Haberler

Lara Kent Parkı 23 milyon YTL'ye Ude Tur'un

Tarih: 18 Ağustos 2006
Antalya Kemerağzı Muratpaşa Beldesi Lara Plajı mevkiinde bulunan ve temalı park yapılmak üzere açılan alanı, Ude Tur Yatırım İşletme Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, İstanbul Bomonti Tekel Bira Fabrikası Binası'nı da Global Yatırım Holding Anonim Şirketi aldı. Söz konusu alan ve fabrikanın tahsisine ilişkin müzakereler Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplantı Salonu'nda dün yapıldı.

Bundan önce ihalesi iptal edilen Lara Plajı mevkiindeki alan için 4 firma başvuruda bulundu. Müzakerenin başlangıcında, ihaleye katılacağını bildiren Yazıcı Demir-Çelik, çekildiğini açıkladı. Ude Tur, Five Mounts ve Öztaş İnşaat'ın yarıştığı müzakere, 5 milyon 220 bin YTL'den başladı. Açık artırmada Ude Tur'un 20 milyon 870 bin YTL'lik teklifinin ardından, Öztaş da müzakereden çekildi. Müzakerede, söz konusu alan, en son 22 milyon 720 bin YTL teklifte bulunan Ude Tur'da kaldı. Daha sonra verilen aranın ardından İstanbul Bomonti Tekel Bira Fabrikası Binası da müzakereye açıldı. Limak İnşaat, Özkar İnşaat, Yazıcı Demir Çelik, IC Antbel ve Global Yatırım'ın katıldığı binanın ihalesini, 12 milyon 750 bin YTL ile Global Yatırım Holding Anonim Şirketi aldı.

Ude Tur ve Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, gazeteciler, çevrecilerin Lara Park'ın tahsisine karşı çıktığını hatırlatınca “Bir de karşı düşünceler var tabii. Çevreye uyumlu proje yapacağız. Aksi takdirde kaybeden, turizmciler olur. Turizmi geliştirici, sezonu uzatıcı, çeşitlendirici proje yapacağız” dedi.

Tamince, daha önceki ihaleye katılmamasının nedeninin sorulması üzerine de “Biz ticaret yapıyoruz. Her gün finans imkânlarımız değişiyor. Daha önce, öncelikli başka projelerimiz olduğu için katılamamıştık. Başka hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

Gazetecilerin daha önce Türkiye'ye Disneyland'ı getireceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatması üzerine de Tamince, Disneyland'ın 1960'larda yapılan bir proje olduğunu söyledi. Tamince, ideallerinin daha iyi ve yenilerini Türkiye'ye getirmek olduğunu kaydetti.

Rixos, 3 bin 500 dönümlük araziye en az 306.2 milyon YTL’lik yatırım yaparak binlerce kişiye istihdam sağlayacak.

Tamince,"Antalya'da 2020'ye doğru gelecek turist sayısının 20 milyona çıkması bekleniyor. Lara Park’ı doğru kullanırsak, bu rakamları kat be kat aşabiliriz" dedi.

Global Yatırım Holding’den yapılan açıklamada ise “Global olarak, turizm ve gayrimenkul alanlarında yatırımlar bizler için son derece önemli. Bomonti Turizm Merkezi ihalesi bizim için ayrı bir önem taşıyor. Tekel Bira Fabrikası’nda, yeniden başlayacak bir hayatın hem bölgeye; hem de turizme katma değer sağlayacağına inanıyoruz. İstanbul’un Dünya Kültür Başkenti olma vizyonunu destekleyen projeler geliştirmeye devam edeceğiz” denildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.