Haberler

Müteahhit, cezaevi inşaatından 'firar' etti

Tarih: 18 Ağustos 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Sonat Bahar
Cezaevi Reform Projesi çerçevesinde yeniden inşa edilen Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nin inşaatı, ekonomik krize girdiği söylenen müteahhidin ortadan kaybolması üzerine yarım kaldı.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edilen Cezaevi Reform Projesi çerçevesinde yeniden inşa edilen Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nin inşaatı, müteahhidin ortadan kaybolması nedeniyle yarıda kaldı. Adalet Bakanlığı önümüzdeki günlerde inşaat için yeniden ihale açacak. İstanbul'da yeniden inşa ya da modernize edilen 17 cezaevi kapsamında olan Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nin modern bir kapalı cezaevi görünümüne kavuşması için geçen yıl harakete geçildi. Adalet Bakanlığı tarafından açılan ihaleyi Bahar İnşaat Taahhüt Ticaret kazanırken, Ekim 2004'te inşaata başlandı. Ancak Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ni Avrupa Birliği standartlarına taşıyacak inşaat bir anda durdu. Dokuz milyon YTL'ye mal olacak cezaevinde şu anda hiçbir çalışma yapılmıyor. Duvarları yarıya kadar pembeye boyanan cezaevi, yarım kalan bölümleriyle adeta kaderine terk edilmiş durumda. İnşaatın durmasının altında ihaleyi alan müteahhit firmanın ortadan kaybolması yatıyor. Bahar İnşaat Taahhüt Ticaret'in girdiği maddi sıkıntı nedeniyle inşaatı yarım bıraktığı belirtiliyor.

Yeniden İhale Açılacak
Boş inşaat alanında incelemeler yapan Adalet Bakanlığı yetkilileri, önümüzdeki günlerde cezaevi inşaatı için yeniden ihale düzenleyecek. İhaleyi kazanan firmanın çalışmaları hemen başlasa bile inşaatın bitişi önümüzdeki yılı bulacak. Bu nedenle daha önce planlandığı gibi Paşakapısı Kadın Tutukevi'nden Avrupa Birliği standartlarına uygun Bakırköy'e transfer olacak kadın mahkumların bir yıl daha beklemesi gerekiyor. 12'şer kişilik 38 ünite, üçer kişilik 2 ünite, 44 adet de tek kişilik odaların yer alacağı eski kadın cezaevi, yeniden inşası için 14 Mayıs 2004'te tamamen boşaltılmış ve tamamen yıkılmıştı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.