Haberler

Başkan Kocaoğlu Yatırımları İnceledi, İlçelere Jeotermal ve Salon Müjdesi

Tarih: 10 Temmuz 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent genelinde devam eden yatırımları yerinde inceledi. Genel Sekreter Yardımcısı Gül Şener ve İZBETON Genel Müdürü İsmet Halim Gürsoy ile birlikte çalışmaların yapıldığı yerleri gezen Başkan Kocaoğlu, yatırımların son durumları hakkında bilgi aldı. Kocaoğlu, özellikle Karşıyaka ve Çiğli bölgelerinde devam etmekte olan yol çalışmaları ile Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında devam eden çalışmaları gezdi. Kocaoğlu, Seferihisar ve Özdere’ye jeotermal enerji getirecekleri, tüm ilçelere çok amaçlı salonlar yapılacağı müjdesi verdi.

Başkan Aziz Kocaoğlu ilk olarak Altınyol’un Zafer Payzın Köprülü Kavşağı ile Bayındırlık İl Müdürlüğü arasındaki bölümünde devam etmekte olan yeni bağlantı yolu çalışmalarını inceledi. Başkan Aziz Kocaoğlu daha sonra Güzeltepe - Evka2, Egekent-Evka5 arasındaki bağlantı yolu çalışmaları ile Mavişehir ve çevresindeki trafik sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla yapım çalışmaları başlayan düzenlemeyi inceledi. Doğalgaz çalışmalarının bittiği yerlerde sürmekte olan asfalt ve yama çalışmalarını da izleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi Karşıyaka Tüneli, Gediz Alt Geçidi ile Sarnıç İstasyonu inşaatlarını gezerek son durum hakkında bilgi aldı. Başkan Kocaoğlu, kaba inşaatı biten Karabağlar İtfaiye Grup Binası’nda da incelemelerde bulundu.

Karşıyaka ve Çiğli Trafiğini Rahatlatacak Çözümler
İzmir genelindeki yatırımların sürdüğünü, Karşıyaka ve Çiğli’de de başlatılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentin en önemli ana arterlerinden biri olan ve Çanakkale yönünden İzmir’e girişi sağlayan Anadolu Caddesi’ndeki trafik yoğunluğuna çözüm olacak karayolu alt ve üst geçitleri yapmak için proje çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca yine Karşıyaka’daki Doğançay ve Bayraklı’yı birbirine bağlayacak yeni yolun yapım çalışmalarına yakın bir zamanda başlayacağız. Uzun yıllar vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan Kubilay ve Barış Caddeleri’ni de yenilemek için çalışmalara başlıyoruz. Yine Karşıyaka İskele önü meydan düzenlemesinin de ihalesini sonuçlandırdık. Yapım çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağız” dedi.

Şirinyer Tüneli İnşaatı da Başlayacak
Aliağa-Menderes Raylı Sistem çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Karşıyaka Tüneli’nin çalışmaları sürerken, Şirinyer Tüneli’ni de yapım aşamasına getirdik. İnşaata kısa sürede başlayacağız. Arka arkaya ihalelere çıkarak İzmir’in ulaşım sorununu kökten çözecek bu projeyi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

İlçe ve Beldelerde Sorunlar Aşılıyor
Yeni bağlanan ilçelerden Gümüldür, Ürkmez ve Özdere”yi de gezen Başkan Kocaoğlu, burada tamamlanan asfalt serpme ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Gezisi sırasında bölge halkıyla da bir araya gelen Kocaoğlu, yeni bağlanan tüm beldelerde asfalt, bordür, kaldırım gibi yatırımların 2 - 3 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, Ürkmez Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Heykeli’nin açılışına da katıldı. Açılışta bölge halkıyla yaptığı sohbette Başkan Kocaoğlu, yapılan asfaltlama ve satıh kaplama çalışmalarıyla mandalin üreticilerinin yaşadığı sorunlara son verildiğini ifade ederek ulaşım kolaylığı açısından ürünlerin kalitesinin korunduğuna değindi. Başkan Kocaoğlu, “57 ilçeye adil bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Elimizden gelen desteği her zaman veriyoruz. Tarımsal üretimde Kemalpaşa’da kirazın, Menemen Ovası’nda pamuk, Gümüldür, Özdere ve Ürkmezde mandalina ile tüm ürünlerimizin kalitesini arttırmak için ulaşım kolaylığı açısından asfaltlama çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Jeotemal ve Çok Amaçlı Salon Müjdesi
Vatandaşlara jeotermal müjdesi de veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “İki müjdeli haber vermek istiyorum; geçen sene haziran ayında Jeotermal A.Ş.’ ye ortak olduk. Balçova’da iki kuyu açarak daha fazla aileye ve İzmirlilere bu hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İzmir sınırları içinde en zengin kaynak Karakoç Kaplıca kuyuları. Teknolojinin müsaade ettiği en kısa sürede, Seferihisar ve Özdere beldelerimize getireceğiz. İzmir’in geleceği Yarımada’da, Seferihisar’da, Karaburun’da, Gümüldür’de, Ürkmez’de. İzmir’in kalkınması beldelerin kalkınmasıyla olacak. Eğer belediye başkanlarınız, üç dönüm ile beş dönüm araziyi sosyal kültürel ve sportif alan olarak belirlerlerse, Büyükşehir Belediyesi olarak biz de altı yedi ay içinde çok amaçlı bir salon yapacağız. Burada sinema, ve konser, tiyatro, çeşitli aktiviteler, voleybol, basketbol, müsabakaları yapıla bilecek. Bütün beldelere bu hizmeti götüreceğiz. Bizlere güvenmenizi istiyoruz.”

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.