Haberler

Haberler

Toplam 247 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. haberden 60. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Metalin Metamorfozu (13 Ağustos 2009)Metal, mimari anlamda genç bir malzeme olup, mimari tasarımda sadece endüstriyel devrim sonrası önemli rol oynamaya başladı. Avrupa'da bina yapımında yüz yıllardır kullanılan ahşap, taş ve tuğlanın aksine çelik ve alüminyum, Avrupa bina geleneğinde çok yer almamış. Metalin mimari kökeni endüstri ve rasyonel üretimde yatıyor: standart boyutlardaki yuvarlanmış H, I ve U kesitler, prefabrike paneller ve oluklu demir çatı.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın Dış Cephelerine Kalesinterflex İmzası (13 Ağustos 2009)Türkiye'nin ilk ve tek Kongre Merkezi olarak 1996 yılından beri hizmet veren İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın yenileme projesinde Çanakkale Seramik & Kalebodur'un Kalesinterflex ürünü seçildi.
Müteahhitlere milyar dolarlık Libya yolu! (13 Ağustos 2009)Devlet Bakanı Çağlayan, Libya ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın eylülde olacağını söyledi ve ekledi: Libya'daki 10-12 milyar dolarlık alt ve üst yapı ihalelerinin tamamının Türk müteahhitlerince alınmasını hedefliyoruz.
Teos, 8 ay sonra yat kabul edecek (13 Ağustos 2009)Kolin İnşaat'ın inşaatını sürdürdüğü Sığacık'taki liman, önümüzdeki Nisan ayına kadar bitirilecek.
Karabağ'dan odalarla işbirliği (13 Ağustos 2009)Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçesinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri ortak çalışmalarla yürüteceğini söyledi.
Değirmenci: Çeşme planları eylülde meclis gündeminde (13 Ağustos 2009)İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun kendilerine yönelik eleştirilerini yanıtladı.
Bornova'da yeni bir dünya kuruluyor (13 Ağustos 2009)İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, içinde olimpik buz pateni pisti ile 5 bin kişilik amfitiyatronun da bulunacağı Bornova Rekreasyon Alanı'nın 2010 yılında açılacağını ve kentin "en renkli" mekanlarından birisi olacağını söyledi.
Körfez'de sır kalmayacak (13 Ağustos 2009)İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü Körfez çalışması başladı. En gelişmiş sistemlerle yürütülen araştırmalarla hem Körfez'deki su sirkülasyonunu sağlayacak kanalın yeri hem de zemininin tüm özellikleri ve akıntı modeli ortaya çıkarılacak.
17 Ağustos Depreminin 10 Yıllık Envanteri (13 Ağustos 2009)17 Ağustos depreminin 10. yıldönümünde Açık Radyo'da, Gürhan Ertür yönetiminde özel bir programla 10 yılın envanteri tutuluyor.
İstanbul'da Riskli Okulların Ancak Yüzde 23'ü Güçlendirildi (12 Ağustos 2009)Açık Radyo'da Gürhan Ertür bu hafta boyunca 1999 Marmara ve Düzce depremlerinin ardından gelinen noktayı, yapılması gerekenleri, etkinlikleri ve eleştirileri, uzmanlar, aktivistler ve depremi yaşayanlarla konuşuyor. 10 Ağustos'ta başlayan programın ilk konuklarından biri İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi İstanbul Pproje Koordinasyon Birimi Direktörü Gökhan Elgin'di. Elgin, İstanbul'da beklenen depreme yönelik hazırlıkları anlattı.
Türkiye 106 yılda depreme 82 bin canı kurban verdi (13 Ağustos 2009)Dünyanın deprem açısından en riskli kentleri sıralamasında İstanbul 2'nci, İzmir ise 20'nci kent olarak gösterildi.
Tarihi ev Malatya Mutfağı oldu (13 Ağustos 2009)Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilen tarihi Malatya evleri Beşkonaklar'dan biri Malatya Mutfağı olarak hizmete açıldı. Konakta yıllarca kiracı olarak oturan Yorgancı Süleyman Efendi'nin torunu, bulgurdan 100'ün üstünde köfte yapılan Malatya Mutfağı'nı yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyor.
Uludağ modern şekliyle hizmet verecek (13 Ağustos 2009)Vali Şahabettin Harput, Uludağ konusunda imzalanan protokolü önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Harput, "Yeni dönemle birlikte hedefimiz Uludağ'ın, yeni bir vizyon ile her insana modern şekilde hizmet vermesidir" dedi.
