Haberler

Haberler

Toplam 177 haber 9 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 121. haberden 140. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
‘Mimarların ustaları’ İstanbul’da Buluşuyor (15 Nisan 2006)İstanbul, mimarların ‘Nobel’i kabul edilen ‘2006 Pritzker Mimarlık Ödülü’ törenine ev sahipliği yapacak.
11 yıldır bekleyen tasarı geliyor (15 Nisan 2006)Çevre cezalarını artırıp, bu konuda ilgililerin elini kolunu bağlayan çokbaşlılığa son verecek olan kanun tasarısı, 11 yıl sonunda yeniden Meclis yolunda. 1995'te hazırlanıp 'rafa kaldırılan' tasarı, geçen yıl Çevre Komisyonu'nda kabul edilen rapor üzerinden bu hafta TBMM'de görüşülecek. CHP de desteğe hazır.
Cevahir gözünü Kadıköy Hali'ne dikti (17 Nisan 2006)Cevahir Holding, ikinci alışveriş merkezini Anadolu Yakası'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kadıköy Hali'ne inşa etmek istiyor. Hafriyata yıl sonunda başlanacağı konuşuluyor.
İstanbul'a uçaklı yunuslu makyaj... (15 Nisan 2006)Haliç, yunus gösteri merkeziyle şenlenecek. Yeşilköy-Florya sahili düzenlenip halka açılacak, havacılık müzesi büyüyecek.
Topbaş: Çarpık Yapılaşmaya İzin Vermeyin (15 Nisan 2006)Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bütün ilçe ve belde belediye başkanlarından İstanbul’da kaçak, gecekondu ve çarpık yapılaşmaya kesinlikle izin vermemelerini istedi.
Kıyı kanunu gözden geçiriliyor (17 Nisan 2006)Bayındırlık Bakanlığı Kıyı Kanunu’na yönelik eleştirileri dikkate alarak taslağı yeniden düzenleyecek. Buna göre, sahil şeritlerinde yapılaşma yasağı koşulsuz 100 metre olarak uygulanacak. Sahil şeridinde var olan yapılarsa yeniden değerlendirilecek.
Bursa Müzesi Avrupa liginde... (15 Nisan 2006)Ziyarete açıldığı 2004 yılından bu yana yaklaşık 500 bin kişi tarafından gezilen Bursa Kent Müzesi, Avrupa Müze Forumu'nca verilen Avrupa Müzesi Ödülü'nde finale kaldı. Müze müdürü Ahmet Erdönmez, "Avrupa Müzeler Birliği Başkanı Wim Van Der Weiden, geçen yılın ekim ayında müzemizde incelemelerde bulundu. Müzenin Bursa'yı ne kadar yansıttığını, halkla ne kadar bütünleştiğini gördü. Her yıl 50-60 müzenin başvurduğu ödül için finale kaldık. Sonucu 13 Mayıs'ta Lizbon'daki törende öğreneceğiz" dedi. İlginin her gün arttığını vurgulayan Erdönmez, "Müze açıldığında bağışlanan parça oranı yüzde 1'ken şu anda yüzde 10'a çıktı. Bu dinamik yapı devam ederse bu müzenin, Bursa ve Türkiye'nin önemli kültür kurumu olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Tarih: 15 Nisan 2006 Kaynak: Radikal
İTO, yanındaki Liman Han’ı satın alarak otel yapacak (17 Nisan 2006)İstanbul Ticaret Odası (İTO), kendi binasının yanındaki Liman Han’ı satın almaya karar verdi. Eski yönetim döneminde otel yapmak amacıyla gündeme getirilen ancak alınamayan Liman Han'ın satın alınmasına İTO Meclisi toplantısında karar verildi. 27 sahibi bulunan han için 5 milyon 450 bin YTL fiyatta anlaşıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, hanın bulunduğu yere otel yapılmasıyla ilgili ön hazırlıkların yapıldığını aktararak, "Ancak buranın kültür ve kongre ağırlıklı bir merkez yapılması da önerildi. Bir kısmının odanın ihtiyacı için kullanılması da teklif ediliyor. Sadece otel mi yapılacağı, yoksa kültür ve kongre merkezi mi olacağının tartışmasını mecliste yapmamız en doğrusu. Bunu belirledikten sonra TOBB'la konuşup ortak proje ortaya çıkarılması gerekiyor." diye konuştu. İTO binasının yanındaki otoparka bakan liman, yaklaşık 564 metrekare. 1910 yılında dönemin padişahı tarafından yaptırılmış ikinci dereceden tarihi bir eser olan hanın 27 ortağı bulunuyor.
Tarih: 17 Nisan 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Abdulhamit Yıldız
Yapı sektörüne deprem düzenlemesi (17 Nisan 2006)Bayındırlık ve Sanayi Bakanlıkları, yapı malzemeleri sektörünü disiplin altına almak için standartlara uymayanlara ağır cezalar getiren bir protokol imzaladı.
