Haberler

Varlıbaşlar'dan Bodrum'a 125 milyon $ Yatırım

Tarih: 23 Temmuz 2006 Kaynak: Akşam
Varyap Varlıbaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Bodrum'a iki adet turizm bir de villa yatırımı için proje hazırladıklarını söyledi. 125 milyon dolarlık yatırımın biri 75 milyon dolar değerinde bin yatak kapasiteli bir otel olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tahsis ettiği bir arsayı 49 yıllığına kiralayan Varlıbaş, bu projeyi 24 ay içerisinde tamamlamayı planlıyor. Diğer iki yatırım ise Yalıkavak bölgesinde olacak. Varlıbaş'ın verdiği bilgiye göre Yalıkavak'ta planlanan yatırımlardan biri yine küçük ölçekli bir butik otel, diğer ise özel villalar olacak. İstanbul Anadolu Yakası'nda da bir otel kurmak istediğini kaydeden Varlıbaş bunun için arsa aradığını söyledi. İstanbul'da halen Uphill Court'taki satışları devam eden Varlıbaş, burada 300'e yakın daireleri kaldığını kaydetti. Ev almak için en uygun zamanın yaz sezonu olduğunu kaydeden Varlıbaş şöyle konuştu:

Fiyatlar Eylülde Artacak
Ekonomide yaşanan olumsuzluklar henüz konut sektörüne yansımış değil. Çünkü daire fiyatları artmadı. Girdi fiyatları artmış olmasına rağmen hala eski fiyatlarla daireler satılıyor. Banka kredileri yükselmiş olmasına karşın bazı firmalar mesela biz Uphill Court'ta bankalarla yaptığımız özel anlaşmalarla eski kredi şartlarına yakın veya eski kredi şartlarına uygun değişik alternatiflerle hala müşterilerimize kredi vermeye devam ediyoruz. Dolayısıyla müşterilerimizin ekonominin kötü gidişatından veya olumsuzluğundan, dalgalanmadan etkilenmemesi için biz gerekli tedbirleri alıyoruz. O bakımdan hatta belki bu dönem konut almak isteyen müşteriler için de son bir fırsattır diyebilirim.

Biz Malzemeyi Almıştık
Zaman geçtikçe, girdi fiyatlarının maliyetleri artıracağını ve bunun da konut fiyatlarına yansıyacağını belirten Varlıbaş, 'Bugün konut almakta tereddüt edenler, acaba alayım mı bekleyeyim mi diye düşünenler ileride daha yüksek fiyatlarla karşılaşacak. Yükselen banka kredilerinin daha yüksek faizlerine katlanmak durumunda kalacaklar' diye konuştu. Varlıbaş eylülden sonra fiyatların artacağını, banka faizlerinin yükseleceğini belirtti. Girdi maliyetlerinin ciddi ölçüde arttığını dile getiren Varlıbaş, 'Yılbaşından beri yüzde 35 oranında arttı. Hatta yüzde 100'e yakın artışlar var. Çimentoda artış var, demir çelikte artış var. Ama bizim bir avantajımız var. Uphill Court projeleri daha önce başlamıştı, anlaşmalarımızı yapmıştık. Onun için de girdi maliyetlerini fiyatlarımıza yansıtmadık. Seramikten, mutfağından, asansöründen beyaz eşyasının hepsine kadar her şey şu anda kendi depolarımızda' diye konuştu.

Ciro Hedefi 500 Milyon $
Varlıbaş Holding farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Ana sektör inşaat. Varyap Varlıbaşlar İnşaat Sanayi Limited şirketiyle ve Varlıbaşlar İnşaat Limited şirketi olarak iki inşaat şirketi var. Ayrıca bilişimle ilgili, Amerikalılar ile ortak olan Cenoa yazılım ve bilişim şirketi de faaliyet gösteriyor. Sağlık sektöründeki şirketin ismi ise VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları.

İkinci Kuşak
Holding tüm şirketlerinin yönetimini ikinci kuşak üstlenmiş. Varlıbaş 'Bilişimin başında kızım Selma var, kendisi bilgisiyar mühendisidir. Sağlık şirketini büyük oğlum Ercan yönetiyor o da göz doktorudur. İnşaat şirketleriyle de inşaat mühendisi olan diğer oğlum Erdinç ilgileniyor. Ailenin kabiliyetlerine göre biz de holdingimizi yapılandırdık. Yıllık 200 milyon dolar olan ciromuzu beş yıl içinde 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.

Dalgalanma Normal
30 yıldan bu yana inşaat sektöründe olduklarını dile getiren Varlıbaş, 'Türkiye'nin ekonomisinin nasıl bir seyir geçirdiğini görüyoruz. Geçmişte de bu tür benzer olaylar yaşadık. Ama hep tedbirli olduğumuz için biz o dönemleri de hep zararsız atlattık. Çünkü Türkiye'de 2-3 senede bir ekonomide bir dalgalanma oluyor' dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.