Haberler

Topkapı Şehir Parkı' şimdiden göz kamaştırdı

Tarih: 19 Temmuz 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Serdar Canıpek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar seyyar satıcıdan, kargaşadan ve kirlilikten adım atılamayan, eskiciler ve hurdacıların, seyyar satıcıların, trafik düzensizliğinin boy gösterdiği Topkapı'yı uzun süren çalışmaların ve büyük emeklerin sonucu modern bir açık hava müzesi haline getiriyor. Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethi sırasında, surlarda açılan gedikten şehre ilk girdiği yer olarak bilinen bu tarihi alanda inşa edilen ve içinde; tiyatrosundan seyir terasına, camilerinden havuzlarına, yürüyüş parkurlarından Osmanlı evlerine, büyük otoparklarına kadar pek çok sosyal donatı alanının yer aldığı dev şehir parkı bitmek üzere. 1999 yılında başlanan parkın yapım aşamasında çeşitli evrelerden geçildi veartık sonlara gelindi. Parkın yeşil alanları, gezi parkurları, çocuk oyun alanları, havuzları, camileri ve otoparkları bitirilerek halkın kullanımına açıldı. Yıl sonuna kadar ise "İstanbul'un fethinin üç boyutlu canlandırılacağı" panoramik müze, Takkeci (Takyeci) İbrahim Ağa Cami'nin restorasyonu ve diğer kısımlar da yapılarak, park tamamen hizmete açılacak.

Hyde Park Gibi Olacak
Parkta hem tarihi ve kültürel öğeler hem de modern ve sosyal alanlar dikkat çekiyor. Bitirildiğinde şehrin trafiğinden, gürültüsünden kaçmak için ideal bir yer olacak ve İstanbulluya nefes aldıracak park, büyüklüğü itibariyle de İngiltere'nin ünlü Hyde Park'ını andırıyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.