Haberler

Haberler

Toplam 131 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. haberden 60. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Aerotropolis’in Yükselişi (14 Haziran 2006)Havaalanları artık sadece uçakların inip kalktığı, yolcular ve kargolar için bir transit noktası olmaktan öte bir anlam taşıyor. Faaliyetlerin çeşitliliği ve erişebilirlik giderek havaalanlarını kentliler için yeni bir odak noktası haline getirmektedir. Günümüzde büyük havalanları yavaş yavaş iş merkezlerini ve kentsel gelişimi de yönlendirmeye başlıyor. Havaalanları, günlük 58 bin çalışanı, kendi alışveriş, yeme-içme ve eğlence etkinlikleriyle bir banliyö alışveriş merkezinin neredeyse iki katı büyüklüğündedirler.
Seattle Sanat Müzesi (14 Haziran 2006)Allied Works, Washington Mutual Genel Merkezi’nin 42 katlı gökdeleniyle bağlantılı planlanan Seattle Sanat Müzesi’nin yenilenmesi ve büyütülmesi üzerine çalışıyor. Büyütme çalışmaları, 1980 yılında Venturi, Scott Brown tarafından tasarlanan müzenin, karakterini ve bütünlüğünü bozmayacak şekilde yeni sergileme alanları sağlayacak.
Orman tahribatı ürkütücü boyutlarda (13 Haziran 2006)Dakikada 14 hektar ormanlık alan yok oluyor. Sadece Amazon bölgesindeki yıllık ormansızlaşma yüzde 4 seviyesine ulaştı...
Büyük Tarabya Oteli satışına onay (14 Haziran 2006)Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki Büyük Tarabya Oteli’nin, en yüksek teklifi veren Bayraktarlar Holding’e satılmasını onayladı.
Müzeleri Hapishane Gibi Koruruz Ama Para Yok (14 Haziran 2006)Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, müzelerin hapishaneler gibi korunmasını arzu ettiklerini ancak yeterli mali durumun bulunmadığını belirtti. Atilla Koç, müzeleri korumak için eser seven kişilerin yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Koç, "Ancak yaptığımız sınavı aşan çok az insan oluyor. Müzelerde bu sorunların yaşanmaması için bize aynı zamanda eser seven kişiler gerekiyor" dedi. Müzelerin hapishaneler gibi sıkı güvenlik önlemleriyle ve çelik kapılarla korunmasını arzu ettiklerini ifade eden Koç, bakanlığın henüz bunu gerçekleştirecek mali durumunun bulunmadığına işaret etti. Koç, müzelerdeki bazı eserlerin sahte olduğunun ortaya çıkmasının Türkiye’nin yurtdışındaki prestijini etkilemeyeceğini belirterek "Kültürümüzle ve eserlerimizle gurur duyuyorum. Aksini düşünmek kompleks olur. Ayrıca bu olaylar sadece Türkiye’de olmuyor" dedi.
Tarih: 14 Haziran 2006 Kaynak: Referans
Tarihin Üzerinde Pazar Kurulup, Çeltik Ekiliyor (14 Haziran 2006)Müzelerdeki tarihi eserlerin korunmasına ilişkin tartışmalar sürerken iki önemli tarihi mekân Efes Antik Kenti ve Troya'da da durum parlak değil.
Boğaziçi Köprüsü: "Trafikte sıkışıp kalmak isteyeceğiniz tek yer!" (14 Haziran 2006)Kültür Bakanlığı'nın Avrupa ve ABD'deki yeni Türkiye tanıtım kampanyasında başta trafikle ilgili olmak üzere birçok espri var... Rusya dahil 36 ülkede, 500 gazete/dergi ve 80 televizyonda devam eden kampanyanın ikinci aşaması sonbaharda başlayacak.
Bir levrek yedirip bu kadar soru sorulmaz (14 Haziran 2006)Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, açılışta yaptığı konuşmada, hükümetin inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla duble yollar ve TOKİ'nin projelerine öncelik verdiğine işaret ederek, ''Tüm uyarılarımıza rağmen gerek trafik yoğunluğuna bağlı öncelik belirlenmesi, gerekse yapım yöntemindeki yanlış tercihler nedeniyle duble yolların çok başarılı olmadığını artık hükümetimiz de kabul ediyor.
Saray Muhallebicisi'ne yeni adres (14 Haziran 2006)İstanbul'da İstiklal caddesinde 57 yıldır tatlıseverlerin değişmez adresi olan Saray Muhallebicisi, taşındı. Beyoğlu''nda 1949'dan bu yana 104 numarada hizmet veren muhallebici, caddenin karşı tarafında yer alan daha geniş bir mekanda hizmet veriyor. Günde ortalama bin 500-2 bin müşterinin geldiği Saray'ı farklı kılan, günlük taze manda sütünden üretilen tatlılar, eğitimden geçirilerek işe başlatılan garsonlar ve müşterinin misafir olarak algılandığı bir işletme kültürü. Yeni adreste dekor ve menü de aynı. Duvar yazıları ise hep eski adresten. Muhallebicinin müdavimleri, geçerken uğrayanları, tatlı krizine girenleri, turistleri, esnafı, hepsi bir imza bırakmış duvarlara Saray'a dair.
