Haberler

Efes'te tarih yeniden canlanıyor

Tarih: 2 Eylül 2006 Kaynak: CNN Türk
Efes Antik Kenti'nde tarih, kruvaziyer turizmiyle gelenler için yeniden yaşatılıyor. Efes-Meryem Ana gezileri, teorik bilgilendirme yerine profesyonel oyuncuların canlandırdığı tiyatro gösterileriyle uygulamalı olarak anlatılıyor.

Deniz yolu ile Kuşadası Limanı'ndan Türkiye'ye günü birlik giriş yapan turistler, satın aldıkları Efes-Meryem Ana turlarında profesyonel tiyatro oyuncularının kostüm ve sahne performanslarıyla tarihi yaşıyor.

Gemi Tur Acentası TURA yetkilisi Orçun Candaş, bu organizasyonlarla teorik anlatımlı tur yerine uygulamalı gezi düzenlediklerini anlattı:

''Son 20 yıldır Efes-Meryem Ana turlarında klasik olarak rehberlerin anlatımında yaklaşık bir saatlik teorik tur organize ediliyordu. Son dönemlerde yolcu gemileri ile gelen turistlerde, tur satışlarında düşüş gözlemledik. Sebeplerini araştırdığımızda, artık Efes-Meryem Ana turlarının cazip olmadığını gördük. Bu sebeple turlara katılan turistlere, gezdikleri alanı yaşayabilmeleri için uygulamalı tur sistemine geçtik.''

Yeni sistemle profesyonel tiyatro oyuncularının tur sırasında dönemi anlatan oyunlarını, kostümlü olarak sergilediklerini belirten Candaş, sokak tiyatrosu şeklinde yapılan gösterilere, turistlerin de katıldıklarını belirtti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.