Haberler

Haberler

Toplam 132 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. haberden 60. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
İlk nükleer santral yasası Meclis'te (2 Kasım 2006)Sinop'a kurulacağı belirtilen ilk nükleer santral için gerekli olan yasa tasarısı da Meclis'e sunuldu. Bakanlar Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yarışmayla seçeceği nükleer santralı kuracak şirkete, teknoloji edinme, nükleer yakıt üretimine yönelik yatırımlarla işletme personelinin eğitimi için teşvik verebilecek. Yasanın uygulanmasındaki koordinasyon yetkisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda olacak. Tasarının gerekçesinde, elektrik enerjisi üretiminde karşılaşılan kaynak kısıtlılığı ve enerji ihtiyacının karşılanması için etkin bir enerji politikasının oluşturulması ve idaresini gerekli kıldığı vurgulandı.
Tarih: 2 Kasım 2006 Kaynak: Milliyet
İklim felaketi (2 Kasım 2006)Küresel ısınmanın sonuçlarından biri de dünyada her yıl etkisini artıran fırtına ve seller. ABD'nin güney eyaletlerini ve New Orleans'ı yıkan 'Katrina' kasırgası son yılların en büyük çevre felaketiydi.
Esenboğa Havalimanı’nın Mimarları (1 Kasım 2006)TAV Havalimanları Holding tarafından 2 yılda inşa edilen ve 15 yıl 8 ay süreyle işletilecek Esenboğa Havalimanı, Ankara’nın Başkent oluşunun 83. yıldönümü olan 13 Ekim 2006 tarihinde törenle açıldı. Taahhüt edilen tarihten 1 yıl önce tamamlanarak hizmete açılan ve 182 bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek olan Esenboğa Havalimanı’nın projesi, DHMİ tarafından 1998 yılında açılan yarışmayla birinci gelen; Ercan Çoban, Ahmet Yertutan, Suzan Esirgen ve Süleyman Bayrak tarafından hazırlandı. Ancak açılış sırasında ve medyada projenin mimarlarının isimlerinin anılmaması tepki topladı.
Hüseyin Kaptan ile İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nin Çalışmaları Üzerine… (1 Kasım 2006)İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi Koordinatörü Hüseyin Kaptan, NTV’de Mirgün Cabas’ın sunduğu Haber Merkezi ve Murat Birsel’in sunduğu Basın Odası programlarına konuk oldu. Katıldığı programlarda İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi olarak hazırlanan planlardan bahsederek, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
Hızlı trene kaynak arayan TCDD'nin 3 bin gayrimenkulü için firmalar kapıya dayandı (1 Kasım 2006)Devlet Demiryolları'nın hızlı tren projesini finanse etmek için Turyap aracılığıyla satışa çıkaracağı büyük ve değerli gayrimenkuller, firmaları harekete geçirdi. İnşaat, turizm ve perakende firmaları Turyap'ın kapısını çalmaya başladı.
Kaçak yapılar yıkılıyor (1 Kasım 2006)Avcılar İlçesi, Cihangir Mahallesinde bulunan Cemal Suna'ya ait imara aykırı kaçak yapı ile ilgili olarak Avcılar Belediyesince 3194 sayılı İmar Kanunun 32.maddesine göre alınan Encümen Yıkım Kararı gereği 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 11.maddesinde belirtilen yetkiye istinaden yıkım işlemi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü ekiplerince 31.10.2006 günü gerçekleştirildi.
Tarih: 1 Kasım 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Karadeniz çöplük olarak kullanılıyor (1 Kasım 2006)Çevre Koruma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Meltem Çetinkaya, Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerin denizi çöplük ve fosseptik olarak kullandıklarını söyledi. Çevre Koruma Derneği yöneticileri, 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü nedeniyle Kozlu Beldesi sahilinde bulunan çöp döküm alanında dün bir basın açıklaması yaptı. Karadeniz’deki kirliliği temsil eden cadı maskesi giyen bir çevrecinin de bulunduğu basın açıklamasında konuşan Çetinkaya, “Sahillerdeki çarpık, insana ve çevreye duyarsız yapılaşma, evsel ve endüstriyel lağım suları, tıbbi atıklar, çöpler ve bilinçsizce kullanılan tarım ilaç ve gübreleri yüzünden Karadeniz aşırı derecede kirlenmektedir. Mevcut kirlilik, Karadeniz’de yaşayan tüm balık türlerinin azalmasına ve bazı türlerin yok olmasına neden olmaktadır” dedi.
Tarih: 1 Kasım 2006 Kaynak: Referans
Kirliliğe Türkiye'nin katkısı (1 Kasım 2006)Sera etkisi yaratan gazların atmosfere salımında en hızlı artışın Türkiye'de meydana geldiği, atmosfere en çok zehirli gaz bırakan ülkenin ise ABD olduğu belirtildi.
İstanbul ve Marmara’nın ‘Çevre Düzeni Planları’ tamamlanıyor (1 Kasım 2006)Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İMP’de “İstanbul ve Trakya Çevre Düzeni Planları” ile ilgili bir toplantı düzenledi. Bakan Pepe, geleceğin İstanbul’unu ve Marmara Bölgesi’ni şimdiden planladıklarını söyledi.