Tarih: 14 Haziran 2006 Kaynak: CNN Türk
Çimentonun bina maliyetindeki payı yüzde 4 değil, 8-9 düzeyinde (14 Haziran 2006)Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, çimentonun bina maliyeti içindeki payının yüzde 4 olmadığını, yüzde 8-9 düzeyinde seyrettiğini söyledi.
Marmaris Martı'da hedef 10 bin yatak (14 Haziran 2006)Marmaris Martı ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Akçakoca, Martı Turizm Grubu'nun 2 bin 200 olan yatak kapasitesini, 2010'a kadar 10 bine yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Grubun 2010 hedefleri, Engin Akçakoca, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, Yönetim Kurulu üyeleri Mine ve Oya Narin'in katıldığı toplantıda açıklandı. Eski BDDK Başkanı Engin Akçakoca, hedeflerine 15 tesisle ulaşmayı amaçladıklarını da belirtti. Akçakoca, şirketin yüzde 94 hissesine sahip Akdeniz Martı'nın mayısta Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) dönüştürüldüğünü anımsattı. Oya Narin ise, halka arz yoluyla GYO'nun 70 milyon dolar ilave kaynak yaratacağını söyledi.
Tarih: 14 Haziran 2006 Kaynak: Radikal
Balkanlardaki Osmanlı mirası ihya ediliyor (14 Haziran 2006)Hırvatistan’daki Osmanlı eserlerinin korunması konusunda Zagreb hükümetinden tam destek alan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün geçtiği Makedonya’da da en önemli gündem maddelerinden biri Osmanlı kültür mirası oldu.
Nükleer Santral Dosyası (14 Haziran 2006)Dünya üzerinde halen 32 ülke nükleer enerji kullanıyor. Bu ülkelerde faaliyette olan 443 nükleer santral yılda toplam 370 bin megavatt elektrik enerjisi üretiliyor.
Yolgeçen Han butik otel yapılacak (14 Haziran 2006)Kapalıçarşı'da altı hanın butik otel yapılması amacıyla çalışma başlatıldı. Kuyumcular, 'Ya güvenlik' diyor.
Kız Kalesi Restore Edilecek (14 Haziran 2006)Mersin İl Özel İdaresi, Erdemli Kız Kalesi’nin mozaik ve sur duvarlarının restorasyon ve çevre düzenleme inşaatı için ihale açtı. İhale, 29 Haziran 2006 tarihinde saat 10.00’da Mersin İl Özel İdaresi’nde “açık ihale usulü” ile yapılacak. Yer tesliminden itibaren toplam 210 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesine sadece yerli firmalar katılabilecek. Restorasyon ve çevre düzenlemesi ihalesine katılmak isteyenler teknik şartnameyi, Mersin İl Özel İdaresi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden görebilecekleri gibi aynı yerden bedeli mukabili temin edebilecekler. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekli ile anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacak.
Tarih: 14 Haziran 2006 Kaynak: Türkiye
Şirinyer Tüneli İnşaatı da Başlıyor (14 Haziran 2006)Aliağa-Menderes Raylı Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamındaki 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli’nden sonra, Şirinyer Tüneli inşaatı da başlıyor. Tünelin ihalesi sonuçlandırıldı ve sözleşme imzalandı.
Agora'nın İzmir ile Bütünleşmesi için bir Adım Daha (14 Haziran 2006)İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora’yı kentle bütünleştirme amacıyla başlattığı kamulaştırmaları hızlandırdı. Bugüne kadar 14 binayı yıkan belediye ekipleri, kamulaştırma kapsamındaki 46 binadan işlemi tamamlanın 20’sinin daha yıkımına başladı. Çalışmalar tamamlandığında Agora’nın İkiçeşmelik yönünde önü açılmış olacak ve tarihi mekan caddeden görünebilecek.
Arıtma tesisi inşaatı çevreyi katledecek (14 Haziran 2006)Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Antakya, Gaziantep ve Kilis'teki endüstriyel atıkların imha ve depolanması için Tarsus'ta kurulması planlan 'Doğu Akdeniz Bölgesi Endüst-riyel Atık Entegre Bertaraf Tesisi' yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ve bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Kamusal ve Özel Alan: Yonge Dundas Meydanı (13 Haziran 2006)”Kentsel yenileme”, gitgide kritik bir sorun halini alıyor, çünkü birçok seçenek yıkıma uğruyor. Ridley Scott’un “Blade Runner” isimli filmindeki gibi kişiliksizleştirilen kentsel çevreye ait fütüristik peyzaj, etrafa yayılmış yığın, karmaşa ve insancıl şehirciliğin başarız modeli olarak, hiyerarşilenmenin ara yüzünün tabakalarıyla tasvir ediliyor. Yabancılaşmanın son evresinde bulunan ve suç patlamalarının arttığı popülasyonda umutsuzluk yaratılıyor.
"2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a Nasıl Bakmalı?" Paneli Gerçekleştirildi (13 Haziran 2006)İstanbul Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen "2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a Nasıl Bakmalı?" paneli 7 Haziran 2006 Çarşamba günü, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Toplam 131 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. haberden 60. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.