Haberler

Tasarımın en Radikal yarışması için geri sayım

Tarih: 17 Ağustos 2006 Kaynak: Radikal
12-17 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Design Week kapsamında düzenlenen 'Tasarımda Radikal Eğilimler 2' adlı yarışmaya son başvuru tarihi 6 Eylül 

Tasarımda bu yıl da 'radikal' bir yıl... Şimdiden elinizi çabuk tutup tasarımlarınızı hazırlayın deriz, çünkü Radikal gazetesinin geçen yıl ilkini düzenlediği 'Tasarımda Radikal Eğilimler 2' yarışmasının ikincisi için başvurular başladı bile. 12-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Design Week'e paralel düzenlenen yarışmayı bu yıl Radikal gazetesi, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi ve dDf organize ediyor. Türkiye'deki yaratıcı düşünce biçiminin desteklenmesi ve yenilikçi yaşam kültürünün oluşması amacıyla düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi ise 6 Eylül.
Sergilenmeye değer görülenler, geçen yıl olduğu gibi İstanbul Design Week'teki Radikal standında sergilenecek. Amatör, profesyonel her yaştan katılımcıya açık olan yarışma 'radikal' kelimesinin anlamını tasarımlarına yansıtabilen herkesi tasarım dünyasıyla buluşturmayı hedefliyor.

'Tasarımda Radikal Eğilimler 2' yarışması, ürün, insan, teknoloji, fayda, kültür, çevre, işlevsellik, kullanım, duygusal ilişki, deneyim, duyarlı yaklaşım, biçim, malzeme gibi ölçütlerle çözümlemelerin sorgulandığı yenilikçi kavramsal ürün tasarımı projelerine açık. Yarışmada ürün kategorisi ve malzeme kısıtlaması yok... Önemli olan katılımcının ele aldığı konuya ve probleme nasıl yenilikçi bir çözüm getirdiğini göstermesi. Yarışmanın sonuçları önce İstanbul Design Week'te yapılacak ödül töreninde, ardından da Radikal gazetesinde ilan edilecek.

Yarışmaya katılacak tasarımların A3 fotobloğa yapıştırılması ve görüntünün bir CD'ye kaydedilmesi gerekiyor. Başvuruların teslim adresi ise şöyle: Bahar Şakarer, Doğan Medya Center, Bağcılar, İstanbul.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.