Haberler

Meryemana Evi Ateş Altında

Tarih: 21 Ağustos 2006 Kaynak: Akşam
Aşırı sıcak ve dikkatsizliğin neden olduğu orman yangınları dün tüm yurdu sardı. İzmir'in Selçuk İlçesi'nde Meryemana Evi'nin bulunduğu Bülbüldağı mevkiinde dün orman yangını çıktı. Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü, tarihi Meryemana Evi'ne çıkan yola kadar ulaştı. Meryemana Evi'ni ziyarete giden turistleri taşıyan tur otobüsleri, yangın nedeniyle Bülbül Dağı'nda bir süre mahsur kaldı. Otobüsler daha sonra, orman yollarından tahliye edildi. Yangında 150 hektarlık alan kül oldu.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Meryemana Evi'nin zarar görmediğini, ancak alevlerin Meryemana Evi'nde görevli rahiplerin kaldığı lojmanlara 10-15 metre yaklaştığını söyledi.

Kaş'ın Ciğeri Kül Oldu
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde iki gün önce çıkan orman yangını arazinin sarp olması nedeniyle dün de kontrol altına alınamadı. Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangında yaklaşık 100 hektarlık çam ormanı kül oldu. Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, arazi sarp olduğu için yangına helikopterlerle müdahale edildiğini söyledi. Gedikağaoğlu, Milli Parklar'a ait koruma alanında kendiliğinden devrilen ve uzun süre yanma özelliğine sahip yaşlı ağaçlar olduğu için yangının kontrol altına alındıktan sonra bile birkaç gün süreceğini söyledi.

Rüzgar Yangını Büyüttü
Düzce'nin Yığılca İlçesi Akçaören Köyü'nde fındık işçileri çay demlerken çıkan yangında ilk belirlemelere göre 30 dönüm alan tahrip oldu. Bir kişi gözaltına alındı. Aydın Germencik'te önceki gün çıkan orman yangınında 3 hektar, Muğla'nın Akçaova Köyü ile Yerkesik Beldesi'ndeki yangında, 15 dekar, İzmir Foça'da ise 8 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.