Haberler

Galata, Tasarımın da Köprüsü

Tarih: 24 Ağustos 2006 Kaynak: Birgün
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve yaklaşık 50.000 kişinin ziyaret ettiği İstanbul Tasarım Haftası (istanbul Design Week), bu yıl Frame ve I.D.gibi önemli tasarım yayımlarının da medya sponsorluğunda, 12-17 Eylül tarihleri arasında, yine Eski Galata Köprüsü üzerinde gerçekleşiyor. Ulusal olduğu kadar, uluslararası tasarım çevrelerince de yakından takip edilen ve tasarım dünyası için şimdiden çok önemli etkinliklerden biri kabul edilen IDW'e bu yıl; Hollanda'nın ünlü tasarım ve mimarlık dergisi Frame ile A.B.D.'nin ünlü endüstriyel tasarım dergisi I.D., medya sponsoru olarak destek veriyor.

Dünya Tasarım Medyasının İlgisi
Diğer taraftan IDW bu yıl, dünyanın en ünlü tasarım dergileri arasında yer alan Wallpaper ve Icon gibi dergilerin editörlerini de ağırlamaya hazırlanıyor. Tasarım ve mimarlıkla ilgili en önemli ve prestijli yayınlarından olan Frame, I.D., Wallpaper ve Icon'un, IDW 06'ya gösterdikleri ilgi; etkinliğin, tasarım, kültür, sanat, yaratıcılık açısından taşıdığı önemi bir kez daha vurguluyor.

Bu kapsamda James Irvine (İngiltere), Alberto Meda (İtalya), Konstantin Grcic (Almanya), Shin Azumi (Japonya) gibi pek çok tasarım yıldızı, IDW 06 kapsamında, beş gün boyunca tasarıma dair bilgi ve deneyimlerini Türk meslektaşları, tasarımcı adayları ve tasarım meraklıları ile paylaşmak üzere İstanbul'a gelmeye hazırlanıyor.

Endüstriyel tasarımdan modaya, grafikten takı tasarımına pek çok disiplinden yaratıcılarla üreticileri, genç yeteneklerle profesyonelleri ve tasarım tutkunlarını buluşturan IDW 06, uluslararası standartta tek Türk tasarım haftası olarak da gündeme damgasını vurmaya şimdiden aday.

İstanbul'un en köklü 'tasarım'larından biri olan ve yüzyılın başında bir tasarım harikası olarak görülen Eski Galata Köprüsü üzerinde gerçekleşecek olan IDW kendi başına bir tasarım süreci olma özelliği ile de farklılaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dream Design Factory ortaklığında tasarım dünyasına yepyeni bir pencere açan IDW, tasarımcıları İstanbul'un ilham veren güzellikleriyle ve büyülü atmosferiyle tanıştırmak hedefine ulaşmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Birgün

Geçen Ylın Tsarım Bilançosu
YAKLAŞIK 50.000 ziyaretçinin ilgiyle izlediği İstanbul Design Week'in ilk senesinde; mutfaktan mobilyaya farklı sektörlerden 33 firma ve 52 bağımsız tasarımcı katıldı. Hafta boyunca IDW kapsamında 600 yeni ürün sergilendi. Tasarım haftasını 500 yerli ve yabancı basın mensubu takip etti. Televizyonda 45, yazılı basında 115 haber yayınlandı. Icon ve Frame gibi uluslararası tasarım yayınlarında övgüyle söz edildi. Tasarımın çeşitli cephelerini ele alan 21 panel düzenlendi. Uluslararası üne sahip 20 yabancı tasarımcı konferans ve panellere katıldı. Ünlü tasarımcıların katılımıyla gerçekleşen 17 konferans düzenlendi. Ulusal ve uluslararası düzeyde 14 tasarım sergisi gerçekleşti. IDW kapsamında 3 tasarım yarışması düzenlendi. 7 atölye çalışmasına Türkiye'nin önemli üniversitelerinden katılım sağlandı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.