Haberler

Her gün bir yabancı kapımızı çalıyor

Tarih: 28 Temmuz 2006 Kaynak: Radikal
Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk alışveriş merkezi projesi olan Doğuş Power Center, ekimde Maslak'ta açılıyor. Henüz alışveriş merkezi faaliyete geçmediği halde, neredeyse her gün bir yabancı kurumsal yatırımcının satın alma veya ortaklık için kapılarını çaldığını söyleyen Garanti GYO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Memiş, "Yabancı kurumsal yatırımcılar her gün kapımızı çalıyor. Biz de bu tekliflerle gelenlerle tabii konuşuyoruz. Ortak olmak isteyenler, tamamını satın almak isteyenler veya hisse talep edenler var. Ancak şu anda bu yönde alınmış bir kararımız yok" dedi.

Satış fiyata bağlı
Yabancılardan gelen teklifleri hatırlattığımız Garanti GYO Genel Müdürü Kürşat Tuncel ise "Şu anda satış yönünde karar yok. Ancak iyi fiyat verirlerse neden olmasın" diye konuştu. Doğuş Power Center'ın basına tanıtımının yapıldığı toplantıda konuştuğumuz Kürşat Tuncel, yeni açılacak merkezin 70 milyon dolar civarında piyasa değeri bulunduğunu ve yıllık kira gelirinin ise 5.7-5.8 milyon dolar civarında olacağını söyledi.

55 milyon dolara mal oldu
İstanbul Maslak'ta 2005 yılının haziran ayından itibaren inşaatı süren Doğuş Power Center, toplam 55 milyon dolara mal oldu. Center, Türkiye'de sadece 'big box' olarak adlandırılan büyük mağaza alanlarına yer vererek, organize perakende sektörüne yeni bir anlayış getirecek. Sekiz ana kiracı bulunan merkezde, kiracılar bütün ürün çeşitleriyle yer alacak ve kendi içlerinde aktivitelerle desteklenmiş interaktif satış deneyimi sunacak. Tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncel, özellikle Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde konut ve alışveriş merkezi yapma yönünde çalıştıklarını söyledi. Tuncel, 2007 yılında bir projenin daha hayata geçirileceğini de açıkladı. Tuncel, Center'ın yılda 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesinin öngörüldüğünü de kaydetti.

Fotoğrafları Okan Bayülgen çekecek
Doğuş Power Center, 63 bin metrekare inşaat ve 42 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alana sahip. Bunun, 22 bin metrekaresi mağaza, 9 bin 250 metrekaresi otomotiv servis alanı. Merkezde iki alışveriş, iki otopark ve bir restoran katı mevcut. Ana kiracıları ise Doğuş Otomotiv, Tepe Home, Tansaş, Finspor/Sportpoint, Bimeks, Yeşil, Garanti Bankası ve D&R. 3 bin 500 metrekarelik yiyecek-içecek alanı, 'otomotiv' temasını yansıtıyor. Center için 'Yaşam Gücü' konseptini ve mağaza karmasının faaliyetlerini destekleyen sanat fotoğrafları Okan Bayülgen tarafından çekilecek. Fotoğrafların duvarlara giydirilerek, merkezin sanatsal bir marka duruşu kazanması planlanıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.