Haberler

Haberler

Toplam 226 haber 12 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 21. haberden 40. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Bodrum’u kurtarın (6 Nisan 2007)Mandalya Körfezi’nde, balık çiftlikleri kaldırıldıktan sonra turistik tesisler inşa edilerek doğanın betona yenileceğini söyleyen çevreciler endişelerini dile getirdi. Muğla ve Aydın sınırları içinde 160 balık çiftliği, 25 bin yatak kapasiteli turistik tesis ve 45 bine yakın ikinci konutun bulunduğu Mandalya Körfezi’ndeki tehlikeye dikkat çekmek isteyen çevreciler en büyük korkunun balık çiftliklerinin aniden kaldırılmasının ardından, Güllük ve Didim arasında kalan körfezin kuzey sahillerinin turizm amaçlı imara açılması için yapılan hazırlıklar olduğunu belirtti. Yaklaşık 45 kilometrelik sahil şeridinde yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından 300 bin dönüme yakın arazi satın alındığını belirten çevreciler, milyarlarca dolarlık turizm tesisleri kurulması için hükümet tarafından altyapı oluşturulduğunu iddia etti. Çevre Konseyi Genel Sekreteri Türksen Başer Kafaoğlu, şunları söyledi: "Ekolojik denge ve ekonomik denge araştırmaları yapılmadan körfezde denizde, adalarda ve karada tesislere inşaat izni verilmeye başlandı. Günübirlik kararlarla körfez bitme noktasına getirildi. Balık çiftlikleri kaldırılarak zararın bir bölümü hafifletilmeye çalışılırken, bir yandan da körfezde yeni imar ve inşaat izinleri veriliyor."
Tarih: 6 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet
Tarihi medrese kapılarını özürlü çocuklara açacak (6 Nisan 2007)Osmanlı döneminde önemli bilim adamları ve uzmanların yetiştiği 12 Dâru'l- Hadisler'den biri olan Eyüp'deki Hacı Beşir Ağa Medresesi, özürlü çocuklar için eğitim merkezi oluyor. Restorasyon ihalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan medrese, harabe halinden kurtulup, kasım ayında kapılarını özürlü çocuklara açacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden devraldığı medresenin restorasyonunu ihaleyle özel bir şirkete verdi. 677 bin YTL ihale bedeliyle restorasyon işini alan şirket de harabe halindeki medresede çalışmalara başladı. Kasım ayında aslına uygun olarak yenilenmiş olacak olan medrese aralık ayında kapılarını özürlü çocukların eğitimi için açacak. Merkezde otistik, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar eğitim görecek.
Tarih: 6 Nisan 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Ercan Sarıkaya
Efes kazıları 111 yaşında (6 Nisan 2007)Efes Antik Kenti'nde 111 yıldır sürdürülen kazılarda kentin yüzde 10'unun gün ışığına çıkarıldığı bildirildi. Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nce yürütülen kazı çalışmaları bu yıl 111 yaşına ulaştı. Kazı başkanlığını yürüten Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Ordinaryüs Prof. Dr. Fritz Krinzinger, Efes'in Akdeniz Bölgesi'ndeki en büyük kazılardan biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin büyük bir dünya mirasına sahip olduğuna dikkat çeken Krinzinger, "Efes'i tarihi önemi ve dini merkez oluşu açısından değerlendirdiğimizde Roma Alexandria, Antiokia, Argos Hera ve Samos Hera ile kıyaslanabilir. Ören yeri büyüklüğü açısından ise Kuzey Afrika'daki Leptis-Magna ile Pergamon ve Ostia ile karşılaştırabiliriz" dedi.
Tarih: 6 Nisan 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Bu inşaatlar yapılamaz... (6 Nisan 2007)Başlığı açarak devam edelim; Zorlu ve Dubai Prensi'ne kötü haberlerim var. Ne mi? Arz edeyim ve sizi fazla merakta bırakmadan hemen detaylara geçeyim.
