Haberler

Haberler

Toplam 248 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 121. haberden 140. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Arkitera Eğitim Merkezi Türkiye’de Bilgisayar Destekli Yapı Tasarım ve Üretim Sistemini Yaygınlaştıracak (25 Eylül 2007)Kentsel çevrenin oluşumunda önemli rol oynayan mimarlık, gayrimenkul ve inşaat sektörlerine yönelik hizmet vermeyi amaçlayan Arkitera Eğitim Merkezi (AEM), 15 Ekim’de faaliyetlerine başlıyor. Mimarlık fakültelerinde verilen temel bilgileri pratik eğitimlerle desteklemeyi amaçlayan Arkitera Eğitim Merkezi’nin başlıca eğitim konusunu bilgisayar ortamında yapı bilgi sistemleri kurgulamak oluşturacak. AEM, Türkiye’de büyük bir eksiklik olan çizim standartlarının oluşturulması ve yapı üretiminde kullanılan standartların belirlenmesinde öncü bir rol üstlenerek, bilgisayar destekli tasarım ve üretim yöntemi olan Yapı Bilgi Sistemleri’yle (BIM - Building Information Modelling) çalışmanın Türkiye’de de yaygınlaşmasını hedefliyor.
Depoda Sanat (25 Eylül 2007)Şiirsel bir dilleri olan Finn Geipel ve Giulia Loire, Atlantique sahilinde bulunan eski bir denizaltını müzik ve çağdaş sanatı merkezi haline getirdiler. 1951 yılında Saint - Nazaire kentinde bulunan denizaltını, ünlü Fransız yönetmenler Les vacances de Monsieur Hulot ve Jacques Tati kişisel bir dille belki de ilk kez biraz da kasvetli bir filmle tanımladılar. Bu film her ne kadar ironik ve melankolik bir tarzda olsa da Breton bölgesini daha çok bir tatil mekanıymış gibi gösteriyor.
Osmangazi`den caddelere makyaj (25 Eylül 2007)Osmangazi Belediyesi ana caddelere 5 kilometre kaldırım yapacak. Osmangazi Belediyesi Uluyol, Gazcılar ve Darmstad caddelerinde bordür ve trotuar çalışmalarına başladı. 5 kilometre sürecek çalışmalar sırasında yaklaşık 12 bin metrekare parke taşı döşenecek. Yapılacak çalışmalarla yayaların kullandığı kaldırımlar genişletilirken, caddelerinde çehresi değişecek. Ekipler hafta sonu dahil her gün çalışarak, kaldırımları tamamlamayı planlıyor. Çalışmaların önümüzdeki günlerde diğer caddelerde de devam edeceği bildirildi.
Tarih: 25 Eylül 2007 Kaynak: Olay
Mudanya Yolu kabus oldu!.. (25 Eylül 2007)Bundan yaklaşık bir yıl önce, 2006 yılının Kasım ayında "Mudanya Yolu kabus olmadan" başlıklı bir yazı yazmış ve o dönemde inşaatı devam eden Korupark`ın bölgeye getireceği trafik yüküne dikkat çekmiştim.
Cezayir, 120 bin kişilik cami inşa edecek (25 Eylül 2007)Cezayir'de 120 bin kişilik cami yapılacak. Mekke ve Medine'deki camilerden sonra dünyanın en büyük üçüncü camisi olacak mabet, Cezayir körfezinin tam karşısında inşa edilecek. Minare ise 300 metrelik boyuyla dünyanın en yüksek minaresi olacak. Mega projenin maketi çok yakında kamuoyuna sunulacak. Proje, tahminen 3 milyar dolara mal olacak. Yeni cami 20 hektar araziye yapılacak. Caminin 40 bin, önündeki meydanın da 80 bin kişiyi alacağı kaydedildi. Camide ayrıca kütüphane, körfezi seyretmek için platform, sanat ve tarih müzesiyle İslam araştırmaları enstitüsü olacak. Caminin çevresine de devasa bir kültür merkeziyle otel, otopark ve lokantalar inşa edilecek. İnşaat çalışmalarına 2009'da başlanacak, çalışmalar 76 ayda bitirilecek.
