Haberler

Haberler

Toplam 278 haber 14 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Turistler daha çok 'tema'lı otelde tatil yapmayı seviyor (15 Ağustos 2007)Antalya, temalı otel cenneti olma yolunda ilerliyor. Birkaç sene öncesine kadar sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen temalı otellere her yıl yenileri ekleniyor. Turizm yatırımcısının da ilgisini çeken temalı otellerin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen ve Türkiye'yi temalı otellerle tanıştıran mimar Hasan Sökmen "Turist temalı otelde tatil yapmayı seviyor." diyor.
Melen'de raftingden bugünlere... (15 Ağustos 2007)İstanbul'un içme suyu olarak kullanılacak Melen çayında çok değil bundan 4 yıl önce rafting yapılıyormuş. Yani suları o kadar bolmuş. Ancak geçen hafta aynı Melen çayında toplu balık ölümleri görüldü... Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan fiziksel ve görsel incelemeye göre, balık ölümlerinin aşırı su kullanımı sonucu, sudaki oksijen seviyesinin düşmesinden kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Balık ölümlerinin nedeni, laboratuvar sonuçlarının kesinleşmesinden sonra kamuoyunun bilgisine sunulacaktır" denildi.
Tarih: 15 Ağustos 2007 Kaynak: Milliyet
Koç, Magirus arazisini iş merkezi; belediye yeşil alan yapmak istiyor (15 Ağustos 2007)Koç Grubu, holdingin Güngören'deki metruk Magirus Fabrikası'nın çarşı yapılması için imara açılmasını, Güngören Belediyesi ise fabrika sahasını yeşil alan ve kültür merkezi haline getirmek istiyor.
Tarih "Cazibe" Kurbanı Oldu (15 Ağustos 2007)Osmanlı’nın son dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarına ait kamu binaları birer birer yok oluyor.
Ankara Valisi’nin açıklaması (15 Ağustos 2007)Ankara’daki su sıkıntısı ile ilgili yazdığım yazıda Ankara Valisi Kemal Önal’ın ortalıkta hiç görünmediğinden söz edip "Ankara Valisi’nin tek işi protokol mü" diye sormuştum. Ankara Valisi Kemal Önal aradı. Göreve geldiğinden beri bir "protokol valisi olmamak için" çaba gösterdiğini, yasaların kendisi için tanımladığı tüm görevleri yerine getirmek için çalıştığını söyledi. Su sıkıntısı ile ilgili olarak da Valiliğin görev alanına giren konularda girişimleri olduğunu, kriz merkezi kurulduğunu, yakında açılacak okullarda sıkıntı yaşanmaması için tüm okulların su deposu sorununu çözmek üzere yoğun bir çaba gösterdiklerini anlattı. "Ankara’nın su dağıtım işi belediyenin görev alanına giren bir iştir ve o işin sorumlusunun kim olduğu da bellidir. Bir işi iki kişi yapmaya kalkışırsa o iş yürümez, bu nedenle belediyenin görev alanına giren işlere müdahalem olmuyor" dedi. Açıklama hakkına saygının gereği olarak sizlerle de paylaşayım istedim.
Tarih: 15 Ağustos 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mehmet Y. Yılmaz
TEMA: Nehirlerin özelleştirilmesi Anayasa'ya aykırı (15 Ağustos 2007)Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), nehirlerin özelleştirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. TEMA Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Türk Dil Kurumu'na göre özelleştirmenin "Devlete ait taşınır, taşınmaz malların teklif alma ya da ihale yoluyla satışını yapma" anlamına geldiği ve Anayasa'nın 168. maddesinde "Tabii servetler ve kaynaklar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bunların aranması ve işletilmesi hakkı devlete aittir" ifadesinin yer aldığı anımsatıldı. Açıklamada, "Açıkça görülmektedir ki, nehirlerin özelleştirilmesi Anayasa'ya aykırıdır ve gerçekleştirilmesi mümkün değildir" denildi. TEMA Vakfı'nın kuraklıkla mücadele için, suların devletin gözetim ve yönetimi altında olduğu yönünde Anayasa'ya bir hüküm konulmasını talep ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Kentlerde su kullanımında bütün tasarruf önlemleri alınmalı, şebeke su kayıpları engellenmeli, kentsel atık suların tamamı arıtılarak tarımsal su kullanımına geri dönüştürülmelidir."
Tarih: 15 Ağustos 2007 Kaynak: Milliyet
Onur Öymen'in oğlunun 1,5 milyar dolarlık projesine özel orman freni (15 Ağustos 2007)'Kaplankaya Projesi'ni gayrimenkul grubu Capital Partners'ın kurucu ortağı Burak Öymen tanıtmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in oğlu Burak Öymen'in yürüttüğü 'Kaplankaya Projesi'ne 'özel orman' sınırlaması geliyor.
Ölüm Havzası (15 Ağustos 2007)Trakya'nın en önemli nehri olan Ergene Nehri ve havzası, aşırı sanayileşme ve bunun yarattığı kirlilik nedeniyle "ölüm havzası"na dönüşürken, verimli tarım arazileri de susuzluktan kırılıyor.
20 bin yıllık Cilo buzulları eriyor (15 Ağustos 2007)Hakkári’nin zirveleri 4 bin metreleri aşan Cilo Dağları’ndaki yaklaşık 20 bin yıllık buzulların küresel ısınma nedeniyle erimeye başladığı belirlendi. Kalınlığı yer yer 30 metreyi bulan buzulların erimeye başlaması çevrecileri endişelendiriyor.
