Haberler

Haberler

Toplam 151 haber 8 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 21. haberden 40. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Hayırlı İşler Beyler! (5 Haziran 2009)TOKİ, işlerinin yüzde 90'ını AKP'ye yakınlığıyla bilinen 36 firmaya verdi.
Sektör krizi kaliteyle aşacak "İnşaatta kalite" zirvesi referans olacak (5 Haziran 2009)İnşaat krizi kaliteye yatırımla aşacak. AB'den alınan hibe ile geliştirilen EUbuild projesinin son ayağında yapılacak 'İnşaatta kalite' konferansı sektöre referans olacak.
Kütahya Yapı, üç yeni fabrika kuruyor (5 Haziran 2009)Kütahya Yapı Kimyasalları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli 2011'de İzmir'de, 2012'de İstanbul'da fabrikalar açacaklarını söyledi.
Bu plana itirazı olanlar acele etsin! (5 Haziran 2009)Muğla, Denizli ve Aydın illerini kapsayan 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı Muğla'da askıya çıktı. Lagina Antik Kenti'nin çevre planında yer almaması şaşırttı.
Yeşilyurt'un en yeşil yerine otopark yapılmak isteniyor (5 Haziran 2009)Yeşilyurt'ta Çınar Oteli'nin karşısındaki parka yeraltı otoparkı yapılacağı anlaşılınca semt halkı gece gündüz nöbet tutmaya başladı. Yeşilyurtlular, 'Başka yer yok mu' diyor.
Sudaki ayak iziniz... (5 Haziran 2009)‘www.sudakiayakizim.org’ sitesine girenler suda bıraktığı ayak izlerini ölçebiliyor. Sitede aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin sudaki ayak izlerini azaltmaya yönelik öneriler de içeriyor. Site WWF-Türkiye ile Unilever’in deterjan markası OMO ile üç yıllık dönemi kapsayan işbirliği çerçevesindeki ilk ortak projesi. WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör çok önemli bir noktaya dikkat çekiyor: “Su zengini olmayan Türkiye’nin sudaki ayak izine baktığımızda, kişi başına düşen 1.61 milyon litrelik kullanım, dünya ortalamasının yüzde 30 üzerinde.” Sitedeki birimlere göre suda bir dilim ekmek için 40 litre, 1 kg şeker için 1500 litre ‘ayak izi’ bırakılıyor. Türkiye’de 1 yıl ön yıkama yapılmazsa sudaki ayak izimiz yaklaşık bir Uluabat Gölü kadar azaltilabilecek.
Tarih: 5 Haziran 2009 Kaynak: Radikal
Karbon ayak iziniz... (5 Haziran 2009)Son 150 yılda sanayi devrimi, petrolün ‘keşfi’ ve artan nüfus yüzünden toplam 389 gigaton karbon atmosfere salındı. Kara ekosistemleri yani ormanlar ve bitki örtüsü ile okyanuslar bunun ancak üçte ikisini emebildi. ‘cevreciyiz.com’un interaktif sayfasına girdiğinizde, doğaya aylık ve yıllık ne kadar karbon saldığınızı hesaplayabiliyorsunuz. Sitede bu salımı etkisiz hale getirmek için ne kadar ağaç dikmeniz gerektiğine dair bir hesaplama da yapılıyor. ‘cevreciyiz.com’, çevre yatırımlarına verdiği destekle bilinen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından destekleniyor. TSKB, kurum içinde yaptığı enerji tasarrufu ve diğer düzenmelerle Türkiye’de karbon ayak izini silen ilk bankası da oldu. Türkiye’nin toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünün yüzde 15’i TSKB’nin finanse ettiği yenilenebilir enerji projelerinden sağlandı.
Tarih: 5 Haziran 2009 Kaynak: Radikal
Antalya, 5 yıllık yol haritasıyla "Güneşkent" oluyor (5 Haziran 2009)Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın projeleri arasında yer alan "Güneşkent" için düğmeye basıldı. İlk etapta Anel Grup, Antalya'da güneş enerjisini yaygınlaştırmak için Büyükşehir Belediyesi'ne 5 yıllık bir yol haritası hazırlayacak.
Çöpünüzde orman var (5 Haziran 2009)ÇEVKO'nun geçen yıl dönüşüme yolladığı kâğıtlar 30 bin dönümlük ormanı kurtardı, atık camlar sayesinde 130 bin depo benzin tasarruf edildi.
Temiz enerji üretimine 20 yıl boyunca tarife desteği (5 Haziran 2009)Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesislerde tarife desteği uygulanacak. Güneşten enerji üretecek işletmelere ilk 10 yıl için 20-25 euro/cent, ikinci 10 yıl içi 20 euro/cent verilecek.
