Haberler

Haberler

Toplam 131 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
İstanbul ‘dünya kültür mirası’ndan çıkarılacak mı? (10 Haziran 2006)BM'nin Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Mirasını Koruma Komitesi'nin Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta dün başlayan ve 16 Temmuz'a kadar sürecek olan toplantısında, İstanbul'un ‘Dünya Kültür Mirası' listesinden çıkarılarak ‘Tehlikedeki Dünya Kültür Mirası' listesine alınıp alınmayacağına karar verilecek. Türkiye, toplantılara Dışişleri Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden uzmanların oluşturduğu bir heyetle katılıyor.
Tarih: 10 Haziran 2006 Kaynak: Zaman
Konut sektöründe "yangın" var (10 Haziran 2006)Konut sektöründe yangın var. Satılacak konutu olanlar dertli.
Tasarım müzesi gibi otel (11 Haziran 2006)Madrid'deki Hotel Puerta America, tasarım açısından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Otel için aralarında Zaha Hadid, Norman Foster, Eva Castro, Holger Kehne, Victorio & Luchino, Marc Newson, Ron Arad, Kathryn Findlay, Richard Gluckman, Arata Isozaki, John Pawson, Christian Liaigre ve David Chipperfield'ın da bulunduğu ünlü 19 mimar ve tasarımcı bir araya getirilmiş.
Prefabriklerin imajını deprem yıktı (11 Haziran 2006)17 Ağustos depreminden sonra prefabrik evlerle ilgili çıkan haberler prefabrik beton üreticilerini olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıl yüzde 19,6 büyüyen inşaat sektöründe prefabrik beton kullanılan konutların payı yüzde 3’lerde kaldı.
Hatay'da yabancıya gayrimenkul satışı durduruldu (11 Haziran 2006)Vali Ahmet Kayhan, Anayasa Mahkemesi tarafından Tapu Kanunu'nun 35'inci maddesinin iptal edilmesi nedeniyle yapılan yeni düzenleme çerçevesinde Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışlarının durdurulduğunu açıkladı.
'Dönüşüm'e protesto (11 Haziran 2006)Kartal'da, dün çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm Plan ve Projeleri'ni protesto etti. TMMOB Mimarlar Odası ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İstanbul Çevre Konseyi, Uğur Mumcu Mahallesi Koruma Tanıtma ve Yaşatma Derneği (UM-DER), CHP, SHP ve DSP'nin de akatıldığı protestoda, "Yuvamızı yıkanın yuvasını yıkarız" sloganları attıldı. Protestocular, "AKP hükümeti, depremleri bahane ederek yaşam konutlarını, yine devlet gücünü kullanarak yabancı sermayeye vermek istiyor" diye konuştu.
Tarih: 11 Haziran 2006 Kaynak: Radikal
İnşaatta maliyet tartışması (12 Haziran 2006)Çimentodaki fiyat artışlarının tartışıldığı inşaat sektöründe taraflar, girdi maliyetleri konusunda da farklı rakamlar telaffuz ediyor.
Konut Sektörü Balon gibi Daha da Büyürse Patlar (12 Haziran 2006)Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, son yıllarda konut sektörünün balon gibi büyüdüğünü, daha da büyürse patlayacağını ileri sürdü.
Didim'de 19 bin İngiliz mülk sahibi konumunda (12 Haziran 2006)Yabancıların Türkiye'de mülk edinebilmesini sağlayan yasanın ardından 11 bin İngiliz'in Aydın'ın Didim ilçesinde konut satın aldığı, yapımı devam eden 8 bin konutun satışı için de ön anlaşma yapıldığı belirtildi.
Ucuz ev hayal gibi (12 Haziran 2006)Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, son yıllarda konut sektörünün balon gibi büyüdüğünü, daha da büyürse patlayacağını ileri sürdü.
Semt dediğin böyle olmalı (12 Haziran 2006)Sekiz yıl önce ortaya atılıp, bir ayağının bu semtten geçirilme planıyla tüm Arnavutköylüleri ayağa kaldıran 'üçüncü köprü' projesinden bir 'hayır' çıktı.
Sit alanına yapılacak bina için özel izin aranacak (12 Haziran 2006)I. ve II. derece arkeolojik sit alanlarındaki ören yerlerinde, kapalı ve açık sergi mekanları ile güvenlik odası, bilet gişesi, WC, açık otopark ve mobil satış üniteleri düzenlemeleri, kazı heyetinin bilimsel raporları doğrultusunda koruma bölge kurulunun özel izniyle yapılacak.
