Haberler

Haberler

Toplam 162 haber 9 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Küre Dağları'nda HES'e izin yok (8 Şubat 2010)Küre Dağları Milli Parkı'nın sınırları içinden geçmesi planlanan HES Projesi'nin ÇED Başvurusu, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü tarafından reddedildi. Bakanlığın kararını sevinçle karşılayan WWF-Türkiye, ülkemizin dört bir yanını saran ve korunan alanları tehdit etmesi muhtemel HES Projeleri'nde de benzer kararların alınması gerektiğini belirtiyor.
Karayolları ile Çanakkale Belediyesi ters düştü! (8 Şubat 2010)Belediye Başkanı Gökhan, köprünün Kilitbahir ile Çanakkale arasında olmaması için ellerinde meclis kararı bulunduğunu söyledi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan'ın, ''Köprü sağa, sola bir miktar kayabilir'' açıklamasına da anlam veremediğini ifade eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şöyle dedi: ''Hafif kayma olur diyor. Hafif kayma dediğiniz zaman kentin üstüne mi kayacak, nereye kayacak.
Zafer Havalimanı ile ilgili herşey tamam (8 Şubat 2010)Kütahya'da yapılacak Zafer Havalimanı'nın Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olacağını belirten Bakan Eroğlu, havalimanıyla ilgili her şeyin tamamlandığını söyledi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Alibey ve Kuyucak köyleri arazisinde kalan Zafer Havalimanı yapılacak alanda otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurulması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
En hızlı salyangoz: Seferihisar (8 Şubat 2010)Türkiye'nin ilk "sakin şehri" (Cittaslow) olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, aldığı unvan kriterlerini tamamlamak üzere hareketli bir döneme giriyor. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, uluslararası Sakin Şehir ağının Türkiye'deki ilk temsilcisi olmaktan mutluluk duyduklarını, ancak kriterleri tamamlama konusunda üstlendikleri sorumluluğun da bilincinde olduklarını ifade etti.
Sapphire'in mutfak dolaplarını İtalyan SCIC döşeyecek (8 Şubat 2010)İstanbul Sapphire, 261 metre yüksekliğiyle sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en yüksek binası ve modern İstanbul'un simgesi olarak kentin silüetini tamamlıyor. Böyle özel bir projede, hem binanın ortak kullanım alanlarında hem de konutların içerisinde yer alacak markalar da doğal olarak kendi sınıfının en kaliteli ve prestijlileri arasından özenle seçiliyor. Bu seçimler, Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ve teknik ekibiyle birlikte, projenin mimarlığını üstlenen Tabanlıoğlu Mimarlık-Melkan Tabanlıoğlu tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde bu marka yarışlarından biri daha yaşandı. İstanbul Sapphire'in dairelerinde kullanılacak mutfak dolaplarını belirlemek için İtalyan ve Alman markaları birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Bu yarışının sonunda, başvuruda bulunan dünya markaları arasından ipi göğüsleyen, İstanbul Sapphire'in örnek dairesinin mutfak dolaplarını döşeyen, İtalyan mutfak markası SCİC oldu.
Tarih: 8 Şubat 2010 Kaynak: Akşam
18 Yıldır Tekirdağ Kültür Merkezi Neden Bitemedi? (8 Şubat 2010)‘Vermeyince mabud neylesin mahmut'. Bu söz kulağınıza çalınmıştır kanımca. 2. Mahmut döneminde 'tıkandı baba kahvehanesi' adında bir kahvehane varmış. Mahmut bu kahvenin neden bu adla anıldığını merak etmiş, tebdili kıyafet derviş kılığıyla ve veziriyle beraber 'tıkandı baba' lakaplı kişinin kahvehanesine gelmiş.
İstanbul'un deprem raporu uyku kaçırıyor (8 Şubat 2010)Meclis Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti'li Güllüce, "Japonların olası deprem raporuna göre, 22 gün sonra enkazdaki cesetlere ulaşılıyor" dedi ve ekledi: Kimyam bozuldu, uykum kaçtı.
Köy Kanunu Değişiyor; Köylerde de Dönüşüm Olsun (8 Şubat 2010)Gerekçe-"Madde 41- Kırsal alan yenileme planı ile kentlerimizde uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin kırsalda izdüşümü olacak yeni bir müessese getirilmektedir. Planlı ve yaşanabilir kırsal alan yerleşiminin teminine yönelik planlama, mülkiyet ve finansman hususlarını düzenleyen yeni ve çağdaş bir müessese getirilmektedir"
Rektörlük binası yerine dev proje (8 Şubat 2010)Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlük binasının yerine dev bir kültür sanat ve alışveriş merkezi yapılacak.
