Haberler

Proje planlara uymuyor

Tarih: 24 Temmuz 2006 Kaynak: Cumhuriyet
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat 'ın, ''7 Tepeye 7 Tünel'' projesiyle ilgili soru önergesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın verdiği yanıt, projenin, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hazırlanan ''İstanbul Master Planı'' na uymadığını açığa çıkardı. Özpolat, ''Başbakan Erdoğan, yine mi fikrini değiştirdi'' diye sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat 'ın, ''7 Tepeye 7 Tünel'' projesine ilişkin soru önergesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlandı. Başbakan Erdoğan'ın yanıtı, projenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hazırlanan ''İstanbul Master Planı'' na uymadığını ortaya koydu.

Önergeye yanıt
CHP Milletvekili Özpolat, "Önergeye verilen yanıt, Başbakan'ın fikrinin değiştiğini, çağdaş ulaşım anlayışının ve kentin depremselliğinin dikkate alınmadığını gösteriyor'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat'ın TBMM'ye verdiği soru önergesine verilen yanıt şöyle: ''Karayolu tünelleri güzergâh etütleri çalışması idari bir iş olmakla beraber; diğer ilgili kurumlarla eşgüdüm halinde bir çalışma yürütülüyor. Bu doğrultuda karayolu tünelleri projesinin 2012 yılına kadarki süreç içinde İstanbul ulaşım ve trafik sistemi üzerinde önemli derecede rahatlama sağlayacağı tespit edilmiştir. İlk bakışta pahalı bir yapı olarak algılanan tünellerin, belirtilen sebepler göz önüne alındığında, yüzeyde yapılacak yol kamulaştırmalarının çok büyük paralar ödenerek gerçekleştirilebileceği, ayrıca plan, kadastro, tescil, mutabakat alınması vb. yapılması gerekli işlemler için uzun zaman harcanması gerektiği de dikkate alındığında, uzun vadede bu tür yolların daha ekonomik hale geldiği saptanmıştır.''  
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.