Haberler

Cevahir İçin Talipli Çok, Ama Kimseye Söz Vermedik

Tarih: 24 Temmuz 2006 Kaynak: Referans Yazan: Sevgi Sayar Başaran
Cevahir Holding Başkanı İbrahim Cevahir, Cevahir Alışveriş Merkezi ile ilgili henüz satış kararı almadıklarını açıkladı. Cevahir Alışveriş Merkezi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yüzde 50-50 ortak olan İbrahim Cevahir, "Şu anda talibimiz çok. Ama söz verdiğimiz kimse yok" diyerek, öncelikle belediyenin kendini hukuki olarak bu sürece hazırladığını söyledi.

Cevahir Alışveriş Merkezi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir fiyat üzerinde anlaştıklarını belirten Cevahir, "Çıkan haberlerde İngiliz bir firmanın 800 milyon dolar verdiği söyleniyor. Evet bu fiyatı veren firmalar var. Ama hala Çarşı'nın değerinin 1 milyar dolar olduğu konusundaki fikrim değişmedi. İlgilenenler arasında yabancı bankalar ve yatırım fonlarından oluşan Avrupa kökenli 7-8 firma var. Bunun yanında Ortadoğu kökenli 8-10 firma bulunuyor. Şu anda ilgilenenlerle görüşmeler yapıyoruz. Menfaatimize olan bir fiyatı bulursak tabi ki satarız" diye konuştu.

Belediyenin kendini hukuki olarak satışa hazırlamasının yaklaşık 1 ay süreceğine dikkat çeken Cevahir, şunları söyledi: "Çünkü belediyenin kendine ait olan yüzde 50'lik hisseyi satması için ihaleye çıkması gerekiyor. Bunun için hazırlıklar yapılıyor. Ama belediye ihaleye çıkana kadar şifaen yaptığı pazarlıklarda bulduğu en yüksek fiyat ile ihaleye çıkacak. İhale sürecinde ise hiç tanımadığınız bir firma gelip belediyenin istediği fiyatın üstünde bir rakama çıkabilir. Ve belediyenin hissesini alır. Daha sonra gelip benimle konuşur. Anlaşırsak ben de satarım. Anlaşamazsak ortağım olur."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.