Haberler

Mortgage Yasası Ekime Kaldı Ülkenin En Mutsuzu Benim

Tarih: 10 Temmuz 2006 Kaynak: Referans
Devlet Bakanı Abdullatif Şener, Türkiye açısından önem verdikleri Mortgage yasasının meclis tatile girdiği için ekim ayına kaldığını söyleyerek “Bu nedenle Türkiye’nin en mutsuz insanı benim” şeklinde konuştu.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün geldiği Sivas'ta AKP İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen Şener, burada bir basın toplantısı düzenleyip ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda bir basın mensubunun mortagage (tutsat) sisteminin ne zaman hayata geçirileceği şeklindeki bir sorusu üzerine Şener, şunları söyledi: “Mortgage’nin meclis tatile girmeden yasalaşmasını arzu ederdim. Meclis'ten geçmemesinden dolayı ülkenin en mutsuz insanı benim. Meclis son dönemde yoğunlaştı. Bu yoğun gündem içinde yasa görüşülemedi. Ama genel kurulun ön sıralarındaydı. Ön sıralara çekildi ama ekim ayına kaldı. Yasalaşmadan Meclis tatile girdi. Bundan büyük üzüntü duyuyorum. Çok önemli bir yasadır.”

Mortgage Kiraları Düşürecek
Son birkaç yılda büyük enerji harcadıkları mortgage tasarısının, ekimde mutlaka yasalaştıracaklarını ve bu sistemin bu yıl içerisinde uygulamaya gireceğini vurgulayan Şener, sistemin yasalaşmamasının kiracılar üzerindeki etkisinin ne olacağı yönündeki bir soruyu da şöyle cevapladı: “Mortgage henüz uygulamaya girmedi. Mortgage uygulamaya girdiği zaman, bir kere şu anda kirada bulunan insanlar, mortgage kredileriyle ev sahibi olma imkanına kavuşacaklar. Dolayısıyla orta, uzun vadede mortgage'nin nasıl piyasayı etkileyeceği analiz edilirse görülür ki bu doğrudan doğruya pek çok kiracımızın ev sahibi olmasını sağlayacaktır. Ve diğerleri açısından da kiralar üzerinde düşürücü bir etki oynamış olacaktır, etkiye sahip olacaktır."

Enflasyon Hedefimiz Bozulmadı
Şener ayrıca ham petrol varil fiyatının 70 doların üzerine çıkmasının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de enflasyon değerlerini oynattığını belirterek, “Bizdeki rakamların da son dönemde beklentilerin üzerine çıkması enflasyonu aşağıya çekme politikamızı engellemez. Hükümet olarak anti-enflasyon politikası izliyoruz. Ekonomik politika araçlarımızı kullanıyor, mali disiplinden vazgeçmeden hedeflerimizi koruyoruz. Orta ve uzun vadede enflasyondaki düşüş devam edecektir” dedi.

Öte yandan kent merkezinde dün uygulanan 6 saatlik elektrik kesintisi nedeni ile Şener konuşmasını karanlıkta yapmak zorunda kaldı.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.