Herkes bu merdivenlerden çıkmak istiyor (8 Şubat 2010)İtalya'nın Milano kentinde metroya iniş merdivenlerine konulan piyano sistemi büyük ilgi çekiyor.
Kanada 2010 kış olimpiyatları (8 Şubat 2010)Sermayenin beyaz Batı hegemonyasını olumlayan bir "kültür" kanalıyla fethi demek olan Olimpiyatlar, aslen spora dair hiçbir şey içermiyor. Ama gene de 12 Şubat'ta Vancouver'da başlıyor.
Yeni fuar ihalesi cuma günü (8 Şubat 2010)İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma işlemini tamamladığı Gaziemir'deki 337 dönümlük yeni fuar alanı için 12 Şubat'ta proje ihalesine çıkıyor.
Çin Seddi gibi (8 Şubat 2010)Mayıs ayından sonra deneme seferlerine başlanması planlanan Aliağa ile Menderes arasındaki 80 kilometrelik demiryolu hattının metro standartlarına yükseltilmesi projesinin İzmir'de trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatması planlanıyor. Fakat bazı mahalleler, geçişlerin kapanması nedeniyle büyük sorun yaşıyor.
İstanbul'un 5 asırlık geçmişi bu haritalarda saklı (8 Şubat 2010)İstanbul'un 1422'den 1922'ye kadar beş asırlık hikâyesini gözler önüne seren 100 nadide harita 'İstanbul Haritaları' adlı bir kitapta toplandı.
Google Earth'te İkinci Dünya Savaşı canlanacak (8 Şubat 2010)Hem okyanusun derinliklerine inilecek, hem de savaşta yıkılan şehirler görülecek.
Lisanslı atık tesisi aranıyor (8 Şubat 2010)Kilyos taki atıkları imha için lisanslı lisanslı tesis araştırmaları devam ediyor.
New York Times, İstanbul'a tam sayfa ayırdı (8 Şubat 2010)ABD'de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesi gezi ekinde 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a tam sayfa ayırdı. Jennifer Conlin tarafından kaleme alınan "36 Saatte İstanbul" başlıklı yazıda, İstanbul'da bir hafta sonunda 36 saatte nerelerin gezilebileceği anlatıldı.
Sulukule'de yaşananlar, şimdi Barcelona'da tekrar ediyor (8 Şubat 2010)Barcelona'da yoksul Romanların kurduğu Bonpastor semti 'kentsel dönüşüm' kapsamına alınınca semt sakini bir grup Sulukule'yi 'kardeş şehir' ilan etti.
İşte dünyanın en garip üstgeçidi (8 Şubat 2010)4 Temmuz İlköğretim Okulu'nun önünde bulunan üstgeçit yayalar içih tehlike oluşturuyor. Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinden geçen D-130 Karayolu, yapım çalışmalarının bitmesinin ardından trafiğe açıldı. Ama ortada bir gariplik var...
Restorasyon hamlesi! (8 Şubat 2010)Vakıflar Genel Müdürlüğü, hazırladığı stratejik planla 2010-2014 dönemi hedeflerini açıkladı. Buna göre kültür varlıklarının restorasyonuna hız verilecek, 4 yıl içinde 694 vakıf eserinin restorasyonu için 350 milyon TL harcanacak. Gelirlerini 4 yıl içinde 800 milyon TL'ye yükselterek ikiye katlamayı hedefleyen Genel Müdürlük; gayrimenkullerinden elde ettiği gelirleri 400 milyon TL'ye, iştiraklerinden elde ettiği gelirleri 250 milyon TL'ye, diğer gelirlerini ise 150 milyon TL'ye çıkaracak. Elde ettiği gelirleri büyük ölçüde restorasyon faaliyetlerinde kullanan Vakıflar Genel Müdürlüğü, envanterine aldığı bütün eserlerin restorasyonunu 2014 yılına kadar tamamlayacak. Aynı dönemde müze ve vakıf eserlerini ziyaret eden kişi sayısını 750 bine, sergilenen kültür varlığı sayısını 48 bine çıkarmayı hedefleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, sosyal yardım taleplerinin yüzde 75'ini, kabul edilebilir nitelikte hizmetle karşılayacak. Ayrıca ‘vakıf medeniyeti'nin tanıtımı amacıyla birçok etkinliğe imza atan Genel Müdürlük, 4 yıllık dönemde etkinlik sayısını artırarak erişilen kişi sayısını 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyor.
Tarih: 8 Şubat 2010 Kaynak: Türkiye Yazan: Cenk Esen
Toplam 162 haber 9 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 101. haberden 120. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2010>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.