Konsey lağvedildi deprem unutuldu (15 Ağustos 2007)Başbakanlık'ın 'yeni yapılanma' gerekçesiyle Ulusal Deprem Konseyi'ni (UDK) lağvetmesinin ardından yedi ay geçmesine rağmen üst düzeyde koordinasyon ve danışmanlık görevini yerine getirecek bir yapı kurulmadı.
Greenpeace'e ihbar yağıyor (15 Ağustos 2007)Kirliliğe karşı denizleri korumak ve olası tehditleri önlemek amacıyla 'Deniz Koruyucu Rehberi' hazırlayan Greenpeace Türkiye Ofisi'ne, günde ortalama 10 ihbar geliyor.
Enerji masrafı yalıtımla yüzde 50 azalıyor (15 Ağustos 2007)Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Türkiye'de net enerji tüketiminin yaklaşık üçte birinin konutlarda gerçekleştiğini, binalarda enerjinin verimli kullanılmasının küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele açısından önemli rol oynadığını vurguladı.
Kentlerimiz, AB’nin yaşam kalitesi anketinde sonlarda (15 Ağustos 2007)AB Komisyonu İletişim Genel Direktörlüğü’nün Gallup Macaristan’a yaptırdığı "75 Avrupa Kenti Arasında Yaşam Kalitesi Algılamaları" adlı ankette, kentlerimiz sınıfta kaldı. Anketin "kentte yaşamaktan duyulan tatmin" bölümünde Ankara 59, Antalya 60, Diyarbakır 71, İstanbul ise sondan üçüncü sırada yer aldı. İstanbul, "İnsanların kendilerini en güvende hissettikleri kentler" listesinde de sonuncu oldu.
1.2 milyar euro geldi, Ilısu Barajı başlıyor (15 Ağustos 2007)Batman'daki tarihi Hasankeyf kentinin sular altında kalacak olması nedeniyle tepki çeken Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralı'nın (HES) ticari anlaşması, DSİ Genel Müdürlüğü ile Almanya, İsviçre ve Avusturya'dan oluşan Ilısu Konsorsiyumu arasında imzalandı.
Hasankeyf için son imza atıldı (15 Ağustos 2007)Hasankeyf'i sular altında bırakacak Ilısu Barajı’nın yapımı için düğmeye basıldı. Yedi yılda bitirilecek Ilısu Barajı’nın ticari anlaşması, DSİ Genel Müdürlüğü ve 14 firmadan oluşan Ilısu Konsorsiyumu arasında dün imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, su tutulmasıyla antik kentin yok edileceği eleştirilerine, "Tarihi dokuya enerjiden daha fazla önem veriyoruz. Bütün eserleri taşıyarak koruyacağız. Bunun için de 30 milyon dolar kaynak ayrıldı" sözleriyle yanıt verdi.
Proje için 10 bin 995 sayfa sözleşme hazırlandığını belirten Güler, duygularını "Hayatımda bu kadar anlamlı bir çalışmaya imza atmamıştım" diyerek dile getirdi.
Tarih: 15 Ağustos 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Umut Erdem
Masum Bir Eylem – StudioKAHEM (14 Ağustos 2007)Boğaçhan Dündaralp, Mert Eyiler, Funda Uz Sönmez, Hakan T.Şengün, Pelin Tan, Ertuğ Uçar, Özlem Ünsal, Şevin Yıldız’ın yer aldığı studioKAHEM 10.Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında 8 Eylül 2007 - 4 Kasım 2007 tarihleri arasında Masum Bir Eylem başlıklı bir etkinlik gerçekleştirecek.
Tatilya (14 Ağustos 2007)Bir gün, her yaz yaptığım gibi, yine Türkiye’deki Çelik Dünyası’nın Akademik Gurusu Prof.Dr. Tevfik Seno Arda’yı, İTÜ Ayazağa Kampüsü'ndeki odasında ziyaret etmiştim...
“Sinan Üzerine Saçmasapan”a Naçizâne bir Cevap (14 Ağustos 2007)Eskiden Uğur Tanyeli’nin yazılarını okuduğumda güzel bir tokat yemiş gibi olurdum. Bir süredir belki de artık başlamak üzere olan erişkinliğin (geçkinlik de olabilir) can sıkıcı deneyimi yüzünden bir derin düşünme ardından büyüyen karşı düşünceler oluyor kafamda dolanan. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan, okumaktan yine çok zevk aldığım köşe yazısında kendisini ters yolda giden birisi olarak anlatırken karşısında gördüğü diğer herkesi “aynı yönde gidenler” olarak tanımlamış. Oysa onlar kendi aralarında oldukça ayrılardır sanırım. Hatta belki de bazılarının - örneğin benim - o yolun yakınında bile olmadığım söylenebilir.
TMMOB için 'yol haritası' (14 Ağustos 2007)TMMOB, "Belediyeler ve 'uzman oda' ittifakı" yazısındaki tespitlerle ilgili olarak, Antalya'daki üyeleri, bazı Odalar hakkında inceleme başlattı.
Günyüzüne çıkacak tarih (14 Ağustos 2007)Anadolu'nun en büyük eskiçağ kentlerinden Nikomedia'da yapılacak arkeolojik kazılar, şehrin sır perdesini aralayacak.
Toplam 278 haber 14 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Mayıs 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.