Haberler

Mimar Zaha Hadid İstanbullu Oluyor

Tarih: 24 Ağustos 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kartal bölgesinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projesinin 7-8 yıl içinde gerçekleşeceğini belirterek, proje için Iraklı Mimar Zaha Hadid’in İstanbul’a taşınacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Kartal Alt Merkez ve Kartal-Pendik Kıyı Kesimi Kentsel Dönüşüm Projesi” için açtığı yarışmayı kazanan dünyaca ünlü Iraklı Mimar Zaha Hadid, Başkan Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti. Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette İMP Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan ile Proje Koordinatörü mimar Süha Özkan da yer aldı.

Dünyada ilk defa bu kadar büyük bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını belirten Başkan Kadri Topbaş, “500 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm uygulanacak. Çalışmalarımızın Kartal bölgesinde şu anda ciddi boyutta bir gelişme var. Katılımcı bir anlayışla projeyi gerçekleştirme adımları atıyoruz. İstanbul adına yeni önemli bir bölge ortaya çıkartılmasını sağlayacak. İşadamları, ilçe belediyesi, sivil toplum örgütleri bunun bilincinde. İstanbul’un en büyük sorunu tek merkezli olması. Bu projeyle, şehrimizde çok ciddi bir alternatif merkez ortaya çıkacak. Proje 7-8 yıl içinde gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Zaha Hadid’i “konuyu bilen üstat bir mimar” olarak nitelendiren Başkan Topbaş, “İstanbul’da bulunması bize de güç veriyor. İstanbul’a yerleşecekler, başka çaresi yok. Hadid, İstanbul’umuza kendi üslubuyla bir eser yapmayı da düşünebilir” dedi.

Kartal Bölgesinde 5 Milyar Dolarlık Değer Ortaya Çıkacak
Proje Koordinatörü Mimar Süha Özkan da kentsel dönüşüm projesi sonrasında bölgede 3 milyon kişiye iş olanağı sağlanacağını, bölgede 5 milyar dolarlık bir değer ortaya çıkacağını söyledi.

Proje kapsamında sanayi yapıları, deprem riski olan yapılar taşınacağını kaydeden Özkan, “Hadid ile kontrat yapacağız. 8-9 ay içinde fiili olarak çalışmaya başlarız. Oradaki fabrikaların çoğu işyerlerini taşımak istiyor. Konut sahiplerine de daha güvenli konutlar edinmeleri için bir takım cazip teklifler getireceğiz. Bu olaya sıcak bakmaları lazım. Burada çok ciddi alternatif bir merkez ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

İngiltere’de yaşayan Irak asıllı ünlü Mimar Hadid’in tatilini de İstanbul’da geçirdiğini kaydeden Süha Özkan, “Zaha Hadid burada bir büro açacak, evini de buraya taşımayı düşünüyor” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.