Haberler

Onur Konuğu İl Olmak

Tarih: 18 Ağustos 2006 Kaynak: Dünya Yazan: Hulusi Dinçer
Uşak'ın makus kaderini değiştirmek yolunda attığı adımları daha önce de bir çok kereler bu köşeden yazdık... Bu adımlardan bir tanesi de düzenlenecek olan 75. İzmir Enternasyonal Fuarı'na Uşak'ın 'Onur Konuğu İl' olarak seçilmesiydi.

Şimdi fuara sayılı günler kaldı. 1 Eylül'de açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı için Uşak'ın da son hazırlıkları tamamlanıyor.

Bu süreçte kısa bir yolculuğa çıkarsak, Uşak'a vali olarak atan Mahalli İdareler Genel Müdürü Kayhan Kavas'la başlamamız gerekir. Vali Kavas, kentimize gelir gelmez buranın en büyük sorununun tanıtım eksikliği olduğunu tespit ederek bu yönde yapılacak çalışmaları başlattı. Kavas ilk önce sivil toplum örgütlerinin desteklerini istedi. Uşaklı da valisinin yanında oldu ve hareket başladı.

Örneğin ilk çalışma yıllardır kapalı olan havaalanının özel havayolu şirketi ile uçuşlara açılması idi. İkinci adımda ise Uşak'ın İzmir Enternasyonel Fuarı'na Onur Konuğu İl olarak kabul edilmesi için yapılanlar vardı. İlk heyecan müraacatın yapılması ile başladı ve Uşak'ın adı ön plana çıkıverdi. Müraacat sonrasında yapılan kulis çalışmaları ile Uşak ili Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antalya gibi çok sağlam rakipleri geride bırakarak seçildi.

Şimdilerde ise 1 Eylül'de kapılarını ziyaretçilerine açacak olan fuar için hummalı bir çalışma içersinde Uşaklılar. "Onur Konuğu İl" organizasyonunu alan Uşak'ın ticaret ve sanayi odası, başarı zincirine bir halka daha eklemek için kentimizden şu ana kadar 30'a yakın firmanın fuara katılmasını sağladı. Yani Uşak'ı en iyi şekilde fuarda tanıtmak için herkes üzerine düşen görevi yapıyor.

Yazımın başında söylediğim gibi Uşak Valisi Kayhan Kavas bu başarı halkasının oluşmasında baş kahramandır. Çünkü Uşak'ın bu tanıtıma ihtiyacı vardır. Bunu da en iyi şekilde değerlendirecektir.

Evet Uşak, Teşvik Yasası'nın da verdiği güçle kabuk değiştiriyor...

Şimdi geriye yenilikçi Uşak insanının kendisini tanıtması gerekiyor. Bu da Onur Konuğu İl olarak, İzmir'de kentimizi temsil edileceğimiz yerde hayata geçirilebilir. Evet 1 Eylül günü, Uşak 7'den 77'ye İzmir Enternasyonal Fuarı'nda olacak.

Başka tanıtımlarda buluşmak üzere...
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.