, en az kendisi kadar etkileyici bir atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor.
Viktorya Dönemi'ne Ait Dünyanın En İyi Gotik Kenti: MumbaiViktorya Dönemi'ne Ait Dünyanın En İyi Gotik Kenti: Mumbai7 birleşik bölge ve 28 eyaletten oluşan 1,5 milyar nüfuslu Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin başkenti ve ülkenin en büyük metropolü Mumbai nam-ı diğer Bombay. 19. yüzyıl sonlarında Hindistan’da İngiliz mimarlar tarafından kullanılan, yerel Hint mimarisinden elemanları ve Viktorya Britanyası’nda yeniden canlanan gotik stili birleştiren yeni bir mimari stil olan Indo-Saracenic tarzdaki en iyi örneklere sahip kent, 2004 yılında UNESCO tarafından tarihi mirası koruma konusunda üç ödüle layık görüldü.
Geri Sayım Başladı!Via/Port Outlet’in açılışı için geri sayım başladı. 5 Ağustos’ta açılacak alışveriş merkezinin tüketici ile buluşması için hazırlıklar hızlandı.
ArkiPARC 2008’de Murat Güvenç Tarafından Hazırlanan İstanbul Haritaları SergilenecekArkiPARC 2008 etkinliğinde sunulmak üzere Murat Güvenç tarafından, DİE Başkanlığı’nın, gerçekleştirdiği bina sayım istatistikleri verilerinden yola çıkılarak İstanbul haritaları hazırlanıyor.
ArkiPARC 2008 ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı İşbirliğiFiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine duyulan önemden yola çıkarak gerçekleştirilecek olan ArkiPARC 2008 etkinliğinde, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile işbirliğine gidiliyor.
Haydi sokaklara dökülünİpekiş'in yerine alışveriş merkezi yapılacakmış! Resmi başvuruyu değerlendiren Anıtlar Kurulu'nun, hazırlanan avan projeyi prensipte uygun bulduğu alınan bilgiler arasında.
Nilüfer Vadisi için uyarıBüyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer Vadisi Projesi'ne, sel tehlikesi nedeniyle Şehir Plancıları ve Jeoloji Mühendisleri odalarından tepki geldi.
Tanrı heykellerine bakterili korumaODTÜ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Kommagene-Nemrut Koruma Programı” kapsamında, Nemrut Dağı’ndaki çalışmalar devam ediyor. Onarımı Projesi Sorumlusu Prof. Dr. Emine Caner Saltık, dev tanrı heykellerinin korunması ve heykellerdeki tahribatı en aza indirmek için bakteri kullandıklarını söyledi. Prof. Dr. Saltık, “Koruyucu yüzey örtüleri oluşturmak için bio mineralleştirme yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda bakteriler kullanıyoruz” dedi.
Tarih: 31 Temmuz 2008 Kaynak: Vatan
Deprem İzmir'i tehdit ediyor!Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Uluğ, İzmir ve çevresindeki fay hatlarının büyük depremler üretebileceğini...
Özdoğanlar Ankara’nın en pahalı otelinin temelini attıBataryadan lavaboya kadar pek çok yerde 24 ayar altın kullanan ve Türkiye’nin en lüks tatil köylerinden biri olarak kabul edilen Calista Luxury Resort’un sahibi Özdoğan Grubu, Ankara’nın en pahalı oteli olacak projenin temelini attı.
İstanbul için Melen suyu çözüm mü?Küresel ısınma ile su, petrolden daha önemli bir duruma geldi. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi mega kentlerin yerel yöneticilerinin kâbusu haline geldi.
Yargı Kuşadası’nın akciğerini kurtardıOfer-Kutman Ortaklığı’nın Emekli Sandığı’ndan 34 milyon dolara aldığı Fransız Tatil Köyü arazisine belediyenin verdiği 12 katlı bina izni iptal edildi.
