Haberler

Salıpazarı daha modern bir pazar olacak…

Tarih: 30 Ağustos 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Kadıköy Salıpazarı ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Salıpazarı’nda, pazarcıların da içinde bulunacağı daha modern, daha hijyen ve soğuk hava depolarını içinde barındıran olan bir sistem geliştiriliyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir’in Kadıköy Salıpazarı ile ilgili yeni projesini açıkladı. Şehir içindeki önemli noktalarda Salıpazarı gibi çevreye rahatsızlık veren pazarlar istemediklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, oradaki pazarcı esnafını da içinde barındıracak bir sistemi geliştirmek üzere ihale açtıklarını ifade ederek, “Oradaki pazarcıları da içinde bulunduracak bir sistem. Daha modern, daha hijyen, soğuk hava depoları içinde olan bir sistem geliştiriliyor. Otoparkı olacak, pazarcılar da olacak” dedi.

Her Salıpazarı arkasından Kurbağalıdere’ye pazarcıların çöplerinin bir bölümünün döküldüğünü hatırlatan Kadir Topbaş, “Pislikten geçilmiyordu. Kadıköy’ün en önemli noktası burası. Kaliteli, nitelikli bir pazar anlayışı olacak. Artık o ilkel görüntülü pazar olmasını arzu etmiyoruz” diye konuştu.

Başkan Topbaş, “Proje yapılana kadar pazar kurulmayacak mı?” şeklindeki soruya da “Tabiî ki inşaat yapılma süresinde pazar kurulması devam edemez. Orada pazarcıların tamamına yakını diğer semt pazarlarına giden esnaf. Haftada bir gün salı günü de oraya geliyorlardı. Bu pazar yapılıncaya kadar orada pazar kurulması mümkün değil. Ancak pazarda yeri olanların bir hakkı olacağını ifade ediyorum” cevabını verdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.