Haberler

Haberler

Toplam 206 haber 11 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 141. haberden 160. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Ulucanlar cezaevi halka açılıyor (18 Haziran 2007)TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından Adalet Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında halka açılacak Ulucanlar Cezaevi'nde şenlik düzenlenecek.
Yüksek rant ile satılan konutların fiyatı düşüyor (18 Haziran 2007)TBMM eski lojman alanında yapılan ParkOran projesinin ortaklarından Aktürk Yapı'nın Genel Müdürü İsmet Ergül, siyasi ortam nedeniyle konut satışlarında bir durgunluk olduğunu, ancak, sadece yüksek rantla satışa çıkarılan konutların fiyatlarının düştüğünü söyledi. "Durgunluk nedeniyle konut fiyatlarının düştüğü" haberlerini değerlendiren Ergül, özel projelerde fiyatların düşmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. İnşaat sektörünün her zaman ekonomik ve siyasi gelişmelerden öncelikle etkilendiğine işaret eden Ergül, seçim ortamı nedeniyle vatandaşın bir beklentiye girdiğini, bunun da satışlarda durgunluğa yol açtığını anlattı. Durgunluk nedeniyle yüksek rantla satışa çıkarılan konutların fiyatında bir gerileme olduğunu, ancak özel konut projelerinde ve kredi ile yapılan konutlarda fiyat düşüşünün söz konusu olmadığını kaydeden Ergül, Türkiye'de, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte konut açığı olduğu sürece fiyatların düşmeyeceğini söyledi. Ergül, inşaat sektöründe çimento ve demir sıkıntısının aşıldığını, ancak yetişmiş eleman sorununun devam ettiğini kaydetti.
Tarih: 18 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara
Çaylak yazar zorda (18 Haziran 2007)Çaylak bir yazar olarak "zamanlama hatası"nın kralını yapmıştım...Tam da AKP'nin yeni genel merkezinde Başbakan Erdoğan ile buluşacağımız gün, kalemime ne gelirse yazma prensibine dayalı "Bir bina analizi" attırmıştım.
City's, trafiği yüzde 10 artırabilir (18 Haziran 2007)Şirketin 125 milyon dolarlık alışveriş merkezi yatırımı City's Nişantaşı'nın bölgedeki trafik sorununu artıracak olması yönündeki eleştirilere, Gülay'dan şu yanıt geldi: "Projeyi bir otoparkın yerine yaptık ama içinde eskisinin 6 katı büyük, 750 araçlık otopark var. Nişantaşı'nda zaten trafik hep yoğun. Belki trafikte yoğunluk yüzünden yüzde 5-10 daha çok sıkıntı olabilir ama ülke ekonomisine ve o bölgeye çok büyük değer kazandırıyoruz."
Tarih: 18 Haziran 2007 Kaynak: Sabah
Urfalı Amazonlar (18 Haziran 2007)Balıklıgöl'de ortaya çıkartılan Av Sahnesi Mozaiği arkeoloji dünyasını şaşırttı. Amazon kadınlarını atlar üstünde avlanırken resmeden eşsiz mozaikler, tekniği, sanatı ve Fırat Nehri'nin 4 milimetrekare boyutlarındaki orijinal taşlarından yapılması nedeniyle dünyanın en kıymetli eserleri olarak nitelendiriliyor.
Tarihi saray böyle olacak (18 Haziran 2007)Tarihi Atiye Sultan Sarayı'nın iki binası, restore edilerek hükümet konağı olacak. Uzmanlarsa diğer 4 binanın yıkılacağı gerekçesiyle tepkili.
Sezer TEMA'yı övdü, hükümeti uyardı (18 Haziran 2007)Çölleşme, Çankaya'nın dikkatinden kaçmadı. Erozyon ve çölleşmenin uluslararası boyutuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TEMA gibi kuruluşların örnek çalışmalarının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Buğday ambarı çölleşiyor, gören yok! (18 Haziran 2007)Bazı uzmanlar 'küresel ısınma', bazıları 'iklim değişikliği' diyor. Teşhis ne olursa olsun, Konya ovası gibi dünyanın dört bir yanında suya hasret topraklar hızla çölleşiyor.
Türkiye OECD’nin en "kirli"lerinden (18 Haziran 2007)Türkiye, yarım asır önce kurucu olarak girdiği Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) havası en kirli ikinci ülkesi konumuna yükseldi. Hava kirliliğinde birinciliği Avustralya alırken ekonomisi OECD'de gerilerde olmasına karşın Türk kentlerinin hava kirliliğinde gelişmiş ülkeleri sollaması ilginç sonuç olarak ortaya çıktı.