Yabancılar Emlakçılığa da El Attı (17 Nisan 2006)Yabancıların turistik yörelerde aldığı emlak sayısı artınca, yabancı uyruklu emlakçıların oranı da her geçen gün artıyor. Ancak kayıt dışı çalışan yabancı uyruklu emlakçılar, sektörü olumsuz etkiliyor.
Yabancılar Türkiye'de emlakçılığa el attı (17 Nisan 2006)Yabancıların, Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Didim başta olmak üzere turistik yörelerde yoğun olarak gayrımenkul alımına yönelmesi üzerine, söz konusu yerlerde emlak ofisi açarak emlakçılık yapmaya başlayan yabancı uyrukluların sayısı da giderek artış göstermeye başladı.
Pepe: Daha Çok Varil Var (17 Nisan 2006)Tuzla’da salı günü başlaması planlanan zehirli varilleri temizleme çalışmaları öne alınarak, dünden itibaren hummalı bir çalışma başlatıldı. Orman Bakanı Pepe, İstanbul Valisi Güler ve Belediye Başkanı Topbaş, bölgede incelemelerde bulundu.
Genç mimarlardan gelecek tasarımları (15 Nisan 2006)'Beyoğlu'nu nasıl bir gelecek bekliyor?' Bu soruyu cevaplamak olanaksız ama bu, hayal de edemeyiz anlamına gelmiyor. Demirören Gayrimenkul, Arkitera Mimarlık Merkezi'nin koordinasyonunda 'Beyoğlu, nereye?' isimli bir yarışma, düzenliyor.
Tarihin yaşadığı bina (15 Nisan 2006)Osmanlı'nın son döneminde imparatorluğun borçlarını tahsil eden Düyûn-ı Umûmiye için inşa edilen, bugün İstanbul (Erkek) Lisesi olarak kullanılan binanın öyküsü, kitaplaştırıldı.
İstanbul'un 'Kurtuluş' Umudu (17 Nisan 2006)İstanbul'un en önemli tarihi eserlerinin bulunduğu Eminönü İlçesi'nin Belediye Başkanı Nevzat Er, kentin 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi için katkı sağlayacaklarını söyledi.
Unakıtan: Nükleer santral şart (16 Nisan 2006)Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, nükleer santral yapmanın şart olduğunu söyledi. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın 'Vergi Rekortmenleri Ödül Gecesi'nde konuşan Unakıtan, "Enerjinin maliyetini ucuzlatırsak, Türkiye'yi rekabetçi hale getiririz. Ancak bu kısa vadede olabilecek bir çalışma değil" dedi. Türkiye'nin, enerjisinin tamamını dışarıdan tükettiğini ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti: "Kömürü, petrolü, doğalgazı dışarıdan alıyoruz. Enerjiyi ucuzlatmamız lazım. Uzun vadede yatırımlar gerekli. İlk önce kendi özkaynaklarımızı harekete geçireceğiz. Barajımızı, termik santrallarımızı ve nükleer santralımızı yapacağız. Başka çaremiz yok." Unakıtan, çevreciler kızıyor diye nükleer santralı yapmamanın doğru olmayacağını belirterek, "Fransa'nın yüzde 80'i nükleer enerji. Orada hiç mi çevreci yok?" ifadesini kullandı.
Tarih: 16 Nisan 2006 Kaynak: Radikal
Kültürpark Yeraltı Otoparkı İhalesi 4 Mayıs'ta (17 Nisan 2006)İzmir’in, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda ele alınan Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nın yapım ihalesi 4 Mayıs 2006’da gerçekleştirilecek.
Komşu çöp koktu! (16 Nisan 2006)Yunanistan çöp yığınları altında boğuldu. Ülke çapında temizlik işçilerinin 11 gündür süren grevi nedeniyle başta Atina ve Selanik olmak üzere tüm ülkede toplanmayan çöpler, insan sağlığı için tehlikeli boyutlara ulaştı.
Hadid: Kartal marka olacak (16 Nisan 2006)İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal için hazırlattığı Kentsel Dönüşüm projesinin sahibi dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ile Kartal Taş Ocakları, Çimento Fabrikası ve sahil şeridini gezerek incelemelerde bulundu. Hadid ve Dağlar, çalışmalara hızla başlanması ve projenin bir an evvel hayata geçmesi için görüş alışverişinde bulundular. Kartal'ın bu projeyle bir dünya markası olacağını söyleyen Hadid, "İstanbul gibi önemli bir kent için proje çizmekten çok mutluyum" dedi.
Tarih: 16 Nisan 2006 Kaynak: Radikal
Kocaoğlu, “Yayılan Sanayi, Kentsel Dönüşüme Katkı Sağlayacak” (17 Nisan 2006)İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2003 yılında temeli atılan ve altyapı çalışmaları sürmekte olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ni (ALOSBİ) ziyaret etti.
Toplam 177 haber 9 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 121. haberden 140. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.