Küresel ısınma felakete sürüklüyor (6 Nisan 2007)Küresel ısınma, dünyanın dönüş hızını da etkileyecek. Almanya Max Planck Meteoroloji Enstitüsü'nden bilim adamları küresel ısınma nedeniyle dünyanın daha hızlı döndüğünü açıkladı. Dönüş hızının artmasına bağlantılı olarak gelecekte günler de kısalacak. Merkezi Hamburg'da bulunan Max Planck Enstitüsü'nden jeofizik uzmanı Felix Landerer ve ekibi küresel ısınmanın yarattığı ısıyla dünyadaki suların ısınıp genleştiğini, dolayısıyla da su seviyesinin arttığını belirterek bu genleşmenin dünyadaki su dağılımına ne gibi bir etki yapacağını anlatmak için bir model geliştirdi. Felix Landerer, bu model üzerinden açıklama yaparak dünyanın kendi etrafındaki normal dönüş hızının 23 saat 56 dakika sürdüğünü, fakat dönüş hızının küresel ısınmaya bağlı olarak 200 yıl içinde 0.12 mil daha hızlı olacağını söyledi.
Tarih: 6 Nisan 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Kyoto’ya imza atmayan Türkiye antipatik (6 Nisan 2007)TBMM Küresel Isınma Komisyonu, Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Çevre Bilimleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Orhan Yenigün’ü dinledi.
Savaş topraklarında yeniden inşa dönemi (6 Nisan 2007)Irak Kürdistan Bölge Hükümeti'nin kurulması çok uzun yıllar aldı. 1970'te, Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'le bu günlere temel olan, "otonom bölge" anlaşması imzalandı...
Gönen'deki Yıldız Otel yenilenerek açılacak (6 Nisan 2007)Balıkesir'in Gönen ilçesinde tadilat amacı ile kapatılan Yıldız Otel'in, yenilenmiş yüzüyle yakında hizmete açılacağı bildirildi. Gönen Belediye Başkanı Yakar, kaplıcalarda 6 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını söyledi.
Küresel ısınma, Amazon ormanlarını çöle döndürecek (6 Nisan 2007)Amazon ormanları, Himalaya buzulları, mercan adaları veya Bengal kaplanı gibi doğa harikası türler ve bölgeler, küresel ısınma tehdidiyle karşı karşıya. Amazon ormanlarının yüzde 60'ı Afrika savanlarına dönecek.
Dünyanın Gözü Üzerimizde (5 Nisan 2007)Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, 2 Nisan Pazartesi günü Pak İş Merkezi’nde “Yenikapı Batıkları ve Koruma Sorunları” başlıklı bir konferans düzenledi. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nden Dr. Ufuk Kocabaş, sunum yaptığı konferansta; Yenikapı kazı alanında bugüne kadar gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bulunan eserleri ve bunların korunma yöntemlerini anlattı.
Piano Gökdelen Projesinden Çekilince Rudolph Binasının Yıkım Kararı Durduruldu (5 Nisan 2007)Renzo Piano, Amerika’daki 80 katlı gökdelen projesinden ayrılarak, kalkınma planı için yeni bir yol olarak görülen, Paul Rudolph’un Blue Cross binasına yardım elini uzattı.
Zorlu’dan ‘helal olsun’ dedirtecek proje (5 Nisan 2007)Türkiye’nin şimdiye kadar inşa edilmiş tüm alışveriş merkezlerini şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Dilerseniz resmi geçide, açılışını 1988 yılında Turgut Özal’ın yaptığı, Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi Ataköy Galleria ile başlayın.
Kadıköy'de bir opera binası hizmete giriyor (5 Nisan 2007)Kadıköy Belediyesi, eski Süreyya Sineması'nı bir opera ve konser salonu olarak onarıyor. 2005 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu yapının bir opera binası olarak değerlendirilmesini kararlaştırdı ve bu amaçla Darüşşafaka'dan kiraladı.
