Haberler

Haberler

Toplam 197 haber 10 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
İstanbul Boğazı lastik mezarlığı (13 Mart 2007)İstanbul’un katı atık açısından en kirli noktası olan Harem sahilinden denize dalan Sualtı Temizlik Hareketi üyeleri, çıkardıkları lastiklerle kamuoyuna denizleri temiz tutma mesajı verdi. Denizin dibinden çıkartılan dev traktör ve dozer lastiklerinin dipteki canlı yaşamını tamamen yok ettiği görüldü. 1 Ocak 2007’de yürürlüğe giren, “Ömrünü tamamlamış lastiklerin kontrolü yönetmeliği”ndeki eksikler sebebiyle İstanbul Boğazı’nın kısa bir süre içinde lastik mezarlığına dönüşeceğini düşünen STH üyeleri Harem’de dalış yaptı. ÖTL yönetmeliğindeki eksiklere kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefleyen gönüllü dalgıçlar, İstanbul’un en kirli noktasında daha önceki dalışlarda yüzlerce lastiğin olduğunu belirlemişti. Büyük çoğunluğu denizde uzun zamandır beklediği görülen lastiklerin oluşturduğu kirliliğin canlı yaşamını tamamen yok ettiği görüldü. Harem Sahilini kaplayan yüzlerce lastiğin içinde dev traktör ve iş makinesi lastiklerinin de yer alması dikkat çekti. Daha önceki dalışlarla çıkartılan 99 dev lastiğin ardından önceki gün çıkartılan 17 lastikle toplam 116 atık sergilendi. Sert hava şartlarına rağmen deniz dibinden ellerinden geldiğince fazla lastik çıkartmaya çalışan 18 STH dalgıcı, canlı yaşamının tekrar oluşması için çaba gösterdi.
Tarih: 13 Mart 2007 Kaynak: Türkiye Yazan: Cüneyt Bitikçioğlu
Ulucanlar Cezaevi'nin Kültür Merkezi Yapılması İçin Proje Yarışması: Jüride eski tüfekler var (13 Mart 2007)Ankara'da bir zamanlar sağ ve sol görüşlü yazarları, öğrencileri ve eylemcileri ağırlayan, koğuşlarında Yılmaz Güney, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Cüneyt Arcayürek, Metin Toker, Bülent Ecevit gibi isimlerin kaldığı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın...
Neden şimdi? (13 Mart 2007)Dünya iklimini kararlı ve yaşanabilir kılabilmek için, önümüzdeki 50 sene içerisinde toplam emisyonları yaklaşık yüzde 50 oranında azaltmalı ve en nihayetinde beşte birine indirmeliyiz.
AKM değil bu zihniyet yıkılmalı (13 Mart 2007)Avrupa Kültür Başkenti seçilen bir kent olarak İstanbul'un, AKM gibi kurumları yıkmak yerine geliştirmek ve yönetmek için, karma bütçeli bağımsız kültür kurumları oluşturması zorunlu.
"Akdeniz cehennem olacak" (13 Mart 2007)Muğla Mimarlar Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Mimarlık ve Kent Buluşması" toplantılarının dördüncüsü Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Trakya'nın 'planlı' geleceği (13 Mart 2007)Lüleburgaz'da 25 Şubat günü bir panel yapıldı. 10 Mart'ta da Edirne'de bir panel yapılacak. Konu ayni: Trakya'nın geleceği, hem de "planlı" geleceği.
Basan... (13 Mart 2007)Böyle diyorlar: "Hasan almaz, basan alır..." Kim alırmış satışa çıkartılan milletin malını?..Ahmet, Mehmet, Ali, Veli, Osman, Ömer, Mahmut, Nuri, Tayyar, Kamil, Hüseyin, Hasan alacak değil..."Basan" alıyor.
İklim değişikliğinde ilk ulusal tespit: Türkiye'nin enerjisi kirli (13 Mart 2007)Türkiye'nin ilk 'İklim Değişikliği Ulusal Bildirimi'ne göre Türkiye'de sera gazı üretiminde lider, enerji sektörü. Çevre Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde hazırlanan raporda 1990-2004 arasındaki verilere göre atmosferde sera etkisi yaratan gazların sektörlere göre durumu incelendi.
Sinan'a saygı: Köprüyü yıkın (13 Mart 2007)İstanbul Büyükçekmece'de bugüne kadar 1.9 milyon YTL harcanan köprü bir hafta içinde tamamen kaldırılacak. Anıtlar Kurulu yeni köprünün yakınındaki, Mimar Sinan'ın 1565 yılında inşa ettiği tarihi köprünün görüntüsünün korunmasını istedi.
