Haberler

Haberler

Toplam 124 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 21. haberden 40. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Bodrum Kalesi'nde durum değişiyor... (22 Haziran 2006)Kimse kusura bakmasın -başta da eski Bodrum Müzesi müdürü Oğuz Alpözen-, bu işin altından çapanoğlu çıktı.
Deprem deniz dibinden izlenecek (22 Haziran 2006)Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Gülay Barbarasoğlu, depremlerin takip edilebilmesi amacıyla, Marmara Denizi’ne 2007 yılı sonuna kadar 6 gerçek eşzamanlı, deniz dibi rasathane birimleri yerleştirileceğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan; “İstanbul’u müze şehir haline getirelim…” (22 Haziran 2006)İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle restore edilen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müzesi, Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş’ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
Dev Ulaşım Yatırımlarıyla "Rüya İstanbul’un Temelleri Atılıyor" (22 Haziran 2006)“İstanbul Trafiği için 116 Çözüm” sloganıyla ulaşım sorununu bitirmek için dev yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle 42 Kavşak ve Yol’a daha imza attı.
Belediye şehirde yeni otopark alanları arıyor (22 Haziran 2006)İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan, İstanbul'da ilçeler bazında tek tek otopark alanları belirlediklerini ve hedeflerinin 200-250 bin araçlık yeni otopark alanı üreterek toplam 500 bin araçlık kapasiteye ulaşmak olduğunu söyledi.
Kamusallaşan mimarlık tartışması (22 Haziran 2006)Osmanlı Bankası Müzesi'nde eylül ayına kadar devam eden ''Aradığınız Kişiye Şu An Ulaşılamıyor: Türkiye'de Hayat Tarzı Temsilleri, 1980-2005'' adlı sergi kapsamında bir dizi söyleşi düzenlenecek. Uğur Tanyeli 'nin katılacağı ilk toplantı 28 Haziran Çarşamba günü saat 18.30'da gerçekleştirilecek. ''Türk'ün Mimarlıkla İmtihanı: 1980-2005'' konulu söyleşide, mimarlığın toplumsal inşası, yaşanan ve yaşanmakta olan sosyal değişimlerle paralel olarak ele alınacak. Konuşmasında, popülarize olan mimarlığın kamusallaşma sürecine ışık tutacak olan Tanyeli, konu hakkında, ''Bu sürece önayak olan dekorasyon, tasarım ve kentsel yaşam dergileri, televizyon programları ve popüler basının mimarlık konulu soruşturmaları, mimarlığın gündelik yaşamımıza girerek meslekten olmayanlarca da konuşulur hale gelmesini sağladı. Böylece mimarlık, sadece hayat tarzı temsillerinin var olacağı bir alan yaratmakla kalmadı, kamusal alan tarafından da tanımlanır oldu'' diyor
Tarih: 22 Haziran 2006
İnşaatçı ‘Düzenleme’ İstiyor (22 Haziran 2006)İnşaat sektörünün ülkenin ana sektörlerinden biri olduğuna ve yüksek istihdam ile katma değer üreten bir sektör olduğuna dikkat çeken Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu ve Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER), “Yapı Kanunu Tasarısı Taslağı’nda sektörün problemlerini de çözecek maddelerin konulmasını istiyor. Müteahhitlik hizmetlerinin yapısal temellerinin kurulmasını ve bunların yasal alt yapılarının oluşturulmasını isteyen ANİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tellioğlu, şunları söyledi: “AB ile bütünleşme sürecinde istihdam yapımızdan kaynaklanacak problemleri ortadan kaldırmak bakımından yapılacak düzenlemelerin önemi bir kat daha artmaktadır. Taslağın genel yapısı içerisinde müteahhitlik sektörünün yapılanmasıyla ilgili hiçbir düzenlemenin olmadığını ileri süren Tahir Tellioğlu, bu sektörde yer alan özel ve tüzel kişiliklere yeterlilikleri, sektöre girme şartları ve sicilleriyle ilgili özel bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.
Tarih: 22 Haziran 2006 Kaynak: Türkiye
Deprem bilinci canlı tutulmalı (22 Haziran 2006)Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle restore edilen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müzesi, dün törenle açıldı.
Romanlara mimarlık desteği (22 Haziran 2006)YTÜ ve 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale'deki Roman mahallesini 'himaye'lerine aldılar. Onlar, bugünkü Çanakkale'nin ilk sakinleri...
Belediyeler ‘birlik’ için kesilen trilyonların peşine düştü (22 Haziran 2006)Borç batağındaki belediyeler, bütçelerinden kesilmeye başlanan ‘birlik parası'nın kavgasını veriyor. Sadece İstanbul'daki belediyelerden yapılan kesinti 3 milyon YTL'yi (3 trilyon lira) buluyor.
Halkıyla bütünleşen müze (22 Haziran 2006)Uşak ve Kahramanmaraş müzelerindeki bazı yapıtların sahteleriyle değiştirilmesi olaylarının tartışıldığı dönemde, yurttaşların bağışlarıyla yapıt sayısı her geçen gün artan, buna paralel olarak da ziyaretçi trafiği hızlanan Bursa Kent Müzesi, halkıyla bütünleşen bir kültür merkezine dönüştü.
