Haberler

Büyükşehir’den Gaziosmanpaşa’ya şehir parkı ve spor kompleksi

Tarih: 18 Ağustos 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa Cebeci Spor Kompleksi ve Şehir Parkı’nın inşası tamamlanan 1. kısmının açtı ve 2. kısmının temelini attı.

Gaziosmanpaşa’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Cebeci Spor Kompleksi ve Şehir Parkı’nın inşası tamamlanan 1. kısmının açılışı ile 2. kısmının temel atma töreni Başkan Kadir Topbaş tarafından gerçekleştirildi. Açılış ve temel atma töreninde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Kaymakam Selman Yenigün, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu ile İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ve SPOR A. Ş. Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı ile SPOR A.Ş.’de eğitim gören çocuklar da yer aldı.

Başkan Topbaş; “Spor salonlarımızı bütün ilçelere yayacağız”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un 17 ilçesinde spor kompleksi bulunduğunu, amaçlarının her ilçeye bir spor salonu ve park yapmak olduğunu bütün söyledi. Bu yıl bahçesi müsait olan 120 okula 120 spor salonu yaptıklarını ve bu sezon bu salonlardan yaklaşık 300 bin çocuğun yararlanacağını belirten Başkan Kadir Topbaş, açılışını yaptıkları Cebeci Spor Kompleksi ve Şehir Parkı’nın birinci kısmının da özellikle amatör spor kulüplerinin ve çocukların istifade edeceği önemli bir merkez olacağını kaydetti.

Büyükşehir’den İstanbul’a 13 stat birden
Gelişmiş ülkelerde 5 bin kişinin yaşadığı bir alanda 2 bin kişilik spor salonu bulunduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, “İstanbul’un 17 ilçesinde spor kompleksi var. Nüfusunun yüzde 60’ı 30, yüzde 30’u da 18 yaşın altında olan Türkiye’de gençlerimizin enerjisini alarak, onların farklı alanlara yönelmelerini engellemek için sportif alanlara ağırlık veriyoruz. Amacımız spor komplekslerimizi bütün ilçelere yaygınlaştırarak çocuklarımızın istifadesine sunmak. Öte yandan, her biri 2 bin 500 kişi kapasiteli olan 3 adet stat yapımını sürdürüyoruz. Bu statları da ilçelerimize yaygınlaştırmak için 10 tane daha yapacağız” diye konuştu.

İstanbul’un en önemli iki problemi olan ulaşım ve deprem konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Topbaş, şehrin geçmişte var olan su, hava kirliliği, çöp ve sel baskınları gibi problemlerinin artık geride kaldığını, sosyal belediyecilik anlayışıyla kültür merkezleri, spor salonları, sosyal tesisler, park ve bahçelerde ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

İSKİ’den GOP’a 250 milyon YTL’lik altyapı yatırımı
İstanbul’un geçmişte var olan su, atıksu, sel ve çöp gibi problemlerinin çözüldüğünün ve şehrin dünyanın saygın kentleri arasındaki yerini aldığının altını çizen Topbaş, İSKİ’nin atıksuların toplanması ve derelerin ıslahı konusunda çok ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İSKİ Genel Müdürlüğümüz Gaziosmanpaşa’da da su borularıyla izale hatlarını yeniledi, atıksu ve yağmursuyu kanalları yaptı, Arnavutköy Barajı’nı kirleten dereleri ıslah ederek pis suları kolektörlerle arıtmaya bağladı. Bütün bu çalışmalara bugünün rakamlarıyla 250 milyon YTL harcadık. Bu küçümsenmeyecek çok büyük ölçekli bir çalışma. Artık sularınız tertemiz akıyor, atıksular çevreyi kirletir olmaktan çıktı” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ile Kaymakam Selman Yenigün de ilçeye yapılan büyük yatırımlardan dolayı Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür ettiler. Erhan Erol, “Sayın Başkanım, geçmişte hayal bile edilemeyen bu güzel yatırımları ilçemize kazandırdığınız için, Gaziosmanpaşalılar adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşmaların ardından Kadir Topbaş, Erhan Erol ve Selman Yenigün ve çocuklarla birlikte Cebeci Spor Kompleksi ve Şehir Parkı’nın 1. kısmının açılışını yaptı, 2. kısmının da temelini attı. Başkan Topbaş daha sonra açılışı yapılan park ile stadı gezdi. Statta kaleye penaltı çeken Topbaş, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Park ile kompleksin 1. kısmı 25 milyon YTL
Trend İnşaat tarafından yapılan ve 25 milyon YTL’ye malolan Cebeci Spor Kompleksi ve Şehir Parkı’nın birinci kısımda 2500 kişilik stadyum, restoran, kafeterya, gölet, çocuk oyun alanları ve 100 dönümlük park bulunuyor.

Nuhoğlu İnşaat tarafından 39 milyon YTL’ye yapılacak olan ikinci kısımda da 27 bin metrekare alana sahip içinde basket salonu, olimpik kapalı yüzme havuzu bulunan kapalı spor salonu, 7 adet bin metrekarelik salon, toplam 4500 metrekare alana sahip 190 yataklı otel ve konaklama binası, 80 bin metrekare park, 2 mini futbol sahası, 2 basketbol sahası, 160 araçlık kapalı otopark ve çocuk oyun alanları yer alacak. Park ve Spor Kompleksinin ikinci kısmı yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.