Haberler

Bir Lara Park kalmıştı!

Tarih: 1 Eylül 2006 Kaynak: Birgün
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Temalı Park" yapılmak üzere Lara'daki 3 bin 500 dönüm arazinin tahsisini alan Rixsos grubu, tepkileri azaltabilmek amacıyla sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret edip birlikte çalışalım önerisi getirirken, Lara Kent Parkı'nı, Antalya'nın artık 25 yıldır turizme feda ettiği alanlarından son kalan yer olarak düşünen Lara'yı Kurtarma Komitesi'nden ret cevabı aldı

Rixsos Premium Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer İster, aralarında Antalya Barosu, Tabipler Odası ile TMMOB'a bağlı odaları, DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendika şube başkanları ile bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu "Lara'yı Kurtarma Komitesi"ni ziyaret etti. İster, Mimarlar Odası'nı ziyaretinde, Tamince tarafından görevlendirildiğini, Lara'daki proje hakkında sivil toplum örgüt temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Lara'yı kurtarma Komitesi sözcüsü ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı ise bu öneriye ret cevabı vererek Lara Kent Park'ıyla ilgili hukusal mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Temalı Park" yapılmak üzere Lara'daki 3 bin 500 dönüm arazinin tahsisini alan Rixsos grubu yönetim kurulu üyesi Muzaffer İster mimarlar odasını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Şu anda Lara ile ilgili hazır projemiz yok. Ancak fikirler var. Doğru bir şeyler yapalım, bu hamuru birlikte yoğurahm. Antalya'ya, Antalyalı'ya yakışır, bu kentte yaşayan herkesin içine sindirebileceği proje olsun istiyoruz. Biz 'Temalı Park', siz 'Kent Parkı' diyorsunuz. Sivil toplum örgütlerinin fikirlerine saygılıyız. Bu kararları yok sayarak bir şeyler yapmak mümkün değil. Yapacağımız projeye önyargılı bakılmamah. Siz yine kapıyı kapatmayın. Bu çalışmayı da izin verirseniz birlikte sürdürelim. Bu görüşme son olmasın," dedi.

'Doğal Mirasımızı Koruyacağız'
"Lara'yı Kurtarma Komitesi" sözcüsü ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın ise Lara Kent Parkı'nın Rixsos grubundan önce Limak grubuna tahsis edildiğini, bu tahsisin iptali için dava açtıklarını anımsattı. Rixsos Gru-bu'na tahsisle ilgili de dava açacaklarını belirten Aydın, Antalya'da "Temalı Park" yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak arazi seçiminin yanlış yapıldığını savundu. Temalı Park yapılacak alanların Kuzey Antalya Turizm Kenti Projesi içinde olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Lara Kent Parkı'nı, Antalya'nın artık 25 yıldır turizme feda ettiği alanlarından son kalan yer olarak düşünüyoruz. Burası dünyada eşi benzeri olmayan ekosiste-mi içinde barındıran ciddi bir alan. Bu nedenle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit alanı ilan edilmiştir. Dünyanın doğal mirasının yok olmasını, tahrip olmasını istemiyoruz ve buna izin vermeyeceğiz. Aldığımız ilke kararı doğrultusunda hukuk mücadelemize devam edeceğiz." Birgün

Türkiye'nin en büyük turizm ihalesi
Geçen yıl nisan ayında yapılan ve Limak'ın kazandığı ihalenin iptalinin ardından ikinci kez satışa çıkan Lara Kent Parkı'nın 49 yıllık tahsis ihalesini, Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince kazanmıştı. Gündeme geldiğinden beri tartışmalara neden olan ve 3 bin 500 dönümlük bir alanı kapsayan Lara Park'a, Rixos Otelleri'ni de bünyesinde bulunduran Fine Grup'a ait Ude Tur Yatırım, 22 milyon 220 bin ile en yüksek teklifi vermişti. Kamuoyunda yoğun tartışmalara yo açan park projesiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi, ihalenin hukuki temeli ve ihale sırasındaki siyasi müdahalelerle ilgili Meclis'e araştırma önergesi vermişti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.