Kayıp mezhebin izleri Uşak'taHıristiyanlığın yedinci kayıp mezhebi ‘Montanizm’in izlerini barındırdığı tahmin edilen Pepouza Antik Kenti gün ışığına çıkarılacak.
TOKİ'den askere konut desteğiMaliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Bu devletin, bu milletin bütçesinin de iki yakasının bir arada olması lazım. Başka türlü gitmez'' dedi.
Karşıyaka'nın turizm planı hazırlanıyorKarşıyaka Belediyesi için İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından hazırlanacak olan Turizm Master Planı ile ilgili çalışma ve toplantılar başladı.
Almanlardan, Gökçek’e “En Hızlı Su Temini Projesi” Ödülü…Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak Suyu Projesi ile “Dünyanın En Hızlı Su Temini Projesi” ödülüne layık görüldü.
Kültür Bakanı, Çeşmeli turizmcileri dinleyecekErtuğrul Günay, İzmir'e gelerek, kentin gözde turizm beldesinde mevcut sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüşmeler gerçekleştirecek.
Karaburun "mavi bayrak" peşindeKısa bir giriş konuşmasından sonra, Prof. Mustafa Ünsal ile Karaburun Belediyesi'nin, ilçede gerçekleştirilmiş ve devam eden çalışmalarıyla ilgili konuşuyoruz.
MÜSİAD: Doğu'nun kültürel miras envanteri çıkarılmalıMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kültürel mirasların envanterinin çıkartılmasını istedi.
Türkler tarafından iki kez yapılan köprü: MostarMimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayrettin tarafından 1557 yapılan Mostar, Hırvatlar tarafından tamamen yıkılınca Türk firmalar tarafından aslına uygun olarak tekrar onarıldı.
Antalya'da hafif raylı sisteme ilk kaynakAntalya trafiğini rahatlatmak için yapılan hafif raylı siteme ilk kaynak yapıldı. Şu ana kadar 3 bin metresi döşenen rayların uzunluğu 11 kilometre olacak. Bu hat üzerinde çalışmalarda toplam 3 bin 500 kaynağın bulunacağı belirtildi.
Sivas'ta Kent Meydanı Projesi kaldığı yerden devamMilli Emlak Müdürlüğü tarafından imar planında yeşil alan gözüktüğü için itiraz üzerine inşaatı durdurulan Sivas Kent Meydanı Projesi, imarda yapılan tadilatla yeniden başlıyor.
Kocaeli, yeşili ve deniziyle kucaklaştıKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 4 yıl önce kirlilikten grileşen kentte, iki sevgili olan yeşil ve maviyi kucaklaştırdıklarını söyledi.
Kuzey Kutbu'ndan dev kopuşKuzey Buz Denizi'ndeki en büyük buzul olan Ward Hunt buzulundan 2 dev parçanın koptuğu ve bu parçaların yüzen ada haline geldiği bildirildi. Kanadalı yetkili Luc Desjardins, Kanada'nın kuzeyindeki Ellesmere Adası yakınındaki Ward Hunt buzulundan biri 4-5 kilometrekare, diğeri 14 kilometrekare yüzölçümüne sahip 2 parçanın koptuğunu ve bu parçaların 2 yüzen ada oluşturduğunu söyledi. Desjardins, ilk parçanın 22 Temmuz'da, ikinci parçanın ise 23 Temmuz gecesi koptuğunu ve bu kopmaların Kuzey Buz Denizi'nde son 3 yılda meydana gelen en önemli kopmalar olduğunu belirtti. Kuzey Buz Denizi'ndeki erimenin devam ettiğini belirten uzmanlar, bunun küresel ısınmanın göstergesi olduğunu ifade ediyor.
Tarih: 31 Temmuz 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Kemeraltı'nda Yarışma Heyecanı Başladıİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı Çarşısı için düzenlediği Üst Örtü ve Kent Mobilyaları Ulusal Fikir Yarışması Jürisi, ilk toplantısını yaptıktan sonra soluğu Kemeraltı’nda alarak uygulama alanını inceledi.
