Haberler

Haberler

Toplam 148 haber 8 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 61. haberden 80. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Karayolları arazisi yine mahkemelik (9 Ağustos 2006)Yapı-Yol-Sen, Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasının satışına ilişkin Bakanlar Kurulu ve İstanbul Defterdarlığı tarafından alınan kararların iptali için dava açıyor. Yapı-Yol-Sen, 2002 ve 2004 yılında aynı konuyla ilgili açtığı davaları kazanarak satış kararları iptal ettirmişti. Yapı-Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin , 18 Ağustos'ta Zincirlikuyu'da üzerinde Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün kurulu olduğu arsa üzerindeki binalarla birlikte satılacağını belirtti. Toplam 96 bin 500 metrekarelik alana ilişkin İstanbul Defterdarlığı duyurularında ''eşsiz Boğaz manzaralı'' ifadesinin kullanıldığını kaydeden Tekin, ''Daha önce de müdürlüğün bulunduğu alan birilerinin hep iştahını kabartmıştı'' dedi. Tekin, ''Kaç tane karar verilirse verilsin AKP iktidarı 'eşsiz boğaz manzaralı' bu satıştan vazgeçemezdi, geçmedi de. İmar planı değişikliği yaptılar. 5018 sayılı yasa ile Karayolları'nın mülkiyetindeki tüm taşınmazları hazineye devrettiler. Bu arsanın daha önceki satış isteği de şimdiki satış isteği de birilerine peşkeş çekmek içindir. Arsanın alıcısı bellidir: Dubai Şeyhi El Makdum . Arsada yapılacak plazadaki ofisler için broşür bile bastırıldı'' dedi.
Tarih: 9 Ağustos 2006 Kaynak: Cumhuriyet
İmar izni mümkün değil (9 Ağustos 2006)Suudi Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud 'un henüz ''prens'' lik yıllarında Boğaziçi kıyılarında satın aldığı ünlü ''Sevda Tepesi'' yeniden gündemde...
İmar Düzeni... (9 Ağustos 2006)Bir ülkenin imar düzeni onun gelişmişliği ile bağlantılıdır. Geri kalmış ya da gelişmemiş toplumlarda kentlerin ve diğer yerleşim yerlerinin düzensiz oluşumu bundandır. Batı'da ortaçağın ardından özellikle kentlerde gözlemlenen imar hareketleri, sözünü ettiğimiz toplumsal gelişmenin göstergeleridir.
İstanbul'u en iyi hangisi anlatıyor? (9 Ağustos 2006)"2010 Avrupa Kültür Başkenti" olan İstanbul için afiş hazırlama projesi başlatıldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu, Türkiye'de isim yapmış 64 grafik tasarımcısına "Siz olsaydınız, nasıl bir İstanbul afişi hazırlardınız?" sorusunu yönelterek bir teklifte bulundu.
TOKİ'nin 'çevre vergisi'ne tepki (9 Ağustos 2006)Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, dünyanın bazı ülkelerinde çimento üretiminden veya ihracatından çevre vergisi alındığı iddiasının tamamen yanlış ve hayal ürünü olduğunu savundu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ihraç edilen çimentodan çevre vergisi alınmasını önermişti. İğnebekçili, çevre vergisiyle ilgili yaptığı açıklamada, sanayileşmede Türkiye'den çok daha ileri noktada olan ülkelerin bile böyle bir kısıtlamayı reddettiğini söyledi. İğnebekçili, AB ülkelerindeki çimentocuların, ülkeler bazında kendilerine tahsis edilen kotalarla üretim yaptıklarını ve herhangi bir çevre vergisi ödemediklerini belirtti.
Tarih: 9 Ağustos 2006 Kaynak: Milliyet
Felaket Adım Adım Geliyor (9 Ağustos 2006)İsrail'in Lübnan'ı yerle bir eden bombardımanı şiimdi Akdeniz'i vuruyor. Lübnan'daki bombalanan petrol tesislerinden denize sızan 15 bin tona yakın petrolün Doğu Akdeniz'de eşi görülmemiş bir çevre felaketine yol açabileceği uyarısı yapılıyor.