Hasankeyf'e Orhan Pamuk'tan destek (5 Haziran 2009)Doğa Derneği ve Atlas Dergisi tarafından Hasankeyf için başlatılan uluslararası imza kampanyasına Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk da destek verdi.
Oğlunun nikahını eski mezbahada kıyacak (5 Haziran 2009)İlk kez 5. Dünya Su Forumu'na ev sahipliği yapan Haliç Kongre Merkezi'nde bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın küçük oğlu Ömer Topbaş'ın nikah töreni gerçekleşecek.
İstanbul büyüklüğünde tarım alanını yitirdik (5 Haziran 2009)Küresel ısınma nedeniyle yıllık yağış miktarının yetersiz olduğu alanlarda baş gösteren kuraklık ve çölleşmeye bir başka tehdit daha eklendi: Tarım alanlarının yanlış kullanımı.
Körfez pırıl pırıl olacak (5 Haziran 2009)İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'deki canlıların yaşam oranının ve su kalitesinin artması amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında, farklı bölgelerde yapılacak araştırmalar ve alınacak numunelerle, İzmir Körfezi'nin akıntı sistemi ile sismik ve batimetrik (derinlik) özellikler ortaya çıkarılacak. Körfez'in ayrıca derinlik haritası ile jeolojik ve deniz tabanı morfolojisi de ölçülerek aktif tektonik özellikleri saptanacak, sıcak su çıkışları belirlenecek. Akıntı modelinin oluşmasının ardından derinleştirme, kanal açma ve batık gemilerin çıkarılması gibi uygulamalarla İç Körfez ile Dış Körfez arasındaki sirkülasyon artırılacak. Çalışmalar yaklaşık bir yıl sürecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şu bilgileri verdi: 'Yenikale önlerinden denizin iç körfezine akıntı girişi var. Bu akıntı Ragıp Paşa Dalyanı'nın oradan çıkamadığı, yeterli sirkülasyon olmadığı için tam temizlik sağlanamıyor. Orada 10 - 12 metre derinlikte bir sirkülasyon kanalı yapacağız. Bu sayede hem suyun kalitesini hem de biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyoruz.'
Tarih: 5 Haziran 2009 Kaynak: Akşam Yazan: Sezen Özsavrangil
En çevreci Denizli (5 Haziran 2009)Denizli Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın oluşturduğu komisyon tarafından 'En Çevreci Belediye' seçildi.
Herkesin okuyabileceği bir mimarlık kitabı (5 Haziran 2009)Sadece mimarlara değil herkese yönelik temel bir başvuru kaynağı olan "Mimarlık" çıktı.
600 tescilli yapıya 3 restoratör (5 Haziran 2009)Yıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, taş ve ahşap mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı Hatay'da, Osmanlı ve Fransız mimari yapısındaki binalar, restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşturulması için uzanacak elleri bekliyor.
Türkiye'de Ulusalcılık ve Mimarlık Sempozyumundan Notlar (4 Haziran 2009)Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), 05 Temmuz 2009'a kadar devam edecek "Sedad Hakkı Eldem II, Retrospektif" sergisi kapsamında, 02 Haziran 2009 tarihinde düzenlediği "Türkiye'de Ulusalcılık ve Mimarlık" adlı sempozyum yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Oturumlarda 19. yüzyılın sonlarından, hatta "Usul-i Mimari-i Osmani"nin yayımlanmasından bu yana, Türkiye'de mimarlık ortamının ve estetik tahayyülün şekillenmesinde etkili olan siyasal düşüncelerin başında gelen "ulusalcılık" kavramı, kimi zaman Sedad Hakkı Eldem ve Türk mimarlık tarihi ekseninde kimi zaman da farklı eksenlerde ele alındı.
"Enerji Tasarrufu için Hayatımızı Basitleştirmeliyiz" (4 Haziran 2009)Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "ISTANBUL REstate" fuarında gerçekleştirilen paralel oturumda "Akıllı geliştirme nedir?" konusu tartışıldı. Toplantıda MESA adına konuşan Yüksek Mimar Gülder Taşçıoğlu, "Enerji kullanımını azaltmak için hayatımızı basitleştirmeliyiz," diye belirtti.
VİKO, Ayna Komiteleri Bilgilendirme ve MTC 28 Tanıtım Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı (4 Haziran 2009)Elektrik Sektörü Ayna Komiteleri hakkında bilgilendirme toplantısı 7 Mayıs Perşembe günü VİKO Endüstriyel Tesisleri'nde gerçekleşti.
Toplam 151 haber 8 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 21. haberden 40. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2009>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.