Merrill Lynch'in ucuza tahvil satışı Wall Street'e yayılabilir30 milyar dolarlık mortgage piyasasına bağlı borç tahvillerini değerinin kat be kat altından satışa çıkardığını açıklayan yatırım bankası Merrill Lynch'in ardından diğer Wall Street devlerinin de gelmesi bekleniyor.
Bush'tan emlak sektörünü kurtarma planına onayABD Başkanı George Bush krizdeki emlak sektörünü kurtarmayı amaçlayan planı onayladı.
Çanakkale’de yangın kâbusuKuru otlara düşen alevler ormana, oradan Çanakkale İntepe’ye sıçradı. Yangına patlayan tüpgazlar eklendi. Kaçışan kuşların düştüğü noktada yeni yangınlar başladı.
Robinson Club Sarıgerme'de 4. otelini açıyorFethiye-Kuşadası zincirinde büyümek için uygun tesisler bakan Alman TUI Grubu'na bağlı Robinson Club, Sarıgerme'de yeni bir otelle anlaştı.
Başkanlar Yazıyor: İstanbul Tuzla'dan başlarTarihi, kaplıcaları, sanayisi, denizi, insanıyla İstanbul’un en dingin, en farklı ilçelerinden biridir Tuzla. 150 bin yerleşik nüfusu barındırdığı sanayi nedeniyle her gün 200 bine çıkmakta, bu rakam yazın daha da artmaktadır.
Hamdi Akın ‘uygun fiyata arsa’ arıyorAnayasa Mahkemesi’nden çıkacak karar, Ergenekon davası, büyük kentlerde olmasa da Anadolu’daki insanların “kriz, kriz” diye feryadı derken gelen son damla Güngören’deki katliamla artık bardak çoktan doldu taştı.
İskenderun tehlikedeÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer, hızla sanayileşen ve enerji yatırımlarının planlandığı İskenderun Körfezi’nde 100 yıllık stratejik eylem planının yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Yüceer, “Yoksa burası yaşanmaz hale gelir. Körfezde Çevre ve Orman Bakanlığı’nın sıkı denetim yapması şart” dedi.
Belediyenin İmar Kararları Yargıdan Geri DönüyorKuşadası Belediye Meclisi tarafından alınan Vatan Hastanesi, Kipa ve limandaki dükkanlardan sonra şimdi de Fransız Tatil Köyü’nün imar planı iptal edildi.
Metemtur ve VHS Turizm inşaatta anlaştıMetemtur Otelcilik (Metemtur) ile VH Turizm arasında ''kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapımı ve gayrimenkul satış hasılatı paylaşım sözleşmesi'' imzalandı.
Gökçek 15 yıldır kamusal değerleri tahrip ediyorTMMOB Şehir Plancıları Odası, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in son 15 yılda Ankara’da uzun süreler sonucu elde edilen kamusal alan ve değerleri bir bir tahrip ettiğini iddia etti. Bu uygulamaların son örneği olarak AOÇ ve ODTÜ’yü gösteren Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı açıklama şöyle: "ODTÜ Yerleşkesi ve arazisi üzerinde başlatılan tartışmanın Ankara kent bütünü açısından önemli sonuçları olan bir süreci başlattı. İmar mevzuatını gerekçe göstererek ODTÜ arazisinden yüzde 40 pay isteyen Gökçek’in, bu tür bir kamu payının asıl amacı, başta plana konu olan alanlara, eğitim, yol, yeşil alan, spor alanı gibi kamusal kullanımları sağlama hedefini geri plana itiyor. İktidara geldiğinden bu yana emsal artışı ve mevcut imar mevzuatına uygun olamayan yapılara af anlamına gelen yaklaşık bin 500 civarında plan değişikliğine giden bu anlayışı, söz konusu plan değişikliklerinden hangisinde yüzde 40’lık pay aldığını açıklamaya davet ediyoruz."