Yapı Kredi’nin 100 milyon $’lık koruları satışta (1 Kasım 2006)Yapı Kredi Bankası’nın gayrimenkulleri protokol çerçevesinde satışa çıkıyor. Gayrımenkuller belirlenen fiyatın üzerinde satılırsa, Karamehmet de pay alacak.
Darül Kurra müze oluyor (1 Kasım 2006)Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Selimiye Camii’nin bahçesindeki Darül Kurra Medresesi’nin müzeye dönüştürülmesi ihalesinin yapıldığını belirttiler. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Darül Kurra Medresesi’nin Selimiye Vakıf Müzesi’ne dönüştürülmesi için röleve ve restorasyon projesinin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda onaylanmasının ardından, ihale edildi. İhaleyi alan firmayla sözleşme yapılacağını belirten yetkililer, gelecek günlerde müzenin oluşturulması için teşhir ve tanzim çalışmalarına başlanacağını bildirdiler. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı tarihi eserlerde ve envanterde kayıtlı tarihi değere sahip halı, kilim, rahle, alem, sancak, mumluk, şamdan, el yazma eser ve Kur’an-ı Kerim’lerin Selimiye Vakıf Müzesinde sergileneceğini ifade eden yetkililer, müzenin 2007 yılı nisan veya mayıs ayında açılacağını bildirdiler.
Tarih: 1 Kasım 2006 Kaynak: Türkiye
Çevreciler, Çeşme'deki kamu arazisi tahsisi için dava açıyor (1 Kasım 2006)Ege Bölgesi'ndeki çeşitli çevre ve koruma dernekleri, "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkındaki Yönetmelik" kapsamında Çeşme'deki tahsis çalışmalarıyla ilgili İdare Mahkemesi'ne dava açtı.
Şehir Plancıları Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Deprem İçin Uyardı: Belediye topu taca atmasın! (1 Kasım 2006)Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın, binalarını güçlendirmeyen vatandaşların depremde zarar göreceği ve sorumluluğun toplumda olduğu yönündeki sözlerini eleştirdi.
İstanbul’da yaşam kültürü tartışılıyor (1 Kasım 2006)İKSV, İstanbulluları çok yakından ilgilendiren bir projeyi üç gün sürecek bir sempozyumla gündeme taşıyor: ‘İstanbul’da Yaşam Kültürü’.
Depreme hazırız (1 Kasım 2006)Doğrusunu isterseniz "deprem tartışmaları" tam bize uygun bir tartışma türüdür. Çünkü; niçin, niye, neden olduğu belli olmadığı gibi, nerede, ne zaman, nasıl olacağı da bilinmemektedir.
Sabiha Gökçen'in yeni terminaline beş talip (1 Kasım 2006)Sabiha Gökçen Havaalanı'nın ana hissedarı Sivil Savunma Müsteşarlığı, yeni dış hatlar terminal binası için ihaleye çıkma hazırlığında. İhaleyle TAV ve Çelebi gibi yerli şirketlerin yanı sıra yurtdışından da yatırımcıların ilgilendiği öğrenildi.
İstanbul Depremi için Süre Doldu (1 Kasım 2006)ODTÜ Öğretim Üyesi ve Ulusal Deprem Konseyi Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul depremi için beklenen sürenin dolduğunu söyledi. Prof. Dr. Sucuoğlu, Marmara depreminin üzerinden 7 yıldan fazla zaman geçmesine karşın, depreme karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu savundu.
Çürük binalar yıkılamıyor (1 Kasım 2006)İstanbul Deprem Master Planı çerçevesinde pilot bölge seçilen Zeytinburnu'nda, yıkılacak binalar belirlenmesine karşın şimdiye dek bu binalar boşaltılamadı.
Arkitera Platform’da yeni başlık; ‘Gayrimenkul Sektöründe Mimar Olmak’ (31 Ekim 2006)'Gayrimenkul sektöründe çalışmak mimarlara neler sunar?’, ‘Bu sektörde çalışan mimarların rolü, beklentileri ve mücadeleri nelerdir?’ gibi daha birçok sorunun cevap bulacağı ‘Gayrimenkul Sektöründe Mimar Olmak’ başlıklı üçüncü Arkitera Platform 2006 toplantısı 1 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek. ‘Mimarlıkta Yol Ayrımları’ ana başlığı altında, mimarları mesleklerinin farklı uygulama alanlarıyla tanıştırmayı hedefleyen Arkitera Platform 2006, bu alanlarda tecrübe kazanmış birçok mimarı biraraya getiriyor.
Mimarlıkla Dolu Bir Yıl (31 Ekim 2006)Rotterdam 2007 yılında mimarlık kültürünü Rotterdam 2007 Mimarlık Kenti başlığı altında muhteşem bir şekilde kutlayacak. Bu kapsamlı festival dikkatleri şehrin gösterişli mimarisinde toplayacak. 2007 yılı boyunca Rotterdam, sergilerle, etkinliklerle, gezilerle ve mimarlığın 40 zirve noktası hakkındaki sesli turlarla mimari ilginin platformu olacak.
Toplam 132 haber 7 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. haberden 60. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.