Haberler

İstanbul amfi tiyatrolarla donatılacak…

Tarih: 25 Ağustos 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul’un her iki yakasında konser ve tiyatro gösterileri için ihtiyaç duyulan amfi tiyatrolar inşa edeceklerini açıkladı.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret ederek bir süre görüşen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un her iki yakasında da özellikle yazın konser ve tiyatro gösterileri için amfi tiyatrolara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Bakan Atilla Koç, sabah saatlerinde Rumeli Hisarı’nın içindeki amfi tiyatroyu ve cami yerini ziyaret ettiğini söyledi.

Bakan Koç, şöyle konuştu; “Başkanımız Kadir Topbaş’ı İstanbul’da inşa edeceğimiz amfi tiyatroların yerlerini tespit etmek üzere ziyaret ettim. İstanbul’da bu tür kültür merkezlerine büyük ihtiyaç olduğunu bu yaz hissettik. Avrupa Yakası’nda büyük ihtiyaç var ve Anadolu Yakası’nda da hiç yok. Tiyatrolar için henüz bir yer belirlemedik, çalışmalarımız sürüyor.”

Başkan Topbaş; “Her iki yakada birkaç tane amfi tiyatro inşa edeceğiz”
İstanbul’un her iki yakasında yer tespiti için çalışmaların devam ettiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da “Bu çalışmaların sonucunda İstanbul’un her iki yakasında birkaç tane olmak üzere üstü kapanabilir salonlar yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nu da üstü açılır-kapanır hale getireceklerini ifade eden Kadir Topbaş, “İhtiyaç olan bölgelerin tespitini yapacağız ve birkaç tane en az 5 bin kişilik amfi tiyatro inşa edeceğiz. Bu salonlar büyük çapta olacak ve önümüzdeki yaza yetişecek” diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.