Tarih: 31 Temmuz 2008 Kaynak: Hürriyet
'Finans merkezi İstanbul' toplantıda görüşülecekDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in katılacağı, "İstanbul Ekonomi ve Sosyal Konsey Toplantısı"nda İstanbul'un finans merkezine dönüşmesi ele alınacak.
ASTOM hatanın telafisini istediSu Perisi heykelinin depoda çürümeye terk edilmesine siyasiler ve sanatçılardan sonra Ankara Sivil Toplum Meclisi’nden (ASTOM) de tepki geldi.
Trump Towers’ta oturanlar, kavdaki şarabını odasından bile izleyecekTürkiye’deki konut ve rezidans projelerinde, şarapların saklandığı şarap kavlarının yapılması yeni trendler arasına girdi. Trump Towers Şişli’de, dünyanın en büyük ve en teknolojik şarap kavlarından biri yapılıyor.
Akfen: Otelciliği sevdik, Accor'la yurtdışında da büyüyeceğizSon yıllarda ekonomik alanda yaşanan gelişmeler sayesinde hızla yaygınlaşan şehir otelleri yatırımcıların yeni gözdesi oldu.
Japonlar, Türkiye'nin güneşini enerjiye çevirecekTürkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli Japon yatırımcıların dikkatini çekti. Japon teknoloji şirketi Kyocera, Türkiye'de güneş paneli üretmeye hazırlanıyor.
Haydarpaşa, üç boyutlu tanıtımla onay arıyorHaydarpaşa ve çevresini yeniden yapılandırmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, ilgili tarafların temsilcilerinin katıldığı 'arama konferansı' düzenledi.
Yol çalışmaları eylüle yetişecekİstanbul'da okullar kapandıktan sonra başlayan yol çalışmalarının eylül ayına kadar bitirilmesine çalışılıyor.
Nemrut'taki heykellere bakterili korumaNemrut Dağı'ndaki heykelleri korumak için ilginç bir yöntem kullanılıyor. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nin uzmanları, tarihi eserlerin tamirinde kullanılan malzemeye bakteri katıyor.
Savaş zamanındaymışız gibi yaşamalıyızKürsel çevre hareketinin en önemli isimlerinden. Çevre sorunlarının çözümüne ilişkin ciddi önerileri var. Hayata domates yetiştirerek başlayan ABD’li tarım bilimci ve çevre analisti Lester R. Brown, TEMA Vakfı 15. Yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye'deydi.
İzmir'in arkeolojik haritası hazırlandıSmryna Kazısı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy, İzmir'in arkeolojik haritasını çizdi. Ersoy, Roma dönemindeki İzmir'i yansıttığı haritasında, kalıntı bulanmamış olmasına rağmen arkeolojik 17 nokta belirledi.
Kombineni almadan önce iyi düşün!Beşiktaş yeni bir ‘kurumsallık örneği’ sergiledi. İki asbaşkandan Ertunç Soğancıoğlu önceki gün ‘Bu sezon maçlarımızı İnönü’de oynayacağız.
Para hazır ama Çeşme'de turizm yatırımı için arsa yokÇeşme'deki turizm işletmelerine kullandıkları sahil için çıkarılan yüksek değerli ecrimisil ve bölgedeki Hazine arazilerinin tahsisinin iptali, yörede tesis kurmayı planlayan yatırımcıları zor durumda bıraktı.
City’s 1 yılını doldurmadan % 49’unu yabancıya sattıNişantaşı’nda 150 milyon dolara yapılan City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi’nin yüzde 49 hissesi uluslararası bir yatırım bankasına satıldı.
Topbaş: Melen 2009 sonuna dek temizlenecekİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Melen Çayı'nın çevresinin 2009'da temizlenmiş olacağını söyledi. Topbaş kent barajlarındaki suyun 3'te 1'inin Melen'den geldiğini de ifade etti.
ABD'de konut fiyatları düştüABD'de konut fiyatları, mayısta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,8 oranında düştü.
