Haberler

Büyükşehir'den, Gaziosmanpaşa'nın Beldelerine Büyük Yatırımlar

Tarih: 23 Ağustos 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gaziosmanpaşa’nın beldelerine toplam 347 milyon YTL değerinde su, doğalgaz ve çevre yatırımları gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa’nın 4 beldesine yapılan toplam 347 milyon YTL değerindeki su, doğalgaz ve çevre yatırımları için bugün Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla toplu açılış ve temel atma törenleri düzenlendi.

Törende Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Taşoluk Belediye Başkanı Müfit Taşkın, Bolluca Belediye Başkanı Bahri Kazankaya, Boğazköy Belediye Başkanı Hatip Aras, Arnavutköy Ahmet Haşim Baltacı, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi ve vatandaşlar da yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ; Taşoluk, Bolluca, Boğazköy ve Arnavutköy Beldeleri’ni doğalgaza kavuşturmak için 70 kilometre boru hattı döşedi. 4 beldenin doğalgaz yatırımı toplam 7 Milyon dolara mal oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü de bu 4 beldeye 24 saat kesintisiz içme suyu sağlamak ve çevre için toplam 136 milyon YTL yatırım yaptı. İSKİ’nin bölgede devam ettiği ve planladığı yatırımların toplam maliyeti ise 300 milyon YTL.

Gaziosmanpaşa’nın bu 4 beldesine toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve bugün açılışı yapılan 6 parkın maliyeti 520 bin YTL. Bolluca Beldesi’nde temeli atılan ve 17 bin metrekarelik üzerine inşa edilecek Şeyh Şamil Semt Parkı ise 850 bin YTL’ye malolacak.

Başkan Topbaş; “İstanbul’da Susuz ve Doğalgazsız Yer Kalmayacak”
Temel atma ve açılış törenlerinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep talip Erdoğan’ın yerel yönetimlerden gelmesinin bir şans olduğunu belirterek, bu dönem Hükümetin verdiği geniş yetkilerle İstanbul’da çok büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi.
“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkelerin kalkınmasının yerel yönetimle olduğu bilinciyle reform niteliğinde büyük adımlar attı. Eğer Başbakanımızın verdiği bu yetkiler olmasaydı, bu beldeler bugün köy mesabesinde kalacaktı. İstanbul’un bazı noktaları Büyükşehir’e bağlanmamış olacak ve kendi başının çaresine bakacaktı” diyen Başkan Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bütün İstanbul’un Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edildiğini hatırlattı.

Geride kalan 2.5 yılda her alanda çok ciddi mesafeler kat ettiklerini ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Geçmişten gelen sıkıntıları biliyorum. Göreve geldiğimde sayın Başbakanım bana özellikle ‘İstanbul’da hiçbir bölge susuz kalmamalı’ dedi. Büyükşehir’e bağlanmadan önce su sıkıntısı yaşayan Çatalca kuyu suyu kullanılıyordu. Yağmurlu günlerde bulanık su aktığı zaman ilçede yaşayan insanlar köylere çamaşıra geliyordu. 3 ayda 50 kilometre şebeke ve isale hattı döşeyerek suyu bu ilçeye götürdük. Şu anda gürül gürül suları akıyor. Bir şeyi hatırlatmak istiyorum. O kadar hassas davranmamız gerekiyor ki, özellikle bu bölgede aynı zamanda havza içerisinde olduğu için kullandığımız su kaynağının başında oturuyorsunuz. Bu dereleri barajları kirletirseniz hepimiz su hasreti yaşarız. Burada o kadar dengeli çalışmamız gerekiyor ki, hem atık suyu arıtmak ve temizlemek hem içilebilir su vermek zorundayız.”

“Kendi İşime Bu Kadar Özenmedim”
Yaptıkları tüm açılış ve temel atma törenlerini israf yapmadan gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Topbaş, “Ben kendi işime bu kadar özenmezdim. Kendi işimde bu kadar uykularım kaçmazdı. Ne uyku uyuyabiliyorum, ne de tatile gittiğimde kafamdan çıkıyor. Allah bize hizmet etme imkanı nasip etti. Biz de ekibimizle birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bölgeden bir yılda 1 milyon metreküp atıksuyun vidanjörle depodan çekildiğini ve İSKİ'nin bu bölgeye 374 kilometre içme suyu hattı döşediğini dile getiren Topbaş, “Döşenmesi gereken 100 kilometrelik hat kaldı. O da tamamlandığında su alamayan bölge kalmayacak. İnsanlar taşıma sudan kurtulacak. 25 kilometre atıksu kanalı döşedik. 500 kilometre daha atıksu kanalı yapılacak. İSKİ bu bölgeye yaptığı toplam yatırım miktarı 436 milyon YTL” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gaziosmanpaşa’nın Taşoluk, Bolluca, Boğazköy ve Arnavutköy Beldelerinde şu yatırımlara imza attı;

Taşoluk Beldesi; Taşoluk Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı (Temel Atma), Doğalgaz İnşaatı (Temel Atma), Taşoluk - Terkos - İkitelli İçmesuyu İsale Hattı (Açılış).

Bolluca Beldesi; Doğalgaz İnşaatı (Temel Atma), Şeyh Şamil Semt Parkı İnşaatı (Temel Atma), Semt Parkı 3 (Açılış), Bolluca - Terkos - İkitelli İçmesuyu İsale Hattı (Açılış).

Boğazköy Beldesi; Doğalgaz İnşaatı (Temel Atma), Semt Parkı (Açılış), Boğazköy Yunus Emre Semt Parkı (Açılış), Boğazköy - Terkos - İkitelli İçmesuyu İsale Hattı (Açılış).

Arnavutköy Beldesi; Arnavutköy Doğalgaz İnşaatı (Temel Atma), Arnavutköy Fatih Sultan Mehmet Parkı (Açılış), Arnavutköy Ardaş Parkı (Açılış), Arnavutköy Atıksu Kolektörleri (Açılış), Arnavutköy - Terkos - İkitelli İçmesuyu İsale Hattı (Açılış).

2 bin 600 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve 2006 yılı sonunda hizmete girecek olan Taşoluk Belediyesi Hizmet Binası’nın maliyeti ise 1 Milyon 600 Bin YTL.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.