Nerede o eski kuyruklar? (12 Haziran 2006)Emlak - inşaat piyasası bir yandan baş gösteren durgunluğun etkisine girerken, bir yanda da sektörün inşaat tarafındaki kavga nedeniyle çalkalanıyor.
Konut kredisinin faiz yükü ikiye katlandı (12 Haziran 2006)Konut kredisi faiz oranları bir ayda neredeyse ikiye katlandı. Yüzde 1'in altını görmüşken, şimdi 1.7'lere dayandı.
11 Müzede Güvenlik Sistemi Bulunmuyor (9 Haziran 2006)Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, bakanlığa bağlı 93 müzeden 78’inde kameralı güvenlik sistemi bulunduğunu söyledi.
Dubai Towers'a Başbakan Yorumu (9 Haziran 2006)Ceylan Otel'de yapılan forumda, Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun sponsorları arasında yer alan Dubai Towers projesinin sahibi Sama Dubai Holding büyük ilgi gördü. Foruma katılan firmaların stantlarını gezen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sama Dubai standını da gezdi. Sama Dubai CEO'su Farhan Faraidooni, Başbsakan'a eşlik etti. Sama Dubai standında diğer ülkelerdeki projelerle birlikte İstanbul'da yapılması planan Dubai Towars Projesi'nin fotoğrafları da yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, Dubai Towers'ın yapılacağı arazinin satışı ile ilgili bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, 'Daha o konuda bir netlik yok. Alternatifler düşünülüyor' dedi.
Tarih: 9 Haziran 2006 Kaynak: Tercüman
Büyükşehir’den “Gemi Atıklarını Arıtma Tesisi” (9 Haziran 2006)İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. tarafından Haydarpaşa’da inşa edilen Türkiye’nin ilk “Gemilerden Petrol Türevli Atık Kabul ve Arıtma Tesisi”, Başkan Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle açıldı.
Rezidor, Maçka'dan vazgeçmiyor (9 Haziran 2006)Rezidor SAS, Maçka Oteli'nde Emekli Sandığı ile mahkemelik oldu ama Türkiye'den vazgeçmedi. Rezidor SAS'ın CEO'su Kurt Ritter, "En kötü ihtimalle 2012 yılında Türkiye'deki otel sayımız en az 10 olacak" dedi.
Katarlı şirket 5 milyar dolarla yatırıma geliyor (9 Haziran 2006)DEİK Türk-Lübnan İş Konseyi Başkanı Habbab, Türkiye'ye gelmekte istekli olan Katarlı Amwal adlı şirketin daha çok rezidans, alışveriş merkezi gibi inşaat projelerinde çalıştığını söyledi.
Mühendisler, 'Yeterlilik Tasarısı' için ayakta (9 Haziran 2006)Meclise sevkedilen Mesleki Yeterlilik Kurumu Yasa Tasarısı Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni (TMMOB) ayağa kaldırdı. Yasa tasarısı aynen kabul edilirse mühendis, mimar ve şehir plancısı mesleklerini seçenler, Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan sertifika almadan mesleklerini icra edemeyecekler. Tasarıyı protesto eden TMMOB Genel Sekreter Vekili Hakan Genç, "Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleği uygulama kuralları, meslek içi eğitim ve belgelendirme işlemleri bizatihi meslek odalarınca yapılır ve yapılmaktadır. Dünyada bunun başka bir örneği de bulunmamaktadır" diyerek, yasa tasarısını eleştirdi. Genç şunları kaydetti: "Ülkemizde de meslek odalarının kuruluş felsefesi meslek kurallarının, yeterliliğin, meslek içi eğitimin odalar tarafından yapılması esasına dayanır. Bu yetkinin devlet eliyle kurulmuş ve mühendislik, mimarlık ve şehir planlaması alanıyla ilgisi olmayan kurumlara devredilmesi kabul edilemez. Üniversitelerin vermiş olduğu diploma, o bireyin mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı kariyerine başlaması için yeteri kadar bilgilendirildiğini belgelemektedir."
Tarih: 9 Haziran 2006 Kaynak: Birgün Yazan: Çilem Kaya
Toplam 131 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.