Küresel ısınmaya kafa tutan ev! (18 Haziran 2007)Şehir deposundan su çekmiyor, lağım suyunu, yemek artıklarını yeniden kullanıyor. Sydney'deki 'yeşil ev' çevre dersi veriyor...
İstanbul'a hayvanat bahçesi (18 Haziran 2007)Kamulaştırmada yaşanan sorunlar nedeniyle 5 yıldır yapılamayan " İstanbul Hayvanat Bahçesi" için çalışmalar başladı.
Gelibolu Savaş Müzesi açıldı (18 Haziran 2007)Koleksiyoncu Onur Akmanlar tarafından hazırlanan, "Gelibolu Savaş Müzesi" açıldı. Müzede, Gelibolu'da savaşan Türk, Fransız, İngiliz ve Anzak askerlerine ait özel eşyalar, apoletler, kemer tokaları, ilaç şişeleri, silahlar, mataralar, damacanalar, üniformalar, dönemin deniz ve kara savaşlarında kullanılan değişik çapta mermiler ile yaklaşık 6 bin obje sergileniyor. Atatürk'ün Çanakkale Savaşları sırasında Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde 1915'te karargâh merkezi olarak kullandığı bina restore ettirildi. Eceabat Kaymakamı Muhterem İnce, onarım ve restorasyonu 300 bin YTL'ye mal olan 2 katlı binanın bir odasının Atatürk'ün karargâh odası olarak yeniden düzenlendiğini söyledi.
Tarih: 18 Haziran 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Beklerken çökmezse ya müze olacak ya üniversite (18 Haziran 2007)Türkiye’nin ilk karma okulu ve en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka Lisesi’nin tarihi binası yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Dolmabahçe Sarayı’nın mimarı Balyan Efendi’nin eseri olan bina 28 Haziran 1873’te Fatih’te hizmete açıldı. Darüşşafaka Lisesi’nin 1992’de Maslak’taki yeni binasına taşınmasıyla boşaltıldı. 1994’te Zıraat Bankası’na devredilen bina, o günden beri kendi haline bırakıldı.
21. yüzyılda İstanbul (18 Haziran 2007)21. yüzyılda İstanbul dünya imparatorluklarının başkenti. Yapıldıkça yıkılan, yıkıldıkça yapılan İstanbul. Doğasıyla, insanlarıyla, kâh uyumlu, kâh kavgalı. Kiminin saldırısıyla yıkılmış, kiminin ihmalinden çökmüş.
Selam, ağaç seven mimarlara (18 Haziran 2007)Sezai Karakoç haklı çıktı. O, evler demişti ama bugün artık apartmanları da 'balkon'suz yapıyorlar. Şaire göre balkon, ölümün cesur körfeziydi. Evlerde ve şairin içinde bir tabut kadar yer tutuyordu. Gelecek zamanlarda, ölüleri balkonlara gömecekleri için insan öldükten sonra bile rahat edemeyecekti.
Mardin (18 Haziran 2007)Beni en çok etkileyen şeylerden birisi Türkiye'nin kent ve kasabalarının büyük çoğunluğunun birbirinin kopyası görünümde olması. Kale gibi, meydan gibi, tarihi bir cami gibi ya da benzeri özellikli yerlerini dikkate almazsanız...
İstanbul’un kırmızı tabelaları (18 Haziran 2007)İstanbul’un cadde, sokak ve kapı numarası tabelalarında başlayan değişimi fark ettiniz mi? Beyoğlu, Fatih, Beykoz, Tuzla ve Eyüp’de bazı sokaklarda yeni ortaya çıkan kırmızı tabelalar, Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi. Bu tabelalar Bülent Erkmen ve Aykut Köksal gibi iki önemli tasarımcının elinden çıkma.
Ortaylı: Belediye binası abide-i utançtır (18 Haziran 2007)Eminönü'nün tarihi, ticari, sosyal, kültürel, turistik açıdan cazibe merkezi olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Eminönü Sempozyumu İstanbul Ticaret Odası'nda başladı.
Bankalar semtlere göre konut fiyatlarının haritasını çıkaracak (18 Haziran 2007)Bankalar tarafından kurulan Kredi Kayıt Bürosu konut değer endeksi oluşturmak için hazırlığa başladı. Endeks sayesinde semt veya bölgelere göre konutların metrekare fiyatları tespit edilecek...
Akşehir Gölü’nde kırmızı alarm (18 Haziran 2007)Eski Konya Ovası’nda, şimdi Konya Çölü’nde, eski Akşehir Gölü’nde, şimdi Akşehir otlağında, afet bölgesinde kilometrelerce dolaşıyorum.
Toplam 206 haber 11 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 141. haberden 160. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.