TOKİ'den eğitim, sağlık ve savunmaya destekToplu Konut İdaresi (TOKİ), ilgili kurumlarla yaptığı protokollar çerçevesinde, kamunun eğitim, sağlık, sosyal hizmet ile savunma alanındaki yatırımlarının kısa sürede gerçekleşmesini sağlıyor.
Son Unesco İstanbul raporuOrtalıkta yine bir Unesco tartışması var. Dünya Miras Komitesi’nin Temmuz başında Kanada’daki toplantısında kabûl edilen kapsamlı İstanbul raporu açıklandı. Rapor 2006 yılında yapılan bir izleme misyonu sonucunda kaleme alınan raporun fikri takibini yapıyor. 1985’te Miras Listesi’ne alınan İstanbul’un tarihî yarımadadaki bölgeleri 2003’ten bu yana gözlem altında. 8-13 Mayıs arasında gerçekleşen son Unesco misyonu sonrasında kaleme alınan 59 sayfalık rapor kentin tarihî mirasını koruma konusunda bugünkü fotoğrafını çekiyor.
Türkiye'de ilk kez güneş enerjisi tarımda kullanıldıCeyhanlı çiftçi Kasım Önük, Ceyhan Nehri kıyısındaki 300 dekarlık hicaz narı bahçesine kurduğu güneş panelleriyle enerji üreterek, su pompasını çalıştırıp bahçesini suluyor.
Körfeze dev emlak yatırımı1999’da yaşanan depremden en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Kocaeli’nde kurulan Körfezkent kaliteli konut ihtiyacını karşılarken, Körfez sakinleri depreme dayanıklı konutları gelecek ay teslim almaya hazırlanıyor.
Akvaryumda tehlikeDeniz Temiz (TURMEPA) Derneği Genel Sekreteri Levent Ballar, dünyanın kendi kendini temizleyebilen sayılı körfezlerinden Saros’un çam ormanlarıyla çevrili bakir koyları ve plajlarıyla Türkiye’nin doğal yapısı bozulmayan nadir denizlerinden biri olduğuna dikkat çekerek bölgenin doğal yapısının korunması gerektiğini vurguladı.
TOKİ Temapark alanını satışa çıkarıyorToplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara'da asgari satış bedeli toplam 500 milyon YTL olan 95 parça araziyi açık artırma ile satışa çıkardı.
“Tahammülsüz” DemokrasiBütün zamanların en acımasız çevre, kültür ve kent katliamına yol açan “Karadeniz Kıyı Yolu”, aynı zamanda en ilkel kalkınma projesi olarak gerçekleşti.
Perge’de kazılar başlıyorPamfilya’nın en önemli kentlerinden biri olan Perge’de kazı çalışmalarına temmuz ayı sonundan itibaren başlanılacak.
AOÇ’de kolay talan yapmak için yasa teklifi iddiasıŞehir Plancıları Odası Ankara Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin bir kısmının daha tarihsel bağlamından koparılmak istendiği öne sürüldü.
Hurdalıkta kaç heykel var"Sanatın içine tükürmekle tarihe geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Belediye Başkanlığı döneminde Ankara bir kültür ve sanat kenti olma özelliğini yitirdiği gibi estetik açıdan da bir gerileme dönemine girmiştir."
Bu saldırı heykele değil toplumsal belleğe karşıAnkara Hürriyet’in Büyükşehir Belediyesi’nin hurdalığında bulduğu su perisi heykeline tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.
'Ofer-Kutman’ın Kuşadısı arazisinde imar değişikliği iptal edildiKuşadası'nda Ofer- Kutman ortaklığı olarak bilinen Kuşadası Yatırımları A.Ş.’nin satın aldığı Fransız Tatil Köyü arazisinde yapı yoğunluğunu artırmaya yönelik Belediye Meclisi’nde yapılan imar planı değişikliği, mahkeme tarafından iptal edildi.
Takvim
<<Temmuz 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.