Haberler

Çöp Deponi Alanı Yargıya Taşınacak

Tarih: 28 Temmuz 2006 Kaynak: Birgün
Kocaeii'nin Gebze ilçesine bağlı Dilovası beldesi Çiçektepe Mev-kii'nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan çöp deponi alanına karşın yargıya başvurulup yürütmeyi durdurma kararı talebinde bulunulacak. Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Gebze'deki makamında görüşen sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri Karaosmanoğlu ile yaptıkları görüşmeden istedikleri sonucu alamayınca görüşme sonrası basına yaptıkları açıklamada konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği (EKOSDER) Başkanı Ercan Teker, Dilovası Bingöllüler Derneği Başkanı Metin Dilmen ve Dilovası Erzurumlular Derneği 2. Başkanı Yılmaz Yılmaz'dan oluşan heyet Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yaptıkları basına kapalı görüşme sonrası gazetecileri bilgilendirdi.

Nefes Alınacak Tek Alan
EKOSDER Başkanı Ercan Teker, çanak şeklindeki beldenin üç tarafının sanayi kuruluşları ile çevreli olduğunu, nefes alınacak tek yer alan kuzey tarafına da çöp deponi alanı kurulmasının yanlış olduğunu belirtip, "Biz çöp deponi alanına değil yerine karşıyız. Bu konudaki görüşlerimizi sayın başkana da ilettik ve görüşmede çöp deponi alanına karşı imza kampanyasında toplanan 7500 imzalı dilekçeyi verdik. Ancak sayın başkan çöp deponi alanının yerinin doğru olduğunu savundu. Biz de bu konuda yargıya başvuracağız. Kocaeli Barosu eski Başkanı Fahri Ören-gül, gönüllü avukatlığımızı üstlendi. Bir hafta içinde yargıya başvuracağız," dedi.

Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu görüşme sonrası ekiple fotoğrafının alınmaması için makamından dışarı çıkmazken gazetecilere konuya ilişkin açıklama nezaketinde de bulunmadı. Durumu garipseyen gazeteciler de Başkan Karaosmanoğlu'ndan görüş almak için girişimde bulunma gereği görmedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.