Ayar: Kültür şehri olan bir Kocaeli arzuluyoruz (12 Ağustos 2009)AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, önceki gün Kartepe İlçesi'nde bir dizi incelemelerde bulundu. Ayar, Sanayi yanında yeşil alanları da çok, turizm yanı da ağırlıklı bir kültür şehri olan Kocaeli arzuluyoruz" dedi.
Belediye, metroda yeni yöntem arıyor (13 Ağustos 2009)Başkan Aziz Kocaoğlu, fesih aşamasına gelen Üçyol-Üçkuyular hattını en kısa sürede tamamlamak için çalışma yaptıklarını söyledi, "Kent ve kentliler için en iyi yöntemi tercih edeceğiz" dedi.
Depreme karşı 440 milyon dolar geliyor (13 Ağustos 2009)İstanbul Valisi Güler, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ve Körfez İşbirliği Konseyi'nden 440 milyon dolarlık kredi üzerinde görüşüldüğünü açıkladı. İstanbul Valisi Muammer Güler, depreme karşı binalarının güçlendirilmesinde kullanılmak üzere Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan 300 milyon dolar, Körfez İşbirliği Konseyi'nden 140 milyon dolar olmak üzere toplam 440 milyon dolarlık kredi üzerinde görüşüldüğünü açıkladı. Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülen kredi görüşmelerinin 20 yıla kadar uzayan ve düşük faizli olduğu bilgisini veren Vali Muammer Güler, görüşmelerin 1-2 ay içerisinde sonuçlanmasının beklendiğini söyledi, depreme karşı konutların güçlendirilmesi için bugüne kadar Dünya Bankası ndan 310 milyon euro, Avrupa Yatırım Bankası ndan 300 milyon euroluk kredinin, okullar başta olmak üzere İstanbul daki kamu binalarında kullanıldığı bilgisini verdi. Zorunlu deprem sigortası poliçelerinin 2009'un ilk yarısında yüzde 30 arttığını söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar ise, 3.4 milyon adet olan poliçe sayısını 2010 yılında 5 milyona çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.
Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak
TOKİ kendi müteahhidini seçebilmeli (13 Ağustos 2009)Umut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönülalan, düşük fiyatlarla alınan işlerin devlete ve müteahhide büyük zararlar verdiğini belirterek; "Çözüm, TOKİ'nin kendi müteahhidini seçebilmesinden geçiyor" dedi.
Güllük Körfezi'ni kirleten siteler 'yandı' (13 Ağustos 2009)Güllük Belediyesi, körfezi kirlettiği tespit edilen işletme ve sitelere 1.2 milyon TL'nin üzerinde cezai işlem uyguladı
28 yıllık işgale göz yumanlar şimdi konuşuyor (13 Ağustos 2009)TOKİ Başkanı Bayraktar, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin "kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı" yönündeki iddialarla ilgili sert konuştu; 'Bu araziler 28 yıldır işgal altındaydı. Orada kimlerin ne yaptığını uçan kuş bile biliyor".
Müze önündeki verici sökülüyor (13 Ağustos 2009)Etnografya Müzesi'nin önünde bulunan ve müze ile Atatürk Heykeli'nin önünü kapattığı belirlenen TRT Ankara Radyosu'na ait verici, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatı üzerine sökülmeye başlandı.Müze ve çevresinde incelemelerde bulunan Bakan Günay, Etnografya Müzesi ile TRT Ankara Radyosu'nun arasında yer alan ve atıl durumda olan radyo vericisinin kaldırılması için talimat verdi. Vericinin sökülmesi çalışmalarının başlatılması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile TRT Ankara Radyosu yetkililerine teşekkür etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının, alanda silueti bozan diğer yapıların yıkım çalışmaları için de çalışma başlattığı, vericinin kaldırılması için daha önce Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun da bu yönde bir karar verdiği kaydedildi. TRT yetkilileri, vericinin kendilerine ait olduğunu ancak yıllardır kullanılmadığını söyledi. Vericinin sökülerek başka bölgelerde kullanılmasının planlandığını belirten yetkililer, 'Zaten yıllardır kullanılmayan, atıl durumda bir vericiydi. Sayın Bakanımız da görüntü kirliliği yarattığını görmüşler. O nedenle sökmeye karar verdik' açıklamasında bulundu.
Tarih: 13 Ağustos 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Toplam 247 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. haberden 60. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2009>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.