Tarih: 25 Eylül 2007 Kaynak: Dünya
Kentsel Dönüşüm için "İlk Neşter" Vuruldu (25 Eylül 2007)Bakanlar Kurulu kararı ile “Afete maruz bölge” ilan edilen Kadifekale ve çevresinde ilk yıkımlar başladı. Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki vatandaşları Uzundere’deki örnek konutlara taşıyacak.
Anadolu Üniversitesi, emlak sektörüne nitelikli eleman yetiştirecek (25 Eylül 2007)Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eskişehir Meslek Yüksekokulu, emlak sektörüne nitelikli eleman desteği sağlamak için Emlak ve Emlak Yönetimi adıyla yeni bir program açtı.
Belgelemek... (25 Eylül 2007)İlk kez Müşerref Hekimoğlu getirmişti beni Tahtakuşlar’a... Arada da gittim ya birkaç kez; dün de oradaydım.
Yeni vapurlarda her türlü konfor olacak (25 Eylül 2007)Engellilerin de rahatça inip binebileceği deniz taşıtlarında, bebek emzirme odaları hazırlanacak. Karşıyaka-Konak arası yolculuk da 9.5 dakikaya inecek.
Buldan evleri restore ediliyor (25 Eylül 2007)Buldan'daki 18. ve 19. yüzyıl Osmanlı şehir dokusunu günümüze yansıtan 150'ye yakın ev restore edilerek ev turizmine açılacak. Evlerin restorasyonu tamamlandığında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Safranbolu evleri gibi olacak.
Başkan Topbaş’tan muhtarlara ‘muhtarlık binası’ müjdesi… (25 Eylül 2007)Muhtarlarla iftarda biraraya gelen Başkan Topbaş, “Geleneksel Türk mimarimizin günümüze yorumlanmış şekliyle etkileyici muhtarlıklar kazandıralım ve orada sağlıklı hizmetler verilsin istiyoruz” dedi.
Tarih sanatla kapılarını açacak (25 Eylül 2007)Tokat’taki tarihi Taşhan, kapılarını sanatla bütünleşerek açıyor. Uzun süren restore çalışmalarının ardından Taşhan, el sanatlarının sergileneceği bir merkez olacak. Önceki yıllarda birçok işkolunun faaliyet yürüttüğü hanın, yenileme çalışmalarının ardından sadece yöresel ve el sanatlarına tahsis edildiği bildirildi. Taşhan’ın el sanatları, kültür, turizm ve ticaret merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Ahşap oymacılık, bakırcılık, tahta baskı yazmacılık, yöresel yemeklerin satılacağı Taşhan’ın, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından olması bekleniyor. Taşhan, 1614-1630 yıllarında 4 bin 220 metrekare alan üzerine yapılmış büyük bir Osmanlı şehir hanı. Merkez Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde bulunan han, kuzey güney konumunda kesme taş ve tuğladan, dikdörtgen ve iki katlı olarak inşa edilmiş. Zemin katın dış cephesinde 26, iç kısmında 43 olmak üzere 69 oda, birinci katta ise 46 oda var. Ayrıca hanın bir yanında şu an kent müzesi olarak kullanılan Tarihi Gökmedrese ile yine Tarihi Pervane Hamamı yer almakta.
Tarih: 25 Eylül 2007 Kaynak: Evrensel
Selami Öztürk'ten Taşyapı açıklaması: Alnımız açık (25 Eylül 2007)Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Olmadı Başkan" ve "Taşyapı Belediyesi" başlıklı haberlerle ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.
Bu Gerçekten Gezegeni Kurtarabilir mi? (25 Eylül 2007)Sürekli olarak, televizyonu ‘standby’da tutmak yerine kapatmaktan, plastik torbaları yeniden dönüştürmekten, daha az sıcak su kullanmaktan söz ediyoruz, ama bu küçük ve kolay adımlar üzerinde yoğunlaşırken, büyük resimden uzaklaşıyoruz.
