Haberler

Konutta Kalite Dönemi

Tarih: 9 Temmuz 2006 Kaynak: Türkiye
Her gün bir yenisi başlayan konut projelerinin sayısı arttıkça ev alacaklar da konutlarda daha fazla özellik aramaya başladı. Bunun paralelinde ise sektörde kriter çıtası yükselince, yeni konut projelerinde kalite ve ucuzluğu bir arada sunabilenler ön plana çıktı. Mehmet Çelik Şirketler Grubu’nun İkitelli Başakşehir’de satışa sunduğu Misstanbul Evleri de bu projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ve Mehmet Çelik Şirketler grubunun imzasını taşıyan Misstanbul Evleri, İstanbul’un yeni cazibe merkezi İkitelli Başakşehir bölgesinde yer alıyor. Orta-üst gelir grubuna hitap eden evler, sunduğu imkânlar itibariyle aile hayatına önem veren kesimin büyük ilgisini çekiyor.

Proje ODTÜ kontrolünde
Projedeki konutların tamamı Trakya formasyonuna sahip zeminde inşa edilirken, her bir blok için modern teknolojiyle yapılan zemin etüdleri, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erol Güler tarafından onaylanıyor. Misstanbul Evleri, radye temel üzerine,depreme karşı en dayanıklı betonarme inşa yöntemi olan tünel kalıp sistemi ile yapılıyor. Statik proje çalışmaları ise ODTÜ kontrolünde yürütülüyor. Çok kısa bir süre önce satışa çıkmasına rağmen ilginin büyük olduğu Misstanbul Evleri, konumu itibariyle de “şehrin karmaşasından uzak ama şehrin içinde” denilebilecek bir mevkide bulunuyor.

Eski İstanbul evleri...
Toplam 101 dönüm alan üzerinde 23 blok ve 888 daireden oluşan proje, faizlerin artmasına rağmen çok uygun kredi şartları ve vade imkânları sunuyor. Projenin tamamının 2007 yılı sonunda tamamlanacağını açıklayan Mehmet Çelik Şirketler Grubu Pazarlama Müdürü Ayşe Bakıcı, evlerin kendine özel geleneksel özelliklerine dikkat çekiyor. Proje genel konsepti alanının lider firması Tekeli-Sisa Mimarlık tarafından geliştirilen Misstanbul Evleri’nde İstanbul mimarisinin vazgeçilmez dış kaplama malzemesi küfeki taşı, cumbalar ve fenerlikler geçmişin atmosferini yansıtıyor. Erguvan, ıhlamur ve lale bahçeleriyle süslenen projenin uygulandığı arazinin yüzde 87’sini sosyal alanların oluşturması Misstanbul Evleri’ni daha da ön plana çıkarıyor.

Her daireye bir garaj
Yeşil alanlar, yürüme ve bisiklet parkurları, sauna, fitness center, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuklar için oyun alanları, basketbol, voleybol, mini futbol sahası, tenis kortu, anfi tiyatro-yazlık sineması, kapalı otopark gibi imkânlar sunan projede bunlara ek olarak her daireye düşen kapalı otoparkın yanında bir garaj odası bulunuyor. Bedensel engelli ve yaşlılar için blok girişlerinde merdivensiz ana giriş ve tutunma yerleri gibi ayrıntıların bulunduğu Misstanbul Evleri’nde konutların hiç biri kuzey cepheye bakmıyor. Ayrıca konutlara yürüme mesafesinde dört ilköğretim okulu, iki kolej ve biri meslek lisesi olmak üzere iki ortaöğretim kurumu da bulunuyor. Atatürk Havaalanı (20 dk), Olimpiyat Stadı ve TEM otoyolu (10 dk) bağlantılarına yakınlığıyla dikkat çeken proje, yapımı planlanan üçüncü çevre yolu ve metro hattının hizmete girmesiyle cazibe merkezi halini alacak.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.