İstanbullunun 1.9 milyonu çöpe atıldı (13 Mart 2007)Büyükçekmece'nin Mimarsinan sınırında Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı köprülü kavşak Anıtlar Kurulu'nun kararıyla yıkılıyor.
Türkiye çölleşmeye koşuyor (13 Mart 2007)Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Şubat ayı yağış rasatları, Ocak ayı gibi olumsuz bir tablo ortaya koyarken, yağış azlığı, Türkiye'nin hemen hemen tüm bölgelerini etkilemeye devam ediyor.
Küresel iklim değişikliğine savaş açan İngiliz köyü (13 Mart 2007)Bilim insanları, küresel iklim değişikliğinin yol açacağı faaliyetleri birbiri ardına açıklarken, gelecekten endişe etmeye başlayan insanlar kendi çabalarıyla önlemler almaya başladı.
Türkiye’nin ilk iklim kongresi İstanbul’da (13 Mart 2007)Su Vakfı’nın öncülüğünde düzenlenecek 1. Türkiye İklim Değişikliği Kongresi (TİKDEK 2007), Türkiye’nin değişik kurumlarında iklim değişikliği üzerine çalışan uzmanları bir araya getirmeyi hedefliyor.11-13 Nisan tarihleri arasında İTÜ’de yapılacak kongrede sunulan bildiriler daha sonra Su Vakfı tarafından bir kitap haline getirilerek, iklim değişikliği üzerine bir kaynak olarak sunulacak. İSKİ, DSİ, DMİ, İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Teknik Yayıncılık’ın desteklediği TİKDEK 2007, Türkiye açısından olumsuz etkilerin beklendiği iklim değişikliği olayının Türkiye’deki verilerinin göz önüne alınarak, ayrıntılı olarak incelenmesini sağlayacak. Su Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, Paris’te yayınlanan Dünya İklim Değişikliği Raporu’ndan sonra Türkiye’de yayınlanacak bir raporun da Türkiye’deki durumu ortaya koyacağına işaret ederek, kongrenin bir sefere mahsus olmayıp, tekrarlanabilecek bir etkinlik olduğunu kaydetti.
Tarih: 13 Mart 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Merve Erdil
"Ekonomiye zarar verir" diye çürük okul binası kapatılmıyor (13 Mart 2007)"Kars Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olan Ardahan Meslek Yüksek Okulu'nun oturulamaz raporu olmasına karşın eğitim, öğretime devam edilmesi dikkat çekerken, okul binasında ki çatlamaların her geçen gün büyüdüğü gözleniyor.
Entelektüel kurum, müze arazisine konmaz (13 Mart 2007)Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tarih Vakfı’nın saray kompleksinde bulunan binaları boşaltmamasının "rant meselesi" olduğunu söyledi. Prof. Ortaylı, "Entelektüel bir kuruluş, yani bir aydın kuruluşu, bir bilim kuruluşu olan yer, öyle müze arazisine konmaz" dedi.
İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde 50'lerde (13 Mart 2007)İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranının yüzde 50'ler düzeyinde olduğunu belirterek, "Su rezervi bu yılı çıkarır. Şimdilik ciddi bir problem yok." dedi.
En pahalı evler Londra ve Madrid'de (13 Mart 2007)İnternet üzerinden emlakçılık yapan Alman, İspanyol ve İngiliz üç büyük firmanın ortaklaşa yaptırdığı bir ankete göre, Avrupa'daki en pahalı lüks evler Londra ve Madrid'de satılıyor.
Dünya şehirleri ve İstanbul (13 Mart 2007)Önümüzdeki yirmi yıl çeşitli şehirlerin 'dünya şehiri' olmak için atağa geçtikleri bir dönem olacak. Eskiden bunun tanımı devasa binalar ve yapılar inşa etmekten geçiyordu.
İstanbul da kuraklık sinyali veriyor (13 Mart 2007)İstanbul'u besleyen su kaynakları tehlike sinyalleri vermeye başladı. İSKİ dört aylık su rezervi kaldığında alarm ziline basacak. Kurum, şubat ayında sekiz aylık rezerv kaldığını açıklamıştı.
Amasya ve Çorum'da turizm Hititlerle canlanacak (13 Mart 2007)2,5 milyon Euro'luk 'Hitit Uygarlığı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları ve Tanıtımı Projesi' hazırlandığını söyleyen Çorum Valisi Hüseyin Poroy, projeyle Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından Hitit Medeniyeti'nin tanıtımı, bölgenin turizm açısından kalkınması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesini amaçladıklarını söyledi.
Toplam 197 haber 10 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.