Göl kıyısında bir tiyatro (25 Eylül 2007)Kimi kentler ve insanlar; rant uğruna, nereyi nasıl yıkar da alışveriş merkezi veya gökdelenler yaparız, bir merdiven aralığına da dostlar alışverişte görsün, sözde bir tiyatro salonunu sıkıştırabiliriz diye hesaplarken; başka kentlerde başka insanlar sanatın ve kültürün önemini gerçekten kavramış olarak çok daha farklı işler yapıyor.
Kazanan tasarım oldu (25 Eylül 2007)'Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK)'nun düzenlediği 'ETMK Tasarımla Kazananlar' yarışmasının 2007 yılı ödülleri, hafta sonu yapılan 'MarketingIST 2007 - Pazarlama Araç ve Hizmetleri Fuarı'ndaki törenle sahiplerini buldu. Pazarlamacılarla tasarımcıların birlikte çalışması, pazarı ve müşteriyi birlikte algılamasının önemine dikkat çekmek isteyen yarışmada, jüri bu yıl ETMK Tasarımla Kazananlar Ödülü'nü dört tasarımcı arasında paylaştırdı. Adnan Serbest'in 'Bar', Aziz Sarıyer'in Alparda adına tasarladığı 'Gull', Faruk Malhan ve Orhan Irmak'ın Koleksiyon adına tasarladıkları 'Nardan' ve 'İstanbul Serisi Çay Bardağı Ambalajı' adlı çalışmaları ETMK'nın kazananları oldu. Ödüller MarketingIST fuarında Türkiye İhtaçatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı tarafından tasarımcıları ve üretici firmalarına sunuldu. Yarışmaya katılan ve sandalyeden lavaboya, otomobil aksesuvarından televizyona yaklaşık 50 ürünün yer aldığı sergi, MarketingIST 2007 fuarı kapsamında izleyicilerle buluştu.
Tarih: 25 Eylül 2007 Kaynak: Radikal
Erdoğan Kyoto'ya göz kırptı (25 Eylül 2007)BM'nin küresel ısınmayla ilgili en üst düzey toplantısında konuşan Erdoğan, küresel ısınmadan en çok etkilenenlerin en az sera gazı salan ülkeler olmasındaki adaletsizliğe dikkat çekti. Başbakan, Türkiye'nin özel durumu tanınırsa, Kyoto'ya olumlu baktığını söyledi. Bush panele katılmadı.
"Deprem çalışmaları sahipsiz" (25 Eylül 2007)Türkiye Deprem Vakfı Genel Sekreteri ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Şahin , Türkiye'de depremin sahipsiz, çalışmaların da koordinasyonsuz olduğuna dikkat çekerek "Merkezi yönetimin icraatı deprem şûrası düzenlemenin ötesine geçemedi.
"Zeytinburnu'nun yüzde 4'ü yıkılır" (25 Eylül 2007)İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Şahin, Amerika'da acil durum yönetimi için kullanılan HAZUS yazılımının Türkiye versiyonu HAZTURK çalışmalarının pilot bölge seçilen Zeytinburnu'nda tamamlandığını açıkladı. İTÜ ile Illinois Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği 'HAZTURK 2007 Sempozyumu' üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi'nde başladı. Sempozyumun başkanlığını da yapan Şahin, ABD'de kullanılan deprem hasar tahmini yazılım programının Türkiye'ye uyarlanarak İstanbul'da bir ilçede son güncel bina verileriyle uygulamasının gerçekleştirildiğini söyledi. Şahin, Zeytinburnu'nda 7.5 şiddetinde bir deprem için yapılan hasar analizine göre, binaların yüzde 43.7'sinin hafif, yüzde 35.6'sının orta, yüzde 16.4'nün ağır hasar göreceğini, yüzde 4.22'sinin ise yıkılabileceğini anlattı.
Tarih: 25 Eylül 2007 Kaynak: Radikal
Eserler 2 bin yıl, müzeyse ancak üç ay dayandı (25 Eylül 2007)20 Haziran'da törenle açılan İzmit Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ilk yağmurlara yenildi. Çatısı akan, alçıları kabaran ve bahçesi çamurla dolan müze, onarım için bir süre kapatıldı.
Toplam 248 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 121. haberden 140. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.