Sanki Viran Ankara (5 Nisan 2007)Sanki Viran Ankara kitabını derleyen Funda Şenol Cantek, Ankara’nın giderek kişiliksiz, neşesiz, depresif bir şehir haline gelmeye başladığını ve semtlerinin tektipleşmeye başladığını kaydetti.
Zorlu’ya bir önerim var (5 Nisan 2007)Bu hafta Radikal İki’de Cüneyt Özdemir’in “Mutluluğun mimarisi” başlıklı yazısı, şehrimizin parça parça satılmasına sessiz kalışımıza duyduğum tepkiyi tetikledi.
İETT arazisinin asıl kazananı (5 Nisan 2007)İstanbul’daki İETT arazisinin 1 milyar doların üzerindeki bir teklifle alıcı bulması olay olmuştu. Türkiye’nin gündemini uzun zamandır meşgul eden bu satıştan sonra herkesin keyfi yerindeydi.
Açıkhava’lar da yıkılırlar (5 Nisan 2007)Adını kısaca Açıkhava Tiyatrosu yapmışlardı, ne kadar yaratıcı bir buluştu doğrusu! Taş sırası vardır, sahnesi vardır, sofitası yoktur, doğru dürüst kulisi yoktur, “akustiği” yoktur.
Kyoto Protokolü uyarısı (5 Nisan 2007)Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne AB'ye katılım öncesinde taraf olması gerektiğini belirten Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Ofisi İklim Değişikliği Proje Yöneticisi Dr. Yunus Arıkan, "Aksi takdirde hem AB'ye hem de 2012 sonrasında dahi bu protokole katılımı olanaksız hale gelebilir" dedi. Türkiye'nin BMİDÇS'de Ek-1 listesinde olan ancak protokolde Ek-B listesinde yer almayan tek ülke olduğunu anımsatan Arıkan, bu durumun Türkiye için avantaj yarattığını söyledi. Türkiye'nin bu durumunu koruyarak 2012 öncesinde herhangi bir yükümlülük almadan Kyoto Protokolü'ne katılabileceğini ifade eden Arıkan, Türkiye bu protokole katılırsa "20 milyar dolar zarar eder veya termik santral, otoyol yapamaz, fabrika kuramaz" gibi yanlış düşüncelerin bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin 2012'ye kadar böyle bir yükümlülüğünün olmadığını anlatan Arıkan, bu tür yaklaşımların Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne girmesine karşı çıkanlara fırsat verdiğini savundu. Protokolün imzalanmasının, AB sürecinin gerekliliği için değil, Türkiye'nin uluslararası alanda yitirdiği 15 yıllık açığı hızla kapatması için önemli olduğuna dikkat çeken Arıkan, şunları kaydetti: "Türkiye, protokol sürecini AB uyum müzakeresine endekslerse, hem AB'ye koz verir hem de bütün müzakere yeteneklerini kaybeder. İçinde bulunduğumuz 2 yıl içinde adım atılmazsa, Türkiye'nin sürdürülemez kalkınma süreci kalıcılaşır."
Tarih: 5 Nisan 2007 Kaynak: Birgün
Kongre ve kültür vadisi projesi tartışılıyor (5 Nisan 2007)İstanbul Harbiye’de bir kongre ve kültür vadisi yaratılması tartışması sürüyor. Büyükşehir Belediyesi en uygun projenin seçilmesi için ihale açarken, sanatçı ve mimarlar bölgede şu anda faaliyette olan önemli kültür ve sanat merkezlerinin yıkılacak olmasına karşı çıkıyor.
Doğru Çözüm: Mecidiyeköy'de Kalmak (5 Nisan 2007)Galatasaray'ın, Mecidiyeköy'de bulunan, neredeyse tarihi nitelik kazanmış Ali Sami Yen Stadı'nı bırakarak Seyrantepe'ye geçmesi birkaç yıldan beri gündemde.
Toplam 226 haber 12 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 21. haberden 40. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.