Zincirlikuyu'da Yargı Savaşı Başladı (9 Ağustos 2006)KESK'e bağlı Yapı Yol Sen'in Genel Başkanı Bedri Tekin, İstanbul Zincirlikuyu'da halen üzerinde Karayolları 17'nci Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu çok değerli arsanın 18 Ağustos'ta satılacağını belirterek, yargıya başvurduklarını söyledi.
Zeytinburnu-Bağcılar Tramvay Hattının Araçları Sefere Hazır (9 Ağustos 2006)Ağustos ayı içinde hizmete girmesi planlanan Zeytinburnu-Bağcılar tramvay hattında hizmet verecek araçların rehabilitasyon çalışmaları tamamlandı.
Yeni Tiran (8 Ağustos 2006)Tiran, Avrupa’nın son 15 yıl içerisinde değişen bir başkenti. 1990 yılında Arnavutluk'ta komünist rejimin düşmesinden sonra şehir demokrasinin gelişimi, göç, oluşan kargaşa sonrası askeri müdahale ile dramatik ekonomik kriz yaşanması ve daha sonra da hızlı ve oransız bir biçimde ekonominin gelişmesi gibi postmodern prenslerin ellerinde bulunan, pragmatik kentsel politika hikayeleriyle karşı karşıya kaldı. Sürreal bir çıkmaz süreci içinde olan, belediye başkanı ve başbakan arasındaki düellonun azalmasını bekleyen şehre, Pier Paolo Tamburelli’nin anlatımı ve Valentina Gugole’nin fotoğraflarıyla bir görsel gezi düzenleyelim.
Yeni Ülkeler, Kentler mi? (8 Ağustos 2006)Özgürlüğün peşinden koşan en son devlet adamı, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone. Süper kentlerin yükselişi ulus-devleti tehdit mi ediyor?
Marmaray tüplerini yerleştirme çalışmaları başlıyor (8 Ağustos 2006)Marmaray projesinde deniz dibine 11 adet tüp yerleştirecek olan Ecem Sultan dubası, Haydarpaşa Limanı'ndan Heybeliada açıklarına alınıyor.
Yabancıya mülk satışında İspanya modeli inceleniyor (8 Ağustos 2006)Yabancılara mülk satışında İspanya modelinin Türkiye'de uygulanması üzerinde duruluyor. Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, temmuz ayında gerçekleştirdiği İspanya gezisi sırasında, yabancılara mülk satışı konusunda inceleme ve temaslarda bulundu ve yabancıların büyük ilgisini çeken İspanya'nın, taşınmaz satışında nasıl bir model uyguladığı ve ikinci konutların nasıl değerlendirildiği mercek altına alındı.
Zorunlu Deprem Sigortası'nda hüsran (8 Ağustos 2006)Marmara depreminin hafızalarda bıraktığı izler tazeliğini korurken, aradan geçen yedi yıla rağmen hala yeterince ders almadığımız görülüyor.
Hasankeyf ve Utanç (8 Ağustos 2006)Öyle çıkıp ''Biz Türkler şöyle kahramanız, böyle kahramanız'' diye kasım kasım kasılmayalım. Ya da ''Biz Türkler vatan dedik mi, akan sular durur'' diye kendi kendimizi gaza getirmeyelim.
Tarihi Görselliğiyle Mardin Müzesi (8 Ağustos 2006)Farklı birçok kültürün beşiği olan Mardin, değişik mimarisiyle açık bir müze görünümündedir. Kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği yönetim değişimleri, savaşlar ve olaylar kentin mimarisini pek etkilememiş. Mardin, iyi korunmuş ve en az bozulan kentlerimizden biri olmuştur. Kent merkezi, özgünlüğünün korunması amacıyla site alanı içindedir.