Ayasofya Müzesi bir sonraki kitaba... (22 Haziran 2006)'Masal Masal İstanbul' projesi kapsamında hazırlanan kitaplara Ayasofya Müzesi'ni almayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kız Kulesi ile Ayasofya'nın bundan sonra basılacak eserler arasında olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı açıklamasında, 23 kitaplık 'Masal Masal İstanbul' serisini 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dağıtılmak üzere '23 Masal 23 Şehir' konsepti ile hazırlandığı belirtilerek, şöyle denildi: "Çalışma, 23 Nisan'a yetiştirilememiş ve 15 Haziran'da duyuruldu. Daha sonra proje Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın direktifiyle eser sayısı 34'e çıkarılarak genişletildi. Buna göre masallardan ilki olarak kamuoyuna duyurulan 'Kız Kulesi'nin ardından ikinci eser 'Ayasofya' olacak." Büyükşehir Belediyesi, 'masal içermediği' gerekçesiyle Ayasofya'ya 23 kitaplık dizide yer vermeyince tepki görmüştü.
Tarih: 22 Haziran 2006 Kaynak: Radikal
‘Çevrede AB standardı için 35 milyar Dolar lazım’ (22 Haziran 2006)Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin çevre konusunda AB standartlarına ulaşması için yaklaşık 35 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Araba ile Gökyüzüne Dokunmak! (21 Haziran 2006)Öyle bir apartman dairesi düşünün ki arabanızı oturduğunuz katın önüne parkediyorsunuz. Eve geldiğiniz zaman gerçekten evinize gelmiş oluyorsunuz. Arabanız çalınacak ya da zarar görecek endişesi taşımıyorsunuz. Nasıl mı? Araba meraklıları ve en ufak mesafeyi bile yürümek isteyenlere göre bir proje olan CarLoft: birincil araba kullanıcıları olan erkeklere yönelik bir tasarım.
İstanbul'un Öteki Yüzü (21 Haziran 2006)İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı son sınıf öğrencilerinin çalışmaları olan Eyüp, Gaziosmanpaşa, Pendik, Sultanbeyli ve Ümraniye'deki kültür profilleri konusunu sunumlar ve film gösterimiyle "İstanbul'un Öteki Yüzü" olarak tartışmaya açıyor. "İstanbul'un Öteki Yüzü:Eyüp, Gaziosmanpaşa, Pendik, Sultanbeyli ve Ümraniye'de Kültür Profili" isimli toplantı 26 Haziran 2006 tarihinde saat 14:00'da İstanbul Bİlgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü, Büyük Salonu'nda gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tarih: 21 Haziran 2006
Konutta kanserojen içermeyen malzeme dönemi (21 Haziran 2006)Yaşamı değiştiren büyük detaylar sloganı ile hayata geçen konut projesi Işın Hyency, konutta kanserojen içermeyen malzeme dönemini başlatıyor.
Bakanlık 'dur' diyor Karayolları dinlemedi (21 Haziran 2006)Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, mahkemenin "Aksu'yu yeniden sit kapsamına alan yürütmeyi durdurma kararını, iptal kararı gibi kabul ettiklerini ve projenin yürütmesini durduklarını" bildirdi.
Diyarbakır'a şarap fabrikası (21 Haziran 2006)Diyarbakır'da 5 milyon avroya mal olacak şarap fabrikasının hazırlıkları sürüyor. Fabrikayı yapacak şirketin ortaklarından İrfan Erdem, merkeze bağlı Karabaş Köyü yakınlarında 80 bin metrekare alanda kuracakları tesisin, 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacağını belirterek, bu kapalı alanın 2 bin metrekarelik bölümünün mahzen olacağını söyledi. Biri Fransız olmak üzere 3 ortaklı hazırladıkları projeyi gerçekleştireceklerini belirten Erdem, "Tadımlık düzeydeki şarap merakımızı yatırıma dönüştürmeye karar verdik. Eylül sonunda fabrikanın inşaatına başlayacağız. Fransa'dan da fidan getirttik. Diyarbakır'da 200 bin, Mardin Savur'da 35 dönüm bağ ektik. Diyarbakır'da üreteceğimiz şarabımızla dünya pazarında söz sahibi olmak istiyoruz" dedi. Erdem, fabrikanın şato görümünde olacağını ve yöreye özgü bazalt taşından yapılacağını belirterek, fabrikanın mimari projesinin Fransa'da çizildiğini ve bölge mimarisine uyarlanacağını kaydetti.
Tarih: 21 Haziran 2006 Kaynak: Birgün
Yenikapı'dan tarih fışkırdı (21 Haziran 2006)Marmaray Projesi kapsamında 14 arkeolog ve 150 işçinin çalıştığı Yenikapı'da sürdürülen arkeolojik kazılarda, toprağın altından tarih fışkırdı. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bir bütçenin ayrıldığı kazılar sırasında 8 batık, çok sayıda anfora, sikkeler gibi arkeolojik eser gün yüzüne çıkarıldı.
"Allianoi Sular Altında Kalmasın" İmza Kampanyası (21 Haziran 2006)Bergama ‘nın 18 km. kuzeydoğusunda, Bergama-İvrindi yolu üzerindeki Paşa Ilıcası antik Allianoi Kenti’nin merkezi. Allianoi’nin MÖ.2. yüzyılda kurulduğu söyleniyor. Burası Batı Anadolu’daki en büyük hem de en iyi korunmuş kaplıca sağlık merkezi. Kazılarda elde edilen cerrahi müdahale aletleri, buradaki sağlık hizmetlerinin sadece suyla sınırlı olmadığının da göstergesi.
Toplam 124 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 21. haberden 40. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.