Haberler

Tarih Vakfı İstanbul Dergisi Kültür Başkentini Anlattı

Tarih: 20 Temmuz 2006 Kaynak: Referans
Tarih Vakfı tarafından 3 ayda bir yayımlanan “İstanbul” dergisinin yeni sayısında İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti Projesi masaya yatırıldı. 56'ncı sayıda Emine Çaykara, Korhan Gümüş, Görgün Taner, Nilgün Mirze, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin nedenlerini anlattı.

Vakıf yaşanan maddi sıkıntılara rağmen 14 yıl boyunca İstanbul’un ismini taşıyan dergiye yeni bir içerik, logo, kapak ve iç tasarımı kazandırdı. Son sayısında İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti Projesi’nden müziğe, kitaplardan plastik sanatlara kadar birçok farklı yönden ele alınarak incelendi.

Dergi, şehircilikten edebiyata, mimarlıktan müziğe, sosyolojiden sinemaya kadar, kenti ilgilendiren her alanda, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini ve aynı zamanda İstanbul üzerine çalışmalarına yeni başlayıp bunları paylaşmak isteyenleri bir araya getiriyor. Dergi, 2 bin 700 yıllık kentin kimliğini ve güzelliğini, dönüşen yapısı ve yeni oluşan kimliği üzerine tartışmalar açarken İstanbul'a tutucu bir bakışla değil, eleştirel ve anlamaya yönelik bir uslupla yaklaşıyor.

Nuri Çolakoğlu, Emine Çaykara, Korhan Gümüş, Görgün Taner ve Nilgün Mirze, İstanbul’un 2010 kültür başkenti seçilmesinin nedenlerini, anlamını ve kentin/kentlinin öncelikli ajandasını anlatıyor. Ayrıca İstanbul 2010 AKB Danışma Kurulu üyelerinden katılımcılarla düzenlenen “yuvarlak masa” söyleşisinde de proje tartışılıyor. Ayrıca derginin bu sayısında Murat Belge ve Uğur Yücel, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010 için afiş tasarımı bölümü St. Joseph Lisesi mezunlarının sohbeti, yeni kitaplar, web siteleri, Metropolistanbul web sitesinin katkılarıyla İstanbul okurlarına sunulan “Boş Zaman İstanbul” ve “İstanbul’u Arşınlayanlar” önerileri gibi birçok bölüm “İstanbul” dergisinin temmuz sayısında yer alıyor
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.