Küllerinden doğan şehir: Nürnberg (8 Ağustos 2006)Bin yıllık tarihi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler'in izini yok etmeye kararlı müttefiklerin bombardımanı altında yok olan Almanya'nın Nürnberg kenti, 1960 yılına kadar aslına uygun olarak yeniden inşa edildi.
Mimarî koruma, ödülle özendirilecek (8 Ağustos 2006)Kültür ve Turizm Bakanlığı, mimarî mirasa ilgiyi canlı tutmak için “Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri” verecek. Bakanlığa bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce verilecek ödüller iki ana başlıkta toplanıyor. Koruma Uygulama başlığı altında Tarihî Çevrede Yeni Yapı Ödülleri, Uygulama Başarı Ödülü, Yapımcı Ödülü, Restorasyon Uygulama Dalı Ödülleri, Restorasyon-Koruma Başarı Ödülü, Yapımcı Firma ya da Ekip Ödülü, Ustalık Ödülü, Tarihî Çevre Koruma Kapsamında Sokak Sağlıklaştırma veya Çevre Düzenlemesi Uygulama Ödülleri, Uygulama Başarı Ödülü ve Yapımcı Ödülü bulunuyor. Koruma ve Restorasyon Projesi başlığı ise Tarihi Çevrede Yeni Yapı Projesi, Anıtsal Yapı Restorasyon Projesi, Sivil Mimarlık Örneği Restorasyon Projesi, Tarihi Çevre Koruma Kapsamında Sokak Sağlıklaştırma veya Çevre Düzenlemesi Projesi ve Arkeolojik Alanda Restorasyon Projesini kapsıyor. Başvurular 21 Ağustos-5 Eylül arasında yapılacak. Sonuçlarsa 3 Ekim’de açıklanacak.
Tarih: 8 Ağustos 2006 Kaynak: Zaman
Tarım arazileri imara açılıyor (8 Ağustos 2006)GAP'la birlikte büyük bölümü birinci sınıf tarım alanı statüsünde olan Şanlıurfa'da, Harran Ovası içersinde yer alan Konuklu beldesi, İl Genel Meclisi kararıyla imara açılıyor. AKP'li üyelerin kararına CHP'liler tepki gösterdi. Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Konuklu beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Halef Yıldız 'ın önerisiyle İl Genel Meclisi toplantısında beldenin imara açılması konusu gündeme geldi. Açık oylamada muhalefet üyeleri ret oyu kullanmalarına karşın tutanaklarda oybirliğiyle Konuklu'nun imara açılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Karara tepki gösteren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Vedat Melik Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarından birinin mevcut toprak potansiyelinin korunamaması olduğunu vurgulayarak, ''Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi GAP burada uygulanıyor. Yerel yöneticilerin yapması gereken, toprağın korunmasıdır. Toprak üzerinde yapılaşmaya izin verilmemeli'' dedi. AKP'li Konuklu Belediye Başkanı Halef Yıldız ise kararın çevre düzenlemesi olduğunu ve imara açılması durumunda Şanlıurfa Valisi ve Belediye Başkanı ile birlikte karar vereceklerini söyledi.
Tarih: 8 Ağustos 2006 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Arif Faraç
Yabancılara yapılan konutlar elde kaldı (8 Ağustos 2006)Türkiye'de yabancıların mülk edinmesini kolaylaştıran yasanın çıkmasının ardından yabancılara yönelik konut üretiminde patlama yaşandı. Ancak sektörde sancılı gelişmeler yaşanıyor.
Gayrimenkul satışında İspanya modeli geliyor (8 Ağustos 2006)Türkiye'de çok tartışılan yabancılara mülk satışı konusunda 'İspanya modeli' üzerinde karar kılındı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Turizm Bakanı Atilla Koç ile birlikte 28 - 30 Temmuz arasında gerçekleştirdiği İspanya gezisi sırasında, yabancılara mülk satışı konusunda incelemede bulundu.
Toplam 148 haber 8 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 61. haberden 80. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.